Fotó: mtkbudapest.hu

Békejobbot nyújt az MTK-s kisfiú édesapja: "Nem neheztelünk Zsombira, a kispadról »nyomták ezt neki«" - szívesen találkoznának a diósgyőri kapussal

A hétéves Varga Énok apukája szeretné, ha a Diósgyőr kapusa érezné, hogy egy rossz döntéstől még nem áll meg az élet. Az MTK azzal kárpótolta a kisfiút, hogy meghívta őt a felnőttek edzésére.
Budai László 2023. március 14., kedd 10:02
Fotó: mtkbudapest.hu
A hétéves Varga Énok apukája szeretné, ha a Diósgyőr kapusa érezné, hogy egy rossz döntéstől még nem áll meg az élet. Az MTK azzal kárpótolta a kisfiút, hogy meghívta őt a felnőttek edzésére.
Szerző: Budai László 2023. március 14., kedd 10:02

Egy csapásra felbolydult az élete a Varga-családnak. A hétéves, a hétvégén egy nemzetközi tornán gólkirályi címet is szerzett Énok hétfő este az MTK-Diósgyőr mérkőzésen végezhetett el kezdőrúgást, amely azonban nem sült el túl jól, ugyanis miután kapura vezette és rúgta a labdát, az ellenfél kapusa, Senkó Zsombor kétszer is megakadályozta az örömteli gólszerzésben. A csakfoci.hu most a kisfiú édesapjával beszélt a hétfő esti történésekről és az azóta eltelt számtalan pozitív megkeresésről is.

- Az MTK-s srácoktól kaptak két labdát, akkor már feloldódott. Aztán a fiúk majdnem éjfélig püfölték még a labdákat a garázsban, igyekeztek hamar túllépni ezen - nyilatkozta Varga Béla, akinek hétéves Énok fia mellett Dani is az MTK korosztályos csapatát erősíti, az U14-esek között, ő volt az, aki vigasztalva lekísérte öccsét a pályáról, és a búfelejtésben is segédkezett.

A felnőtt edzésre mindkét fiút meghívták Horváth Dávidék, a lánycsapat pedig felajánlotta a hétvégi meccs kezdőrúgását, ők is éppen a Diósgyőrrel játszanak majd. De a TikTokon is üzentek a fiamnak, úgyhogy nagyon hálásak vagyunk az MTK-nak.

- Emellett a diósgyőri Cseke Benjámint ismerjük, ő is megkeresett minket, és sajnálatát fejezte ki.

Az édesapa hangsúlyozza, nem szeretnék, ha a diósgyőri kapust, Senkó Zsombort mostantól megbélyegeznék.

A legfontosabb, hogy mi nem neheztelünk Zsombira, sőt, szeretnénk vele találkozni egy fagyira, örülnénk, ha megölelnék egymást a fiammal, és ebből a vert helyzetből egy pozitív történet lenne. Ő egy sportember, aki rossz döntést hozott, de szeretnénk, ha érezné, hogy egy hibától az élet még nem áll meg.

- Ráadásul a pálya széléről, a kispadról “nyomták ezt neki”, bekiabálták, hogy állítsd meg. Zsombi most keresztre van feszítve, azok az emberek, akik meg a kispadról kiabáltak neki, hallgatnak, pedig nekik kellene odaállniuk. Ez egy hirtelen jött hírnév, amit nem így terveztünk. Énok egy labdaügyes, nagyon jó mozgáskoordinációval rendelkező fiú, a hétvégén, egy debreceni tornán éppen most lett gólkirály, onnan is kaptunk üzenetet, hogy “zseni a srác”. Olyan a személyisége, hogy éppen a mentális erősítésre lett volna szüksége, de mindenből megerősödve kell kijönnie, igyekszünk őt felépíteni. Nagyon sok jó szakember van Magyarországon és sok a futballért tenni akaró ember is, ezért nem szeretnénk, ha a magyar futball megítélését ez az eset határozná meg.

Az MTK kedves gesztusa

@mtklabdarugas Isten éltessen, Énok!💙 #mtkbudapest #footballtiktok #foryoupage ♬ eredeti hang - mtklabdarugas

Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Senkó, Várkonyi, Drazic, Mance
Sallói elmondta, Senkó várhatóan a ZTE testvérklubjánál, a Nafta Lendavánál folytatja, míg a Lendván kitűnően védő Németh Ervin érkezhet. Várkonyit megvennék az MTK-tól. Mance és Drazic is szóba került.
Haladás
Újabb távozó
A kialakult nehéz helyzetre tekintettel a Szombathelyi Haladás újabb játékosa bontott szerződést a klubbal - a 17 éves támadó, Katona István távozott, már vasárnap sem lép pályára Gyirmóton.
Ferencváros
Edzőkérdés
A vezérigazgató elmondta, olyan edzőt keresnek, akinek van nemzetközi tapasztalata, ezért Máté Csaba visszahozatalára nincs esély.
Tovább az összes átigazoláshoz