DAC-Slovan: Bajnokságot befolyásoló bírói hiba, szlovák gól a 95. percben és óriási balhé a pályán - videó

A listavezető és címvédő Slovan Bratislava 3-2-re győzött egy hajrábeli büntetővel Dunaszerdahelyen, de még 1-1-s állásnál a DAC nem kapott meg egy teljesen jogos 11-est a csúcsrangadón. A hazaiak magyar csapatkapitánya, Kalmár Zsolt két gólpasszal zárta az összecsapást.
Dudás Gábor 2023. május 7., vasárnap 19:42
A listavezető és címvédő Slovan Bratislava 3-2-re győzött egy hajrábeli büntetővel Dunaszerdahelyen, de még 1-1-s állásnál a DAC nem kapott meg egy teljesen jogos 11-est a csúcsrangadón. A hazaiak magyar csapatkapitánya, Kalmár Zsolt két gólpasszal zárta az összecsapást.
Szerző: Dudás Gábor 2023. május 7., vasárnap 19:42

A DAC korán vezetést szerzett a montenegrói válogatott Krstovic szép góljával (Kalmár Zsolt volt az előkészítő), majd a Slovan szerzett egy meg nem adott gólt, hogy aztán a félidő végén mégis egyenlítsen a listavezető Lovat találatával.

A szünet után már Kucka Kalmárral szemben bemutatott szabálytalansága is 11-es gyanús volt, majd a 60. percben Lovat egyértelműen kézzel mentett Krstovic elől, mégsem ítélt büntetőt sem a játékvezető, sem a VAR, hiába vizsgálták hosszú perceken át az esetet.

Az egyre feszültebbé váló összecsapáson aztán a Slovan megint előnybe került egy nagy védelmi hiba után, de erre volt válasza a csallóközieknek, a volt ferencvárosi Ramadan nagy fejesgólt szerzett Kalmár szöglete után. A DAC vérszemet kapott az egyenlítéstől, ment a győztes gólért és meg is volt az esélye a sikerre, a hosszabbításban azonban a Slovan kapta meg a sanszot a három ponthoz, egy ugyancsak jogos 11-es képében - amit meg is adtak...

Weiss belőtte a büntetőt, majd provokálva-mutogatva ünnepelt, aminek következtében elszabadultak az indulatok a pályán, a két csapat és a két kispad is egymásnak esett, még a rendőröknek és a biztonsági őröknek is közbe kellett avatkozniuk. Bár a szlovák középpályás végül megérdemelt piros lapot kapott, a DAC már nem tudta kihasználni rövid emberelőnyét, hiába űzte-hajtotta mintegy 12 ezer szurkoló. 

Így 3-2-re győzött a Slovan egy viharos és sok szempontból botrányos rangadón, ezzel ötpontos előnyre tett szert a DAC előtt és minden bizonnyal behúzza majd újabb bajnoki címét.

FORTUNA LIGA, RÁJÁTSZÁS, 8. FORDULÓ:

Dunaszerdahely - Slovan Bratislava 2-3 (Krstovic 5., Ramadan 81., ill. Lovat 42., Green 74., Weiss 95. - 11-esből)

Piros lap: Weiss (Slovan, 96.)

Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz