Fotó: molfehervarfc.hu

Huszti: "Ilyenkor mondhat az ember bármit, de..."; Böde az ellenfél edzőjének akar bizonyítani - várakozások

Így várják a főszereplők az NB I 22. fordulójának szombati mérkőzéseit, a Kisvárda-Kecskemét, a Paks-Zalaegerszeg és a MOL Fehérvár-Vasas mérkőzést.
Budai László 2023. március 4., szombat 11:41
Fotó: molfehervarfc.hu
Így várják a főszereplők az NB I 22. fordulójának szombati mérkőzéseit, a Kisvárda-Kecskemét, a Paks-Zalaegerszeg és a MOL Fehérvár-Vasas mérkőzést.
Szerző: Budai László 2023. március 4., szombat 11:41

NB I, 22. forduló

Kisvárda-Kecskemét, 14.15

Török László (Kisvárda): - Figyelembe véve, hogy a Ferencváros ellen megsérült Czérna Erik és Aleksandar Jovicic sem áll még rendelkezésre, egyelőre nem tudjuk, miként áll ki a csapat a szombati mérkőzésre, amelynek felkészülésére egyébként is kevesebb idő áll a rendelkezésünkre. Előttünk áll ez a feladat, amit ennek ismeretében kell megoldanunk. Ráadásul olyan csapat lesz az ellenfelünk, amely szárnyal, igazi futballőrület uralkodik a városban, a csapat minden téren megkapja a kellő támogatást. Az újonc Kecskemét remek őszi szereplés után tovább erősödött, ez a játékáról is elmondható. Az új igazolásoknak köszönhetően többet tartják földön a labdát a játékosai, mint korábban. Dicsérik őket eleget, ehhez csak annyit tennék hozzá, megérdemelten tartanak ott, ahol. Ugyanakkor nekünk célunk, hogy letaszítsuk őket a dobogó második fokáról, éppen ezért nagyon jó mérkőzésre lehet számítani, egyben a forduló rangadójára is, hiszen a harmadik helyezetthez látogat a második. (kisvardafc.hu)

Szabó István (Kecskemét): - A Kisvárda klubfelépítését hét-nyolc éve követem már, akkor még Cegléden dolgoztam, az NB II-ben egymás ellen csatáztunk. Akkor kiestek, de azóta újjá lett építve gyakorlatilag minden, nagy utat jártak be, új stadionban játszhatnak, komoly csapat épült. Tavaly ezüstérmesek lettek a bajnokságban, vagyis nem egy kifutott eredményről van szó, hanem évek óta egyre feljebb lépnek, a nemzetközi kupában is több kört mentek. Elsősorban külföldiekre építenek, de nagyon jó képességű magyar játékosaik is vannak. Véleményem szerint is rangadó ez, de az említett okok miatt azért a Kisvárdát esélyesebbnek érzem hazai pályán, láthattuk, hogy a Ferencváros ellen is milyen agilisan futballoztak otthon. Volt alkalmam a kupameccset is megnézni Budafokon, s bár nem jutottak tovább, az látható, hogy teljes sorral milyen erőt képviselnek.

Rendkívül kreatív csapat, jók az átmenetekben és a széleken is, elég csak Camaj vagy Navratil nevét említeni. Nagyon kell erre figyelnünk. Amennyiben ezeket a játékhelyzeteket jól tudjuk kontrollálni, akkor pontot, pontokat szerezhetünk idegenben is, ebben nagyon bízom, hiszen a héten megfelelően tudtunk rájuk készülni. Egy agresszív támadójátékra számítok részükről, mert biztosan felbőszítette őket a kiesés, amit hazai pályán pontokkal szeretnének feledtetni. Nekünk az a célunk, hogy ezt megakadályozzuk.

(kecskemetite.hu)

Paksi FC-ZTE, 17.45

Böde Dániel (Paksi FC, játékos):

Mindenféleképpen itthon kell tartanunk a három pontot. Számomra egy külön presztízstalálkozó lesz Ricardo Moniz miatt, akivel, nem titok, szerettem együtt dolgozni a Ferencvárosban. Neki is szeretnék bizonyítani, hogy még mindig kiváló játékos vagyok…

(paksifc.hu)

MOL Fehérvár-Vasas, 20.15

Huszti Szabolcs (MOL Fehérvár):

Tudjuk, hogy milyen nehéz helyzetben vagyunk, ilyenkor mondhat az ember bármit, de tettekkel kell bizonyítanunk. A héten ugyanúgy készültünk az ellenfélre, ahogy a korábbiakban is, de a közhelyeket, mint hogy mennyire fontos meccs áll előttünk, nem szeretném ismételgetni. Mindenki tisztában van a mérkőzés súlyával, de ennek a pályán, tettekben kell megmutatkoznia

(molfehervarfc.hu)

Kondás Elemér (Vasas): - Előre tekintünk, és nem azzal foglalkozunk, hogy az elmúlt bajnoki találkozókon nem sikerült nyerni. Sokkal fontosabb, hogy a kupában való továbbjutás adhat egy szükséges löketet a csapat önbizalmának, amit meg kell lovagolnunk. Nehéz mérkőzésre számítunk Fehérváron, de tudjuk mi a célunk, és ennek megfelelően kell nekimennünk a találkozónak. Nem szabad elfelejteni, hogy a Fehérvár egy nagyon jó játékosokból álló csapat. Az őszi találkozóról a pozitívumokat szeretnénk megtartani és hozzátenni mindent, ami még bennünk van, mert szükség lesz minden tudásunkra. Valamennyi csapat eredménykényszerben van, de a tabella állásával nem foglalkozunk egyelőre. Tizenkét mérkőzés van előttünk, a legfontosabb, hogy a lehető legtöbb pontot tudjuk begyűjteni ezeken a találkozókon, aztán a végelszámolásnál kiderül, hogy ez melyik helyezéshez elég. (vasasfc.hu)

Olvastad már?
Kubatov és Vécsei az 1-1 után: "Rúgtunk három gólt" - fotó és videó a vitatott lesállásról
Kubatov Gábor és Vécsei Bálint is kiemelte, hogy a Fradi hiába talált háromszor az ellenfél kapujába, mégis csak egy gólt adtak meg.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Diósgyőr / Fehérvár
Szabó Levente
Vladimir Radenkovic, a DVTK vezetőedzője elárulta, van esély arra, hogy a fehérvári Szabó Levente maradjon a Diósgyőrnél.
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Tovább az összes átigazoláshoz