Fotó: DAC Youtube

Kíméletlen eltiltást kapott a bíró, aki a DAC-ot "segítette" az aranycsatában - sokan még a halálát is kívánták

Hat meccsre tiltották el Martin Dohál játékvezetőt, akinek két ítéletét is vitatják, az egyik után nem ítélt 11-est a DAC ellen, a másiknál pedig elvette a Dunaszerdahely elleni besztercebányai gólt.
Budai László 2023. március 21., kedd 8:49
Fotó: DAC Youtube
Hat meccsre tiltották el Martin Dohál játékvezetőt, akinek két ítéletét is vitatják, az egyik után nem ítélt 11-est a DAC ellen, a másiknál pedig elvette a Dunaszerdahely elleni besztercebányai gólt.
Szerző: Budai László 2023. március 21., kedd 8:49

Súlyos büntetést kapott a március 12-ei, Besztercebánya-DAC szlovák bajnoki mérkőzésen hibázó játékvezető, Martin Dohál, aki jó ideig nem fújhat mérkőzést a Fortuna ligában - számolt be róla a sportolunk.sk.

A szlovák labdarúgó-szövetség játékvezetői bizottsága hétfői ülése során vizsgálta a találkozón történt játékvezetői tévedéseket. Dohál játékvezető a második félidő hosszabbítása során követte el legnagyobb hibáját - írják -, amikor a hazaiak, akik már 3-0-s hátrányban is voltak, 2-3-nál, a 91. percben Franko révén a kapuba találtak, ám mivel előtte Branislav Ľupták kézzel ért a labdához, így a bíró nem adta meg a találatot. A játékvezető még az előtt belefújt a sípjába, hogy a labda a kapuban kötött ki, így az esetet a VAR sem vizsgálhatta. A hazaiak felháborodása azért volt még élénkebb, mert néhány perccel azelőtt szintén volt egy kezezésgyanús szituáció, akkor úgy látták, a dunaszerdahelyi Pinto saját 16-osán belül kezezett, de nem ítéltek 11-est.

Az eset nagy port kavart a szlovákiai sportsajtóban, az üggyel pedig a játékvezetői bizottság is kiemelten foglalkozott. A döntés most született meg, Dohál hat mérkőzésre szóló eltiltást kapott, a büntetés letelte után pedig csak a harmadik ligában kezdi meg tevékenységét.

Martin Dohál az RTVS sportműsorának elmondta, hogy az elmúlt napok nagyon megviselték, sokan még a halálát is kívánták. A következő időszakban megpihen a futballtól, továbbá elnézést kért a Dukla játékosaitól.

A Dunaszerdahely az elmúlt hétvégén is nyert, így nyolc fordulóval a vége előtt továbbra is négy ponttal vezeti az élvonalat a Slovan előtt. A szlovák bajnokság 1993-as indulása óta a DAC még soha nem nyert aranyérmet, két második hely volt a legjobb eredménye, ezeket 2019-ben és 2021-ben érte el.

Az elvett gól a 91. percben

A meg nem ítélt 11-es

Neked ajánljuk
Átigazolások
Haladás
Három játékos távozott
A kialakult nehéz helyzetre való tekintettel a Haladás azonnali hatállyal felbontotta Pálfi Donát, Vanja Zvekanov és Mohos Barnabás szerződését, akik így a szezon utolsó mérkőzésén sem lépnek pályára.
DVSC
Oliveira nem kell
Távozik a DVSC-től Joao Oliveira. A 28 éves svájci szélső 2023 nyarán érkezett Debrecenbe, a Lokiban 10 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, egy gólpassz fűződik a nevéhez.
Hosszabbított
Bernd Storck
Egy plusz egy évre írt alá a korábbi magyar szövetségi kapitány Sepsiszentgyörgyön.
Tovább az összes átigazoláshoz