Fotó: dac1904.sk

Kalmár a botrányos DAC-Slovan után: "Már megszoktuk, ezért tart itt a szlovák foci" - edzője szerint szégyen, hogy a bíróról kell beszélni

A DAC csapatkapitánya szerint a játékvezető ténykedése és a meg nem adott büntető erősen befolyásolta a Slovan elleni rangadó végkimentelét. Edzője, Adrian Guľa egy "Alcatrazban bűnhődő" bíróról és arról is beszélt, hogy meg kell nézni és nyilvánosan rá kell mutatni a játékvezetői tévedésekre.
Csakfoci.hu 2023. május 8., hétfő 8:22
Fotó: dac1904.sk
A DAC csapatkapitánya szerint a játékvezető ténykedése és a meg nem adott büntető erősen befolyásolta a Slovan elleni rangadó végkimentelét. Edzője, Adrian Guľa egy "Alcatrazban bűnhődő" bíróról és arról is beszélt, hogy meg kell nézni és nyilvánosan rá kell mutatni a játékvezetői tévedésekre.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. május 8., hétfő 8:22

Kalmár: "Itt máshogy folynak a dolgok, Magyarországon - minden téren"

A listavezető és címvédő Slovan Bratislava 3-2-re győzött egy hajrábeli büntetővel Dunaszerdahelyen, de még 1-1-s állásnál a DAC nem kapott meg egy teljesen jogos 11-est a csúcsrangadón. A hazaiak magyar csapatkapitánya, Kalmár Zsolt két gólpasszal zárta az összecsapást, amit így értékelt a középpályás.

- Jó mérkőzést játszottunk. Jól kezdtük a találkozót a gyors góllal, és utána megvoltak a lehetőségek, hogy megint mi szerezzünk vezetést. A csapat mindent megtett, és mindent kitett a pályára, ahogy megbeszéltük. Nagyon szépen köszönjük a szurkolóknak, hogy buzdítottak minket, de sajnos soha nem tudtunk megugrani a lépcsőfokot, de úgy gondolom, voltak olyan tényezők a mérkőzésen, amik befolyásolták a végkimenetelt, és olyan momentumok, amikor mi lettünk volna mentális előnyben.

Készültünk erre, már megszoktuk ezt...de ezt sajnos nem lehet a pályán magadban tartani, hiszen főleg úgy, hogy VAR is van, és vissza lehet nézni sokszor a szituációt. Fontos lélektani pillanat volt, ha 11-es nekünk és kettő-egy lett volna az állás, akkor más a mérkőzés. De itt máshogy folynak a dolgok, Magyarországon, minden téren, ezért tart itt a szlovák foci. Erre nem tudok mit mondani.

Kalmár arra is kitért az M4 Sportnak, hogy csapata épp a legnagyobb rivális ellen kellett volna, hogy győzzön, de végül egyszer sem tudta megverni a Slovant.

- Ha bajnokok akarunk lenni, akkor a riválist legalább egyszer le kell győzni. Kétszer közel voltunk hozzá, idegenben is ott volt a lehetőségünk, itthon is nagyon jól játszottunk, de a Slovan egy tapasztaltabb csapat.

Én úgy gondolom, hogy jobb csapatunk van, csak más tényezők döntenek ilyen mérkőzésen. Úgyhogy úgy néz ki, hogy örök másodikok teszünk, amíg itt, a szlovák futballban nem fog változtatni pár dolgon a szövetség. A mi bírónk kapott hat meccset, majd meglátjuk, hogy most ő mennyit kap...

(Fotó: dac1904.sk)

A magyar válogatott futballista köszönetet mondott a több mint 12 ezer, a helyszínen szurkoló drukkernek is.

- Nagyon szépen köszönjük a szurkolóknak. Óriási hangot teremtettek, egész héten tűzben égett a város. Ez volt a legnagyobb meccsem itt Szlovákiában, a bajnoki címért tudtunk küzdeni, úgyhogy tényleg nagyon sajnálom. Nagyon fáj a szívem, sajnálom, hogy ekkora lehetőséget elszalasztottunk. A szezon előtt nem ez volt a cél, de keményen küzdöttünk, keményen hajtottunk, keményen játszottunk minden mérkőzésen, és a végén pedig egy ilyen találkozót tudtunk játszani. Valamikor meg kellett volna ugrani azt az utolsó lépcsőfokot, lépcsőfokot, hogy bajnokok tudjunk lenni. Nem lesz könnyű, tudjuk, de soha nem adjuk fel.

A DAC edzője: "Óriási szégyen, hogy egy ilyen meccs után a bíróról kell beszélni"

Adrian Guľa a DAC játékosait dicsérte a rangadó után, de Filip Glova játékvezető ténykedésére ugyancsak kitért.

- Valószínűleg a legnagyobb elismerés a fociban, ha egy vesztes mérkőzés után – amikor a legnagyobb riválistól kapsz ki – egy egész stadion megtapsolja a csapatot. Ez ma megtörtént. Mindenki nagyon várta ezt a mérkőzést.

Óriási foci volt. Olyan DAC-ot látott mindenki, amely az elsőtől az utolsó percig teljes erőbedobással harcol, és óriási szégyen, hogy egy ilyen meccs után a bíróról kell beszélni. Tudom, a legmagasabb szinten, még a Bajnokok Ligájában is történnek hibák, de ha ott a lehetőség, hogy megnézze a videón a kétes szituációt, majd utána azt mondja, hogy nem történt szabálysértés, akkor ez számomra elfogadhatatlan. Dohál játékvezetőt korábban feláldozták, valószínűleg valahol Alcatrazban bűnhődik. Hogy egy ilyen szuper mérkőzés után ilyen remek játékosokkal egy személyről kell beszélni, ez szégyen. Beszélni kell róla, és rá kell mutatni. Nem úgy, mint amikor a riválisunk meccsei után nem mutatnak meg egyetlen kétes szituációt sem. Nagyon bízom benne, hogy erről szó lesz, és beszélni fogunk róla. Ez az, ami nagyon fáj, amire nagyon haragszom.

Nagyon jó mérkőzés volt, óriási hangulatban. Nagyon hálásak vagyunk. Biztos vagyok benne, hogy mi azt a bajnoki címet egyszer ide fogjuk hozni Dunaszerdahelyre. Ugyanakkor azt is tudjuk, ehhez az kell, hogy legalább 6-7 ponttal többet szerezzünk. A mai meccsen is voltak gondjaink, hiányzott Risvanis, Gavrić, Andzouana pedig korán lesérült. Ennek ellenére a maximumot nyújtotta a csapat. Nem is tudom, mit lehetett volna még változtatni, vagy hogy tudtunk volna még nekik segíteni. Ma is bebizonyosodott, hogy Dunaszerdahelyen mindenki imádja a focit, imádja a DAC-ot, a klubszíneket. Nagyon bízom benne – és meg vagyok győződve róla – hogy meg fogjuk ezt csinálni, össze fogjuk ezt hozni, és mindent bele fogunk adni, hogy ez így legyen.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ajka
Schindler Szabolcs
A csakfoci.hu információi szerint nagy eséllyel a jelenleg a Vasas tartalékcsapatánál dolgozó Schindler Szabolcs lehet az ajkaiak új vezetőedzője.
PMFC
Weitner Ádám
A Kozármisleny ellen elszenvedett 3-0-s vereség után menesztették Weitner Ádámot, a PMFC vezetőedzőjét.
Ferencváros
Callum Styles
A Fradi újra megpróbálta megszerezni a 23 éves játékost, ám Styles az angol másodosztályba vágyott inkább. A Championshipbe való igazolás pedig klubja miatt nem jött össze.
Tovább az összes átigazoláshoz