Fotó: fehervarfc.hu

Grzelak a dobogós Vidiről: "Mindig hittem a csapat képességében"; Hornyák: "Egyáltalán nem úgy sikerült az első félidő, ahogyan terveztük" - edzői értékelések

Az NB I 15. fordulójának szombati játéknapján három mérkőzést rendeztek - így értékelték a látottakat a vezetőedzők.
Póczik Dávid 2023. december 3., vasárnap 9:30
Fotó: fehervarfc.hu
Az NB I 15. fordulójának szombati játéknapján három mérkőzést rendeztek - így értékelték a látottakat a vezetőedzők.
Szerző: Póczik Dávid 2023. december 3., vasárnap 9:30

Kisvárda-Debrecen 0-0

Bővebben itt!

Feczkó Tamás (Kisvárda): - Taktikusan és fegyelmezetten játszottunk egy kiváló csapat ellen. Szerintem a legnagyobb dicséret az, hogy a második félidő közepén átálltak négyvédős rendszerre a labdakihozataloknál, mert annyira jól zártuk a területeket és annyi labdát szereztünk a támadó térfélen. Annyi hiányérzetem van, hogy ezekből nem tudtunk gólt szerezni. Ilievskinek óriási helyzete volt az első félidőben, nagy hiba, hogy egy ilyen lehetőséget nem használunk ki, mert nem sok ilyen van egy mérkőzésen. Minden pontnak értéke van, de ez is kevés volt, akkor még többet kell ezután dolgozni, a védekezés rendben volt, hiszen a kapusunknak a két leshelyzeten kívül nem kellett védenie.  (M4 Sport)

Srdjan Blagojevic (DVSC): - Azért jöttünk ide, hogy győzzünk, de a látottak alapján reális a döntetlen. Az első benyomásom az, hogy nem láthattunk nagy kvalitást egyik csapattól sem a mai napon. Magas elvárásokat állítottunk fel, és ez a játékunkra is vonatkozik. A játékosok nem elégedettek az eredménnyel, és ha többet szeretnének, akkor többet kell dolgoznunk. (M4 Sport)

Fehérvár-Puskás Akadémia 3-1

Bővebben itt!

Bartosz Grzelak (Vidi): - Korán betaláltunk, ez nagyon fontos volt számunkra. Kicsit túl mélyre visszahúzodtunk utána, rövid ideig tartottak a labdabirtoklásaink, ez nem volt tervezett. Balázs büntetőt védett, ez mondhatni hárompontos hárítás volt, és sikerült megszereznünk a második gólt is. A második félidőt úgy kezdtük, mintha 0-0 lenne az állás, de ebben a játékrészben Colley állandó veszély volt, gólt is szerzett és a Puskás játékosai is megmutatták egyéni képességeiket. Viszont beleálltunk a meccsbe és sikerült a harmadik góllal lezárni a meccset. Nem csak a kezdőkkel, hanem a cserékkel is nagyon elégedett vagyok, mindenki remek mentalitással hozta le a mai mérkőzést.

Karamoko beállításáról és Christensen remek játékáról külön is kérdezték a vezetőedzőt a sajtótájékoztatón.

- Úgy éreztem, hogy kell egy más típusú támadó a Puskás középső védői ellen, mert Kenan Kodro és Szabó Levi hasonló stílusú játékosok. Karamokónak nagy erőssége a kontrajáték, valamint ekkor változtattunk egy kicsit azon is, hogy Jonathan Levit ne csak egy, hanem két ember vegye fel, ma mondhatni szerencsés edző vagyok, mert ezek a döntések bejöttek. Christensennek volt már pár jó meccse, amikor hasznos játékosunk volt. Egy nyugodt játékosról volt szó, aki jól indítja el például az ellentámadásokat és jó helyzetbe hozza a többieket, de ma remek gólpasszt adott és szép gólt is rúgott. Egy még mindig fiatal játékosról van szó, akin látni lehet a folyamatos fejlődést - folytatta a Vidi-tréner, aki arról is beszélt, hogy a piros-kékek immáron az NB I dobogóján szerepelnek.

- Mindig hittem a csapat képességében. Úgy állunk neki minden hétnek, hogy nyerjünk meccseket, most sikeresen szereplünk, de szerénynek kell lennünk és a földön kell maradnunk. Ma Tóth Balázs védése nagyon fontos volt, az Újpest ellen is volt az ellenfélnek nagy helyzete, ami épphogy elkerülte a kaput, szóval most ezek a momentumok is velünk vannak. Sajnálom, hogy csak unalmas válasszal tudok szolgálni, de tényleg minden héten az előttünk álló meccsre készülünk. De, természetesen ma lehet ünnepelni és örülni a három pontnak. (fehervarfc.hu)

Hornyák Zsolt (Puskás): - Gratulálok a hazaiaknak a győzelemhez. Mi nagyon rosszul kezdtük, az első labdáink egyáltalán nem sikerültek, hiányzott a magabiztosság, könnyen előnybe került az ellenfél. Ezt követően volt egy büntetőnk, amelyet Plsek kihagyott, volt egy kapáslövésünk, amelybe nem sikerült megfelelő erőt tenni, majd az előbb említett játékos belehibázott még egyet és máris 2-0 volt oda. Egyáltalán nem úgy sikerült az első félidő, ahogyan terveztük, a hosszú labdáinkat lekontrázta a Vidi. A szünetben beleváltottunk kettőt, középre Plsek helyett Levi jött, a szélen pedig Sosialo helyett Slagveer. Érezhetően jobbak voltunk ezt követően, nagyon aktívak voltunk, nagyon sok beadás érkezett, kapufát is lőttünk, 2-1-nél pedig azt éreztem, hogy vissza tudunk jönni a meccsbe. Majd egy alap labdakihozatalba is belehibáztunk és kaptunk egy jogos 11-est. Ott el is dőlt a mérkőzés. (fehervarfc.hu)

Kecskemét-MTK Budapest 1-2

Bővebben itt!

Szabó István (KTE): – A pálya talaja mély volt, ennek megfelelően alakítottuk ki a taktikánkat. Az első félidőben hamar hátrányba kerültünk, emiatt többet kellett kockáztatnunk. Gyűrte egymást a két csapat, talán nekünk volt több helyzetünk és a szünet előtt megérdemelten egyenlítettünk. A félidőben sajnos Szuhodovszki Somát le kellett cserélnünk sérülés miatt, ennek okáról hétfőn fogunk majd többet megtudni. A második játékrészre két támadóval jöttünk ki, arra számítottunk, hogy velük és a szélről érkező labdákkal lehet keresnivalónk az MTK kapuja előtt. Sajnos a vendégek jól használták ki az egyetlen lehetőségüket a második félidőben. Minden büntető jogos volt, de úgy érzem, feleslegesen csúsztunk oda minkét alkalommal, nem éreztem ezeket akkora ziccereknek. Hiába voltunk fölényben, sok hibával játszottunk, amikor lőni kellett volna, nem lőttünk, amikor viszont lőttünk, talán kapkodva tettük. Az MTK ügyesen használta ki lehetőségeit, így gratulálnunk kell. (kecskemetite.hu)

Horváth Dávid (MTK):Fókusztáltan készültünk erre a mérkőzésre. Az időjárást is figyeltük, tudtuk, hogy hideg lesz és a pálya talaja mély lesz. Arra összpontosítottunk, hogy a második labdákat megszerezzük, agresszív legyen a visszatámadásunk és fizikális szempontból felvegyük a harcot a Kecskeméttel. Ez nem feltétlen a mi játékunk, de alkalmazkodnunk kellett. Két csatárral játszottunk, ez is egy reakció volt erre a találkozóra, jól megoldották a feladatukat. Korán megszereztük a vezetést, ezután viszont a hazaiak támadtak többet, sokszor bejuttatták a labdát a tizenhatoson belülre. A második félidőben ezt kissé vissza tudtuk fogni. Jó küzdőszellemben végeztük el a munkát. (kecskemetite.hu)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Mohamed Ali Ben Romdhane
Tunéziában azt írják, hogy az Al Ahlyhoz igazolhat Mohamed Ali Ben Romdhane, honlapunk azonban úgy értesült, hogy a Fradinál egyelőre nem jelentkezett az egyiptomi csapat az üzlettel kapcsolatban.
ETO FC
Kuznyecov Szergej
Korábbi hírünknek megfelelően Kuznyecov Szergej lett a győriek új vezetőedzője.
ETO FC
Távozik a vezetőedző
Az NB II-ben szereplő ETO FC vezetősége szerződést bontott az első csapatot irányító Antonio Munozzal.
Tovább az összes átigazoláshoz