Fotó: kisvardafc.hu

Hiába a fellebbezés, maradt a rasszizmus miatti szektorbezárás az NB I-es csapatnál - közlemény

A négymillió forintos pénzbüntetést 800 ezer forintra mérsékelte az MLSZ, de érvényben maradt a szektorbezárás Kisvárdán.
Nyikes Zoltán 2023. január 27., péntek 18:23
Fotó: kisvardafc.hu
A négymillió forintos pénzbüntetést 800 ezer forintra mérsékelte az MLSZ, de érvényben maradt a szektorbezárás Kisvárdán.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. január 27., péntek 18:23

Mint ismeretes, tavaly december elején az MLSZ fegyelmi bizottsága négymillió forintos pénzbüntetést és szektorbezárást rendelt el a Kisvárdának a soron következő hazai bajnokijára, miután az ellenőri jelentésben az szerepelt, hogy a ZTE elleni találkozón rasszista megnyilvánulásokat lehetett hallani a lelátóról. Ezt követően a Kisvárda sportigazgatója, Révész Attila felháborodottan vitatta a büntetés jogosságát és fellebezést nyújtott be a klub.

Végül pénteken, a tanúk meghallgatása után mondták ki az ítéletet.

Eszerint a pénzbüntetést 800 ezer forintra mérsékelték, de – mivel egy esetben megvalósulni látták a rasszizmus tényállását – a szektorbezárás érvényben maradt a Paks elleni, szombati bajnokira - írja a Kisvárda klubhonlapja.

Mindez azt jelenti, hogy a hazai tábor, vagyis a Várkerti Vitézek kapu mögötti szektora zárva marad.

Olvastad már?
Tilos passzolni Révész Attilával: "Volt olyan edzőm, aki azt hitte, hogy miatta sikeres a Kisvárda"
Meggyőződése, hogy nem megfelelő a magyar edzők munkamorálja, kevésbé felkészültek, ugyanakkor tőle sokat tanulhatnak, ezáltal jobbá teszi őket. A légiósok számára ma már vonzó a Kisvárda, büszke rá, hogy az igazolások legalább 90 százaléka beválik. A saját klubja érdekében bátran konfrontálódik az MLSZ-el is, ugyanakkor MLSZ-elnöki ambíciói nincsnek, mivel úgy érzi, hogy a jelenlegi pozícióban tud a legtöbbet segíteni a magyar focinak. Keresték más egyesületek, de nem tudják megfizetni, mivel 20-30 ezer euróért nem adná fel a függetlenségét. Lehetetlennek tartja, hogy a Kisvárda öt éven belül NB I-es bajnok legyen, mert a Ferencváros hatalmas fölényben van. Ugyanakkor azt gondolja, harminc év múlva a Kisvárda nem lesz komoly tényező a hazai futballban, de abban biztos, hogy az idő őt igazolja majd és sokan belátják, hogy „ez a Révész mégsem volt annyira hülye”. Tilos passzolni Révész Attilával, a Kisvárda sportigazgatójával.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Távozó
Távozik a DVSC-től Andrija Majdevac. A 26 éves szerb támadó 2023 augusztusában érkezett a DVSC-hez, de a tavaszi szezont kölcsönben már Szerbiában töltötte.
Légiósok / Mezőkövesd
Kövesdről igazolt a szlovák élvonal újonca
A szlovák élvonalba feljutott KFC Komárno csapata hivatalosan is bejelentette a Mezőkövesdről érkező 31 éves középpályás, Nagy Gergő szerződtetését.
Nyíregyháza
Itt a második nyári igazolás
Megvan a Nyíregyháza második nyári igazolása, Tóth Balázs is a Szparinál folytatja pályafutását.
Tovább az összes átigazoláshoz