Fotó: Kicker

Totálisan széteshet a Dárdai-dinasztia a Herthánál: Egyetlen tagja maradhat a négyfős különítménynek

A Berliner Kurier szerint csak a legidősebb Dárdai-fiú, Palkó helyzete tűnik biztosnak a Herthánál.
Budai László 2024. április 18., csütörtök 9:39
Fotó: Kicker
A Berliner Kurier szerint csak a legidősebb Dárdai-fiú, Palkó helyzete tűnik biztosnak a Herthánál.
Szerző: Budai László 2024. április 18., csütörtök 9:39

A Dárdai-dinasztia berlini széteséséről írt cikket a Berliner Kurier Németországban. Amíg ebben a szezonban az egész futballtörténelemben példátlan családi egyesülés következett be a Herthánál, addig könnyen lehet, hogy a Dárdai Pál, Dárdai Palkó, Dárdai Márton, Dárdai Bence négyesből jövőre már csak egy marad a klubnál.

"Az, hogy Dárdai Bence, a legfiatalabb és talán legtehetségesebb fiú nem hisz a Herthában a jövőben, és nyáron a VfL Wolfsburghoz igazol, már eldőlt, sok szurkoló számára egyfajta pofonként hatott, és nem csak az átigazolási díj nélküli távozás miatt" - írja a lap, azaz eggyel már biztosan kevesebben lesznek a Dárdaik a 2024/25-ös szezonra.

Emellett továbbra is bizonytalan még a vezetőedző, Dárdai Pál sorsa. A Kurier szerint különösen a klub egyik befektetője, a 777 Partners nincs meggyőződve arról, hogy a magyar tréner vezetheti vissza a csapatot az élvonalba. Ráadásul Benjamin Weber sportigazgató sem kötelezte el magát egyértelműen Dárdaival kapcsolatban, csak annyit hangsúlyozott, hogy ragaszkodik ahhoz a tervéhez, hogy "a szezon végén beszél Dárdaival a további együttműködésről". Más kérdés, hogy a keret kiállt jelenlegi edzője mellett. Egy biztos a lap szerint: amennyiben Dárdai Pálnak nem adnak esélyt vezetőedzőként, nem marad majd a Herthánál sem ifjúsági edzőként, sem más minőségben. 

A magyar válogatottban nemrégiben bemutatkozott Dárdai Márton is távozhat, a védő-középpályásért a Bundesligában szereplő Augsburg már be is jelentkezett, és a hírek szerint más élvonalbeli klubok is szerződtetnék, ezért nem lenne meglepő, ha a Hertha milliós ajánlatokat kapna érte. Ráadásul a 22 éves játékos szerződése jövő nyáron lejár, a nem éppen fényes anyagi helyzetben lévő Hertha pedig nem teheti meg, hogy újabb értéke távozzon ingyen.

Így némiképp furcsamódon éppen az a Dárdai Palkó maradhat egyedül a csapatnál, aki korábban elsőként hagyta el a berlinieket, ám tavaly nyáron visszatért. Az egyszeres magyar válogatott támadó a Rostock ellen remekelt, szerződése 2026-ig érvényes, és az ő maradására van jelen állás szerint a legnagyobb esély.

Olvastad már?
Hertha: A keret kiáll Dárdai mellett - házhoz ment a kulcsjátékos, hogy meggyőzze a magyar edzőt
A 26 éves szélső, Fabian Reese a napokban a csapat nevében látogatást tett Dárdai otthonában, a célja pedig az volt, hogy meggyőzze a magyar trénert a júniusban lejáró szerződésének meghosszabbításáról.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
Az NB I-ben idén debütáló, a klubot 2021 óta szolgáló Kersák Roland tovább gyarapíthatja lila-fehér mérkőzései számát, a kapus pénteken ismét elkötelezte magát a KTE mellett és új szerződést írt alá.
Tovább az összes átigazoláshoz