Fotó: molfehervarfc.hu

Huszti: "Mindig az adja a legnagyobb önbizalmat, ha három pontot szerzel", komoly leckét kapott a ZTE - NB I-es várakozások

Az NB I 23. fordulójának szombati játéknapján három találkozót rendeznek - ezt várják a főszereplők.
Nyikes Zoltán 2023. március 11., szombat 12:25
Fotó: molfehervarfc.hu
Az NB I 23. fordulójának szombati játéknapján három találkozót rendeznek - ezt várják a főszereplők.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. március 11., szombat 12:25

Kisvárda–Debreceni VSC (14.30)

Török László (Kisvárda): – A negatív szériánk a Vasas elleni mérkőzés után kezdődött, két nagyon fontos meccset veszítettünk el Budafokon a Magyar Kupában, illetve a Kecskemét ellen a bajnoki dobogósok mérkőzésén. Egymásra épülő negatív hatások értek bennünket, ez kudarcot jelentett mindenki számára. Az eredménytelenség mellett a kisebb-nagyobb sérülésekkel és betegségekkel is küzdöttünk, ez még azóta is tart. Ezzel együtt túl kell lendülnünk a vereségek okozta lelki problémákon is. El kell ismerni, nem a legjobbunkat nyújtottuk, a csapat és a stáb sem, ám reméljük, ilyen szempontból kezdetét veszi a feleemelkedés időszaka. Erőt meríthetünk a korábban jobban sikerült mérkőzéseinkből, és abból, hogy a bajnokság első és második körének jelentősebb részében is őriztük dobogós helyezésünket, amit a bajnokság végére is meg szeretnénk tartani. Továbbra is csak a magunk dolgával kell foglalkoznunk. A Debrecen az edzőváltást követően indult meg felfelé, stabilizálódott a klub helyzete és a csapat játéka is, és látszik, hogy a szakmai munkához is megtalálták a megfelelő vezetőedzőt. Szó szerint futballoznak, méghozzá jól, magas színvonalon. A fejlődés, amin keresztülment a DVSC, eredményekben is megmutatkozik, a jelenlegi helyezése a tabellán igen előkelő, egy ponttal és egy helyezéssel vannak tőlünk lemaradva. A keretet kiváló futballisták alkotják, úgy tűnik, minden a helyén van náluk, de természetesen nem lehet más célunk, mint a győzelem. Csütörtökön tudtunk először teljes létszámban edzeni, köztük az olyan játékosokkal, akik sérülésből és betegségből jöttek vissza. (kisvardafc.hu)

Srdjan Blagojevic (DVSC): – A Kisvárda a legjobb csapatok egyike Magyarországon, és biztos vagyok abban, hogy harcolni fog azért, hogy megtartsa dobogós helyét. Nagyon erős együttesről van szó, ezt a legutóbbi egymás elleni találkozó alkalmával is bizonyította, amikor is hazai pályán 3-2-re veszítettünk ellene. Nekünk elemeznünk kell, hogy miben kell még fejlődnünk és meg kell találnunk az ellenfelünk gyenge pontját. Nehéz meccs vár ránk, de láthattuk, hogy a Kisvárda sem tud mindig győzni, hiszen kiesett a kupából és a Kecskemét ellen is kikapott, ezért úgy gondolom, hogy van esélyünk, ha jól használjuk ki a helyzeteinket. Van néhány kisebb problémánk, többek között az, hogy Manrique az előző mérkőzésen piros lapot kapott, valamint egészségügyi gondok is adódtak, néhány játékos és az edzői stáb egy része is megbetegedett. Ettől függetlenül ugyanúgy dolgozunk és természetesen a legjobbakat reméljük. (dvsc.hu)

Paksi FC–MOL Fehérvár FC (17.00)

Kádár Tamás (Paks, hátvéd): – Akárhogy nézzük, a Videoton az a Videoton. Jó játékosaik vannak, igaz, az elmúlt időszakban gyengébben szerepeltek. azt kell folytatnunk, amit a múlt hétvégén abbahagytunk. Csapatként kell jól működnünk mind elöl, mind hátul, ha ez menni fog, itthon tartjuk a három pontot. (paksifc.hu)

Huszti Szabolcs (Vidi): – Bízom benne, hogy a Vasas elleni győzelem átbillentette a pozitív irányba a szereplésünket. Mindig az adja a legnagyobb önbizalmat, ha három pontot szerzel, amiért meg is dolgozott a csapat múlt szombaton, remélem, hogy így tudjuk majd folytatni a Paks ellen is. Tudjuk, hogy a Paks nagyon direkt játékot játszik, rengeteg hosszú labdára és beadásra számítok tőlük, mi viszont szeretnénk a saját játékunkkal eredményesek lenni. (molfehervarfc.hu)

Budapest Honvéd–ZTE FC (19.30)

Dean Klafuric (Honvéd): – A játékunk minden aspektusában próbálunk előre lépni, így nem kifejezetten erre építjük fel a taktikánkat – kezdte Dean Klafuric arra a felvetésre vonatkozóan, hogy a Puskás ellen három fejesgólt szerzett a Honvéd –, de fontos elem a rögzített helyzetek tekintetében, hogy sémákra épített mozgásokkal bontsuk meg az ellenfelünket. Örülök a három fejesgólnak, de a játékosaim csapatként mutatott teljesítményének és küzdeni akarásának még jobban. Ha a riválisokkal szemben a fejjátékunk is egy eszköz lehet, akkor építeni fogunk rá, de nem kizárólagosan csak erre.

A PAFC elleni mérkőzés lefújásakor rengeteg érzelem tört ki a játékosokból és a szakmai stáb tagjaiból, így Klafuricból is, talán nála is átszakadhatott egy gát, amit a hosszabb eredményteleség szült.

Boldog voltam és elégedett. A segítőim és a keret miatt voltam boldog, mert tudtam mennyit jelent ez mindenkinek és éreztem, hogy a rengeteg balszerencse és egyéb dolog után végre megszületett az első olyan eredmény, ahol az összkép rendben volt. Minden győzelem magabiztosságot és önbizalmat kölcsönöz, könnyen meglehet, hogy ezzel jobb mentális állapotba kerülhetünk, de ennek megtartásához ugyanúgy száz százalékos munkára lesz szükség, mentálisan és fizikailag is rendben kell lenni. Még mindig a kieső helyen állunk, de azért dolgozunk, hogy ezen mihamarabb változtassunk. (honvedfc.hu)

Ricardo Moniz (ZTE):Komoly lecke volt számunkra a Paks elleni találkozó, sokat gyakoroltuk a hét folyamán a védekezést. Tudjuk, hogy a Honvéd is erős a levegőben, a Puskás Akadémia ellen is három fejesgóllal tudták megnyerni a mérkőzést. Kulcsfontosságú lesz az, hogy a szombati mérkőzésen végig szervezetten védekezzünk és ne kapjunk gólt. Jelenleg több játékosunk is betegséggel küszködik, de pozitívak vagyunk és bízunk benne, hogy szombatra már játékra készen fognak állni. (ztefc.hu)

Olvastad már?
Az NB II legvagányabb edzője: “Szerencse, hogy alapból nagyképű gyerek vagyok, nem tűnik fel, hogy megint kicsit elszálltam” - interjú
Emlékezetes nyilatkozatáról, az elnökkel való "csatáiról", a játékvezetőkről és sajátos edzői stílusáról beszélgettünk az Ajka vezetőedzőjével, Jeney Gyulával.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Haladás
Három játékos távozott
A kialakult nehéz helyzetre való tekintettel a Haladás azonnali hatállyal felbontotta Pálfi Donát, Vanja Zvekanov és Mohos Barnabás szerződését, akik így a szezon utolsó mérkőzésén sem lépnek pályára.
DVSC
Oliveira nem kell
Távozik a DVSC-től Joao Oliveira. A 28 éves svájci szélső 2023 nyarán érkezett Debrecenbe, a Lokiban 10 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, egy gólpassz fűződik a nevéhez.
Hosszabbított
Bernd Storck
Egy plusz egy évre írt alá a korábbi magyar szövetségi kapitány Sepsiszentgyörgyön.
Tovább az összes átigazoláshoz