Fotó: vasasfc.hu

Ferenczi borította a bilit: "Jó lenne, ha Gera és Csizmadia tökös gyerek lenne végre" - lapszemle

A Vasastól távozó erőnléti edző, Ferenczi István azt mondja, már február végétől érezte a mellőzést, azt, hogy semmilyen szerepe nincs a játékosok felkészítésében. A Sportálnak adott interjújában azt is kiemelte, a tavaszi szezon második felében sok játékos jelezte, kevesli az edzésmunkát.
Csakfoci.hu 2024. június 11., kedd 13:24
Fotó: vasasfc.hu
A Vasastól távozó erőnléti edző, Ferenczi István azt mondja, már február végétől érezte a mellőzést, azt, hogy semmilyen szerepe nincs a játékosok felkészítésében. A Sportálnak adott interjújában azt is kiemelte, a tavaszi szezon második felében sok játékos jelezte, kevesli az edzésmunkát.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. június 11., kedd 13:24

A múlt héten jelentette be egy klubhonlapnak adott interjúban Gera Zoltán vezetőedző, hogy távozik a Vasas szakmai stábjából Ferenczi István erőnléti edző.

– Számomra roppant fontos a játék dinamikája, az új idényben pedig ezen a szinten is szeretnénk emelni. Ezeknek a céloknak a megvalósításához viszont úgy határoztam, hogy új erőnléti edzővel vágunk neki. A döntés kizárólag szakmai, Ferenczi István sokat tett a klubért, amit ezúton is köszönünk. Havrán József csatlakozik majd a stábunkhoz, akit felkészült, lelkes és jó szakembernek tartok, mindezt a második csapatnál már bizonyította, bízom benne, hogy vele még sikeresebbek leszünk majd – nyilatkozta akkor Gera.

A történetnek azonban itt közel sincs vége, nincs nyugalom a nyári szünetben a Vasasnál, a közönségkedvenc menesztett erőnléti edző durván visszalőtt a Sportálnak adott interjúban.

– Furcsa és egyben felháborító a szakmaiságra hivatkozni, sőt Gera Zoltán és segítője, Csizmadia Csaba nem mondhatják, hogy jól vagy rosszul végeztem a munkám, mert nem is nagyon ismernek. Az edzőváltásnál, vagyis február végén kezdődtek a problémák. Onnantól kezdve éreztem a mellőzést, éreztem, hogy semmilyen szerepem nincs a játékosok felkészítésében. Olykor megkérdeztek ugyan a heti felkészítés menetéről, de igazából nem érdekelte őket a véleményem – kezdte a Sportálnak a korábbi válogatott labdarúgó.

Ferenczi István először furcsállotta Gera Zoltán és Csizmadia Csaba hozzáállását, aztán hagyta, a bajnokság hajrájában hadd történjenek az események maguktól, később azonban egyre inkább frusztrálta a helyzet.

– A mért adatok egyértelműen mutatták, hogy a játékosok fizikai szintje drasztikusan visszaesett. Ez nemcsak a számokban, hanem az eredményességben is érzékelhető volt. Jeleztem a problémát Nagy Miklós sportigazgatónak, de a vezetőedzőnek is szóltam, utóbbit azonban nem érdekelték az adatok.

Annak ellenére sem, hogy Nagy Miklós egyeztetett Gera Zoltánnal. A korábbi vezetőedző, Desits Szilárdnál végzett edzésmunkát harminc-negyven százalékkal lerövidítette az új edzőpáros, és áprilisra odáig süllyedtünk, hogy a Tiszakécske elleni mérkőzésen három játékos is görcsöt kapott a pályán. Elképesztő.

A Sportál emlékeztet, a feszült helyzet talán az utolsó előtti fordulóban, a Győri ETO elleni sorsdöntő bajnokit megelőzően csúcsosodott ki, amikor a bemelegítést Ferenczi István a cserejátékosokkal végeztethette csak el, az oldalvonalon kívül. Így viszont a támadások begyakorlásánál a védekezés imitálását – a cserejátékosok helyett meglepő módon – a szakmai stáb tagjai próbálták végrehajtani.

– A tavaszi szezon második felében sok játékos jelezte, kevesli az edzésmunkát, de az edzőpárosnak szintén nem tűnt fel, hogy többen maguktól, mindennemű szakmai tapasztalat nélkül próbáltak meg konditeremben visszaszerezni valamit a fizikai állóképességükből. Sok szurkoló szidta a játékosokat a teljesítményükért, pedig ez egy befogadó közösség, mindent az előírásnak rendeltek alá, mert úgy gondolták, az edzőpáros érti, mit miért csináltatnak vagy nem csináltatnak velük.

Az idény után a záróbanketten a tulajdonosi kör jelezte, nem tetszik a folyamat, ami a csapatnál történt a tavasszal, ezért másnap Gera Zoltán, Csizmadia Csaba, Nagy Miklós sportigazgató, a tulajdonosi kör és én megbeszélésre voltunk hivatalosak. Valójában ez egy szembesítés volt az edzőpáros állításai és az általam bemutatott dokumentumokban szereplő számok, adatok, mérési eredmények között. Kellemetlen megbeszélés volt, de remélhetőleg kellemetlen helyzetbe is hoztam a két edzőt, mert mindenben igazam volt

– folytatta a Sportálnak Ferenczi, akinek a szerződése az idény végén lejárt. –Vártam, hogy feljussunk az élvonalba, mert akkor automatikusan meghosszabbodott volna a szerződésem, és akkor nagyobb háttértámogatással állhattam volna oda a szembesítésre. Így viszont én ittam meg a levét, amit nem tartok igazságosnak. Ráadásul a szembesítés másnapján Gera Zoltán odaállt a tulajdonosi kör elé, hogy aludt egyet a történtekre, és semmiképpen sem hajlandó velem tovább dolgozni, majd közölte, válasszanak, ő és Csizmadia Csaba, vagy én maradok a klubnál. Mivel szerződésem nem volt, gazdasági megfontolásból az edzőpáros maradt, vagyis szó sincs semmiféle szakmai döntésről. Jó lenne, ha a két edző tökös gyerek lenne végre, és úgy is dolgozna, ahogyan kommunikál. Valójában nem érdekel, ki az edző, csak a munka, munka, munka. Ebben hiszek. Meg a Vasasban hiszek, és ha ártanak ennek a klubnak, képes vagyok bárkivel szembeszállni. Mostantól nem is szeretnék többet foglalkozni ezzel a két emberrel, és a kialakult helyzettel, de ha továbbra is az igazság elferdítésével próbálkoznak biztosan nyilvánosságra hozom a dokumentumokat, amelyek az igazamat támasztják alá.

Olvastad már?
Újpest: Itt a nagy bejelentés, 23-szoros magyar válogatott védőt igazoltak - hivatalos
Szerződésének lejártával távozott a Fehérvár FC-től Bese Barnabás, aki Újpesten folytatja pályafutását.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Debreceni VSC
Távozó
Távozott a DVSC-től Stefan Loncar. A 28 éves montenegrói középpályás 2023 januárjában érkezett a Lokihoz, az elmúlt másfél évben 48 NB I-es bajnoki mérkőzésen lépett pályára. (dvsc.hu)
ZTE
Érkező
Egy szezonra szóló kölcsönszerződés keretein belül csatlakozik a Zalaegerszeghez a Puskás Akadémia fiatal középpályása, Bakti Balázs. (ztefc.hu)
Kisvárda
Újabb érkező
Budafoki kitérővel Zalaegerszegről érkezett a középpályás, Soltész István, aki felnőtt szinten most először játszhat egy csapatban fivérével, Dominikkal.
Tovább az összes átigazoláshoz