Fotó: honvedfc.hu

A Honvéd visszaszólt az MLSZ-nek az elismert bírói hiba miatt: "A klubnak több száz millió forintos anyagi kárt okozott"

"Eső után köpönyeg" címmel adott ki közleményt a kispesti klub, miután Hanacsek Attila elismerte, hogy a rossz VAR-döntés döntően befolyásolta a Honvéd tavalyi, kiesés elleni harcát.
Budai László 2023. augusztus 2., szerda 8:16
Fotó: honvedfc.hu
"Eső után köpönyeg" címmel adott ki közleményt a kispesti klub, miután Hanacsek Attila elismerte, hogy a rossz VAR-döntés döntően befolyásolta a Honvéd tavalyi, kiesés elleni harcát.
Szerző: Budai László 2023. augusztus 2., szerda 8:16

Honlapunk is beszámolt róla, hogy Hanacsek Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezető bizottságának elnöke elismerte, a VAR számlájára írható az előző szezon utolsó fordulójában a Puskás Akadémia-Budapest Honvéd találkozó hajrájában történt hiba, amikor a bennmaradásért küzdő, de végül kieső kispestiek 0-0-s állásnál nem kaptak 11-est Szolnoki Roland kezezése után.

Hanacsek megemlítette, hogy a bajnokság hajrájában felhívták arra a figyelmet, hogy inkább eggyel több visszanézés legyen, mert "az időszerűség nem mehet a pontosság rovására", ennek ellenére a VAR végül nem hívta ki a bírót, hogy videón megtekintse az esetet. A találkozót Vad II István vezette, a videóbíró pedig Iványi Zoltán volt.

Sok álmatlan éjszakát okozott a játékvezetőknek

- összegzett Hanacsek. Erre reagált röviden a Budapest Honvéd hivatalos honlapján "Eső után köpönyeg" címmel megjelent közleményében.

Azt pedig már csak mi tennénk hozzá, hogy ami a játékvezetőknek álmatlan éjszakákat, az a Budapest Honvédnak több száz millió forintos anyagi és jelentős erkölcsi kárt okozott. A PAFC–Honvéd mérkőzés után az MLSZ felé is jeleztük, hogy számunkra elfogadhatatlan az ítélet, ezen pedig a hiba utólagos elismerése sem segít, és egyúttal bízunk benne, hogy a jövőben még tovább csökkenhet a súlyos hibák száma, hiszen a magyar futball érdeke, hogy elkerülhessük az ilyen eseteket

- írták a kispestiek.

Olvastad már?
Újpest: Ennyire tiltotta el az MLSZ a furcsa körülmények között kiállított Csobothot
Kiderült, mennyi ideig nem számíthat az Újpest a Fehérvár ellen kiállított magyar válogatott szélsőjére.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Hegedűs János
Hegedűs János a Paksi FC kölcsönjátékosaként szerepel majd az új szezonban az FK Csíkszereda együttesében.
Hertha
Dárdai Márton
Német sajtóhírek szerint bizonytalan Dárdai Márton jövője a Herthánál. A magyar válogatott védőre számítana klubja, ő azonban szívesebben futballozna az élvonalban.
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Tovább az összes átigazoláshoz