Fotó: dvtk.eu

Kuznyecov az NB I-ben is beszólogat - a DVTK edzője a szurkolókba, az ellenfelekbe és a vezetőkbe is beletárazott már

A Diósgyőr vezetőedzője, Kuznyecov Szergej rendre felhívja magára a figyelmet a sokszor illetlen nyilatkozataival a vereségeket követően.
Csakfoci.hu 2023. augusztus 3., csütörtök 10:14
Fotó: dvtk.eu
A Diósgyőr vezetőedzője, Kuznyecov Szergej rendre felhívja magára a figyelmet a sokszor illetlen nyilatkozataival a vereségeket követően.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. augusztus 3., csütörtök 10:14

Kuznyecov Szergej még tavaly augusztusban, az NB II-ben vette át az akkor még másodosztályban éppen gödörben lévő Diósgyőrt. A magyar-ukrán kettős állampolgárságú szakember azt megelőzően Oroszországban és Görögországban dolgozott rendre asszisztensedzőként, így a magyar szurkolók számára egy friss, trénerként még többnyire ismeretlen arc került a kirakatba.

A 40 éves szakember három győzelemmel indított, de nemcsak ezzel hívta fel magára a figyelmet, hanem a gyakran ingerült, feszült, balhés nyilatkozataival is, amivel sokszor nekiment az ellenfélnek, a játékvezetőnek, de még a saját szurkolóinak, vagy épp a klubvezetésnek is, és tette ezt többnyire a vesztes mérkőzések után.

A feljutás és az új szezon sem hozott változást: kíváncsiak voltunk, hogy az NB I-ben miképp viselkedik, miként viszonyul a nyilvánossághoz a tréner, azt követően, hogy tavaly az NB II-ben több alkalommal kifejezetten sportszerűtlen és az ellenfelet nemhogy nem tisztelő, de inkább piszkáló megjegyzése volt. Nos, nemhogy nincs változás, de Kuznyecov erősen "bekezdett", kritizálta az ellenfél amúgy győztes csapatát, beszólt a saját szurkolóinak és üzent a vezetőknek is - mindezt egy vesztes meccs után.

Egy klubnak sosem egyszerű egy udvariatlan, meggondolatlan vezetőedzővel, a kommunikációs osztály ilyenkor gyakran ad útmutatásokat és javaslatokat egy trénernek, hogyan kerülhetné el azt, hogy felkapják a fejüket az emberek a nyilatkozataira, vagy hogy hogyan reagáljon sportszerűen egy vereséget követően - korábban például az akkori magyar válogatott szövetségi kapitánynak, Pintér Attilának is kommunikációs tréningre kellett járnia -, ám az előző hétvégéből kiindulva a Diósgyőr vezetőedzője továbbra sem tudja megfelelően kezelni a kudarcokat.

Kevés volt a közel 8 ezer szurkoló

Érdekes volt például hallani a hétvégén, hogy hogyan értékelt azt követően, hogy a Puskás Akadémia jóval több helyzetet dolgozott ki a Diósgyőrnél, amelynek az első játékrészben kaput eltaláló lövése sem volt, de a másodikban is csak egy.

Kívülről nézve nem lehetett megmondani, melyik csapat jutott fel és melyik az elmúlt évek egyik legsikeresebb magyar csapata.

Múlt héten Kuznyecov szintén furcsa választ adott arra a felvetésre, hogy az első NB I-es meccs és a felfokozott szurkolói érdeklődés miatt nem volt-e plusz teher a játékosok vállán.

Pont fordítva. A srácok nem voltak megelégedve azzal, hogy nem telt ház volt, ha az lett volna jobbak lennének - mondta a szakember, miután 7579 szurkoló jelent meg a diósgyőri stadionban.

Feltették neki azt a kérdést is, hogy szeretne-e még újabb játékosokat igazolni, a választ pedig nagyon úgy hangzik, mintha a vezetésnek címezte volna.

Ha a költségvetés megengedné, – de kevesebb, mint tavaly, az NB II-ben volt, ezt nem szabad elfelejteni, – akkor nagyon szívesen erősítenék egy-két poszton.

Az a bizonyos kezdőrúgás az MTK-s kisfiútól

Az iménti idézetek csupán egy találkozó termései, de már az NB II-ben is sokszor felkapták a fejüket a szurkolók és a semleges nézők is Kuznyecov kijelentéseire.

Az egyik legemlékezetesebb nyilatkozatát azután tette, hogy szinte az egész ország háborodott fel egyöntetűen azon, hogy az MTK Budapest elleni bajnokin a DVTK kapusa, Senkó Zsombor a második félidő előtti kezdőrúgásnál nem adta meg azt az örömöt a kék-fehérek utánpótlásában játszó kisfiúnak, hogy gólt lőjön, kétszer is védte a kísérleteit.

– Rúgjon az MTK-nak gólt a gyerekmondta Kuznyevoc, majd elárulta, hogy az ő kérésére cselekedett így a kapusa. – Mindenekelőtt szeretném felmenteni Senkó Zsombort és a csapatot, az én kérésem volt, hogy ne engedjék gólt lőni a kezdőrúgót, ő csak eleget tett ennek a kérésnek. Ha bárki azt szeretné, hogy a DVTK partner legyen egy jótékonysági, vagy egy születésnapos akcióban, akkor az a minimum, hogy előzetesen tájékoztatnak bennünket róla. Itt ez nem történt meg. A véleményem az, hogy egy ilyen akcióval kellemetlen helyzetbe hozzák a másik csapat játékosait, szakmai stábját és szurkolóit is. Képzeljük ezt el egy Diósgyőr - Nyíregyháza, vagy egy Ferencváros - Újpest meccsen, nem életszerű, hogy egy hazai drukker lövését beengedi a vendégek kapusa.

Ezen az összecsapáson az MTK sem úszta meg Kuznyecov éles szavait.

Az MTK kontrára játszott, ügyesen megoldották. Ha valakinek ez tetszik, akkor nyugodtan…, nekem nem tetszik, mi mást szerettünk volna. Játékban jobbak is voltunk, és az is igaz, hogy fölösleges hibákat követtünk el, ezért vereséget szenvedtünk

mondta ezt azután, hogy négy gólt lőtt a Diósgyőrnek a fővárosi együttes.

Főszerepben a bíró és az ellenfelek

Az NB II előző kiírásának 32. fordulójában a Mosonmagyaróvárt és a bírót is kiosztotta Kuznyecov.

– Az történt, amit vártunk az ellenféltől. Szerintem megmutattuk ma, hogy ki játszotta a futballt, és hogy mi az a futball egyáltalán kezdte, majd néhány másodperccel később agresszívabb hangnemre váltott. – Hogy lehet nyugodt az ember, hogyha az első félidőtől kezdve fekszenek és húzzák az időt? Eljönnek, és tetszik a gyep vagy nem tudom, mi tetszik nekik Miskolcon. Az összes csapat idejön és itt fekszik az első félidőtől. Minek? Ha idejöttök játszani, játsszatok! Ez játék egy kapura lövéssel? Szerintem nem. És utána csodálkozunk, hogy miért nincsen támadójátékunk. A bíró még segíti ezeket a dolgokat, szerintem a bírónak nem kell az antifutballt segíteni.

A többnyire védekezésre összpontosító csapatok máskor is kihozták a DVTK-trénert a sodrából, így például a Szeged elleni Magyar Kupa-találkozón is tett megjegyzést az ellenfélre.

A mérkőzés előtt figyelmeztettem a csapatot, hogy ki kell használni a helyzeteinket, mert ilyen csapatokkal szemben fontos minél hamarabb betalálni, hogy utána könnyebb legyen támadni. A bajnokságban több olyan csapat lesz, akik majd így játszanak ellenünk, helyesebben nem játszanak, hanem beállnak a kapujuk elé

mondta a Szeged elleni vesztes találkozót követően.

Szóváltás a szurkolókkal

Februárban, a Kazincbarcika elleni idegenbeli, vereséggel végződő NB II-es bajnokin a DVTK-szurkolók is ízelítőt kaphattak Kuznyecov hevesebb vérmérsékletéből és olykor meggondolatlan megnyilvánulásaiból, az Ultras Diósgyőr Facebook-oldal akkori beszámolója szerint ugyanis

"a meccs végén néhányan elégedetlenségüknek adtak hangot, amelyre edzőnk a szurkolók felé indulva indulatos felkérdezésbe kezdett. Reméljük, azóta tudatosult a fejében, hogy nem feltétlenül volt szerencsés ez a kirohanása, mert ha esetleg volt is igaza abban, amit mondott; "mivan?! Elsők vagyunk!"😅 attól még joga ehhez egy ilyen lélektelen f*s meccs után, főleg egy kieső jelölt megyei rivális ellen egyáltalán nem! Gondolkodjon el Ő is és a csapat is, mert tavaly kb. ilyenkor kezdődött a lejtmenet, ami a vesztünket okozta és ezt nem akarjuk még egyszer átélni!" - írták akkor a DVTK-szurkolók.

A Diósgyőr a következő fordulóban megyei rangadót játszik a Mezőkövesd otthonában, és vélhetően nem csak a mérkőzés, hanem az azt követő sajtótájékoztató is hoz majd érdekes pillanatokat, ha veszít a DVTK.

Olvastad már?
A Honvéd visszaszólt az MLSZ-nek az elismert bírói hiba miatt: "A klubnak több száz millió forintos anyagi kárt okozott"
"Eső után köpönyeg" címmel adott ki közleményt a kispesti klub, miután Hanacsek Attila elismerte, hogy a rossz VAR-döntés döntően befolyásolta a Honvéd tavalyi, kiesés elleni harcát.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
MTK Budapest
Futács Márkó
Távozott az MTK Budapesttől Futács Márkó. A 33 éves támadó másfél éven át viselte a klub mezét, de az idei szezonban nem kapott játéklehetőséget, így a felek közös megegyezéssel bontottak szerződést.
Honvéd / Kisvárda
Lazar Cirkovic
A Magyarországon eltöltött két év után a szerb Lazar Cirkovic úgy döntött, hogy új kihívást keres távol az NB I-től és otthonától.
Tovább az összes átigazoláshoz