A Fradi riválisának tulajdonosa: "8-0-ra nyert a szurkolótáborunk" - ezért tette a pénzét a magyar fociba

Fradi-szurkolóként könnyezte meg az Ausztráliában született Bélteky Róbert a Budafok szurkolóinak "győzelmét" az FTC elleni, 8-0-ra elveszített kupaelődöntőn. Videókkal!
Dudás Gábor 2017. április 27., csütörtök 8:05
Fradi-szurkolóként könnyezte meg az Ausztráliában született Bélteky Róbert a Budafok szurkolóinak "győzelmét" az FTC elleni, 8-0-ra elveszített kupaelődöntőn. Videókkal!
Szerző: Dudás Gábor 2017. április 27., csütörtök 8:05

Az ausztráliai Melbourne-ben született üzletember, Bélteky Róbert, az NB III-as Budafoki MTE tulajdonosa a Digi Sport "Reggeli Start" c. műsorában értékelte csapata szerdai, Ferencváros elleni kupaelődöntőjét (0-8).

- Fradi-szurkoló vagyok, de tegnap este nem voltam az. A meccset elveszítettük, de sokat nyertünk és tanultunk is, láthattuk, hogy a színvonalban, a tempóban nagy a különbség az NB I és az NB III között. Persze ha mindig ilyen meccseket játszanánk, nem lenne a különbség olyan nagy. A srácok küzdöttek, harcoltak, mindent beleadtak, őszintén szólva kicsit megijedtek, az látszódott, ennél jobban is tudunk játszani. De büszke vagyok a csapatra, amiatt, amit elértünk, pláne ahhoz képest, ahol elkezdtük. Senki sem lehetne boldogabb, mint én.

Bélteky szerint a nagy különbségű vereség az eddig remek bajnoki szereplésre is hatással lehet, de bízik benne, hogy a hétvégig rend lesz a játékosok fejében. A Budafok jelenleg 22 győzelemmel, 3 döntetlennel és 3 vereséggel vezeti az NB III Közép-csoportját.

- Ez lehetséges és gond lehet, de nem 12, 14 vagy 16 játékosról van szó, hanem az egész keretről, ezek a srácok egymásért játszanak és bízom benne, hogy most már a hétvégi bajnokira koncentrálnak, mert az a fontosabb nekünk.

Arra a tulajdonos nem számított, hogy csapata már mostanra elér oda, hogy komoly tétért zajló meccset játszhasson a Ferencvárossal.

- Van egy tervünk, van egy projektünk, hogy olyan szintre vigyük vissza a futballt Budafokon, amilyen régen volt. A szurkolótáborunk tegnap nyert 8-0-ra. Ahogy most állunk, az sokkal előrébb van attól, mint amire számítottunk két évvel ezelőtt. (…) az volt a cél, hogy minden évben legyünk jobbak, és ne feledjük, az első évünkben a Budafok egy BLASZ 1-es csapat volt, a másodikban már NB III-asok és már tavaly is majdnem feljutottunk. De talán jobb is hogy nem jutottunk fel, mert most már erősebb az alap. Most 7 pontos előnnyel vezetünk, fel akarunk jutni és készen is állunk az NB II-re.

A másodosztályhoz már az anyagi források is készen állnak Budafokon.

- Mi már most egy átlagos NB II-es büdzsé mellett működünk, nem úgy vezetjük a klubot, hogy felkerülünk a másodosztályba és "most mit csináljunk?". Már így terveztünk, persze erősítenünk kell, de nem kell új csapatot építenünk vagy új szakmai stábot idehoznunk, mindenkivel elégedettek vagyunk.

Nem lehetett elkerülni azt a kérdést sem, hogy egy Ausztráliában érdekelt, ott is a labdarúgásba sikeresen befektető üzletember miért tette a pénzét egy nagymúltú, de alacsonyabb osztályban szereplő magyar csapatra?

- Ez nem üzlet, semmilyen szempontból sem. Ez egy szívügy, futball van a véremben. Azért szálltam be a Budafokba, hogy teremtsünk valamit, hogy visszahozzuk azt a játékot, ami régen volt ezeknél a kluboknál. A tegnap esti meccs több örömet hozott, mint amikor otthon megnyertük az ausztrál bajnokságot (a Melbourne Victory tulajdonosa volt korábban Bélteky – a szerk.). Egy ilyen projekt viszi a pénzt, vagy az ember csak minimális összeget tesz bele, attól függően, hogy mit akar elérni, és hogy milyenek a körülmények. Ez egy hosszútávú befektetés, nem 1-2 évről van szó, ha előretekintünk legalább 5 évre. Én pedig két sapkát hordok, az egyik az üzletemberé, a másik a focirajongóé.

 

Az idény fordulópontját a Budafok számára talán a Videoton elleni „kupacsoda” jelentette, amely ráadásul a nagy rivális Szigetszentmiklós elleni bajnoki vereség után következett be. Belteky megkapta azt a kérdést is, hogy akkor megingott-e volna a sikeredző, Prukner László posztja, ha akkor kiesnek a kupából? A tulajdonos picit kitérő választ adott.

- Két külön téma a kupa és a bajnokság. Mostanáig nem volt gond, hogy mind két sorozatban ott voltunk. Minden csapat botlik valamikor, bármelyik osztályban. Az idény első felében a Szigetszentmiklós szárnyalt, most mi, remélem, mi nem fogunk már botlani. Sok most a beteg játákosunk, nehéz meccs vár ránk a bajnokságban a hétvégén (a középmezőnyben álló FC Dabast fogadja a Budafok – a szerk.) Mi minden meccsen úgy lépünk pályára, hogy nyerni akarunk.

Ami pedig a kupavisszavágót illeti az FTC ellen, a tulajdonos biztos benne, hogy a 0-8 ellenére telt ház lesz majd a Promontor utcában.

- Ez a szurkolótábor, amely egy órán át ünnepelte tegnap a csapatot a meccs előtt és fél órával a lefújás után, könnyeket csalt a szemembe. Biztos vagyok benne, hogy telt ház lesz, ami egy újabb lépés lehet afelé, hogy ez a klub olyan lehessen, mint régen. (…) ha bajnokok leszünk? Ünnepelni fogunk, lehet elmegyünk egy külföldi tornára is, de egyelőre az a fontos, hogy tartsuk meg az előnyünket a végéig.

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Szoboszlai-pótlás?
A Hoffenheimtől az osztrák Christoph Baumgartner, a Lens csapatától a belga válogatott Lois Openda érkezhet.
Vasas
Iyinbor Patrick
A Vasas bejelentette, hogy Iyinbor Patrick kölcsönszerződése lejártával visszatér a Ferencvároshoz és eldőlt az is, hogy a következő szezonban nem az angyalföldieknél folytatja karrierjét.
ZTE
Ricardo Moniz
Hivatalossá váltak az elmúlt napok sajtóhírei: a ZTE-től az előző szezon végén távozó vezetőedzőt kinevezte a horvát élvonalbeli Slaven Belupo.
Tovább az összes átigazoláshoz