Fotó: premierleague.com

Légiósok: Szoboszlai a PL egyik legrosszabbja egy mutatóban - de megvan az oka rá

A magyar válogatott középpályás kis százalékkal jár sikerrel szerelési kísérletei során, de a Liverpool játékában - ebben a tekintetben - a mennyiség fontosabb a minőségnél.
Budai László 2024. április 18., csütörtök 10:35
Fotó: premierleague.com
A magyar válogatott középpályás kis százalékkal jár sikerrel szerelési kísérletei során, de a Liverpool játékában - ebben a tekintetben - a mennyiség fontosabb a minőségnél.
Szerző: Budai László 2024. április 18., csütörtök 10:35

Érdekes statisztikára hívta fel a figyelmet a játékosok adataival, elemzéseivel, értékeléseivel foglalkozó elismert nemzetközi honlap, a Whoscored. Eszerint a Liverpool két játékosa a Premier League legrosszabbjai között van egy mutatóban.

Ez a mutató a szerelések sikeres aránya. Trent Alexander-Arnold mindössze 36,8 % százalékát nyeri meg szereléseinek, ez az angol élvonalban a legrosszabb, míg a harmadik a Pool magyar válogatott középpályása, Szoboszlai Dominik a listán 47,7 százalékkal.

Szoboszlait azonban védelmébe is veszi a statisztikáról író angol cikk. Fontos ugyanis kiemelni, hogy a Liverpool a párharcok tekintetében nem a minőségre, hanem a mennyiségre megy. Azaz óriási számban vállalnak fel párharcokat, szerelési kísérleteket, ráadásul Szoboszlainak posztjából és feladataiból adódóan éppen az a szerepe, hogy nagy intenzitással támadja az ellenfél labdarúgóit, hogy azok más irányba "meneküljenek", így bár lehet, hogy nem nyeri meg az adott szerelési kísérletet, de a célját eléri vele az együttes.

A legrosszabb szerelési mutatók a PL idei szezonjában (minimum 50 kísérlettel)

Olvastad már?
Totálisan széteshet a Dárdai-dinasztia a Herthánál: Egyetlen tagja maradhat a négyfős különítménynek
A Berliner Kurier szerint csak a legidősebb Dárdai-fiú, Palkó helyzete tűnik biztosnak a Herthánál.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
Az NB I-ben idén debütáló, a klubot 2021 óta szolgáló Kersák Roland tovább gyarapíthatja lila-fehér mérkőzései számát, a kapus pénteken ismét elkötelezte magát a KTE mellett és új szerződést írt alá.
Tovább az összes átigazoláshoz