Kuznyecov vallomása: "Az én kérésem volt, a döntésemet fenntartom, és ma sem döntenék máshogy" - így kárpótolná a Diósgyőr az MTK-s kisfiút

Mint kiderült, Senkó Zsombor edzője, Kuznyecov Szergej kérésére nem engedte gólt lőni az MTK fiatal labdarúgóját.
Budai László 2023. március 14., kedd 15:44
Mint kiderült, Senkó Zsombor edzője, Kuznyecov Szergej kérésére nem engedte gólt lőni az MTK fiatal labdarúgóját.
Szerző: Budai László 2023. március 14., kedd 15:44

A DVTK tulajdonosa, dr. Magyar Mátyás meghívta az MTK-szurkoló kisfiút, Varga Énokot és szüleit, valamint Énok minden MTK-s csapattársát Diósgyőrbe, a DVTK egyik soron következő hazai mérkőzésére, amit ők el is fogadtak, a hétfő esti történet így pozitívan zárulhat - számolt be róla a miskolci klub hivatalos honlapján. Az esetről Kuznyecov Szergej, a DVTK vezetőedzője is nyilatkozott, magára vállalva a felelősséget.

Mindenekelőtt szeretném felmenteni Senkó Zsombort és a csapatot, az én kérésem volt, hogy ne engedjék gólt lőni a kezdőrúgót, ő csak eleget tett ennek a kérésnek

- nyilatkozta Kuznyecov Szergej. - Ha bárki azt szeretné, hogy a DVTK partner legyen egy jótékonysági, vagy egy születésnapos akcióban, akkor az a minimum, hogy előzetesen tájékoztatnak bennünket róla. Itt ez nem történt meg. A véleményem az, hogy egy ilyen akcióval kellemetlen helyzetbe hozzák a másik csapat játékosait, szakmai stábját és szurkolóit is. Képzeljük ezt el egy Diósgyőr - Nyíregyháza, vagy egy Ferencváros - Újpest meccsen, nem életszerű, hogy egy hazai drukker lövését beengedi a vendégek kapusa.

A döntésemet fenntartom, és ma sem döntenék máshogy. Ugyanakkor a klub meghívta őket egy hazai DVTK mérkőzésre. Remélem ezzel az ügyet lezártnak tekinthetjük.

- Nagyon örülünk annak, hogy pozitívan zárulhat ez a történet, mi nem neheztelünk Zsomborra, ő csak azt tette, amit kértek tőle - nyilatkozta ezt már Varga Béla, Énok édesapja. - Nem lenne szerencsés, ha megbélyegeznék emiatt. Ez nem egy eltervezett akció volt, spontán alakult így, az MTK egyik labdarúgója mondta Énoknak, hogy vigye végig a labdát. Dr. Magyar Mátyás, a DVTK tulajdonosa az elsők között hívott fel bennünket telefonon, hogy elhívjon minket Diósgyőrbe egy mérkőzésre, ahol elvégezhetünk egy kezdőrúgást és személyesen is találkozhatunk Zsomborral és a csapattal. Természetesen köszönjük a meghívást, eleget fogunk neki tenni. Nincs bennünk harag. Azt szeretném, ha a történet pozitív végkimenetele is legalább akkora sajtóvisszhangot kapna, mint maga a sajnálatos eset.

- Sajnálom az esetet, de mindent el fogok követni, hogy a megfelelő módon kárpótoljam Énokot - mondta Senkó Zsombor, a DVTK kapusa.

Egy olyan ereklyét szeretnék neki szerezni, ami nem lóg minden kisfiú falán. Amikor megérkeznek Diósgyőrbe, személyesen fogom neki átadni. Várjuk szeretettel őt is, a szüleit is és a csapattársait is! Addig is kívánom neki, hogy soha ne adja fel az álmait, és ugyanígy harcoljon meg minden labdáért, mint hétfőn este!

Olvastad már?
Békejobbot nyújt az MTK-s kisfiú édesapja: "Nem neheztelünk Zsombira, a kispadról »nyomták ezt neki«" - szívesen találkoznának a diósgyőri kapussal
A hétéves Varga Énok apukája szeretné, ha a Diósgyőr kapusa érezné, hogy egy rossz döntéstől még nem áll meg az élet. Az MTK azzal kárpótolta a kisfiút, hogy meghívta őt a felnőttek edzésére.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
U21-es válogatott
Szélesi Zoltán
Beigazolódott a Csakfoci korábbi értesülése: Szélesi Zoltán veszi át az U21-es magyar válogatott irányítását.
Tovább az összes átigazoláshoz