Fotó: kecskemetite.hu

Eltűnik az NB I legrosszabb minőségű gyepszőnyege: 15 év után kicserélik

Jövő évben kicserélik a kecskeméti stadion gyepszőnyegét, így az ellenfelek nem foghatnak majd erre semmit.
Csakfoci.hu 2023. november 22., szerda 18:44
Fotó: kecskemetite.hu
Jövő évben kicserélik a kecskeméti stadion gyepszőnyegét, így az ellenfelek nem foghatnak majd erre semmit.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. november 22., szerda 18:44

A Széktói Stadionban utoljára 2009 augusztusában cserélték le a gyepszőnyeget, megérett tehát a fejlesztésre, 2024 nyarán a pályatestet és a gyepszőnyeget korszerűsítjük - írja  a kecskemetite.hu.

– Nagyon örülünk, hogy most már tényként számolhatunk be arról, hogy elkezdődhet a Széktói Stadion játékterének felújítása – mondta dr. Filus Andor, a Kecskeméti TE ügyvezetője. – Büszkék vagyunk arra, hogy következetes munkával, több osztályt ugorva igen gyorsan eljutott a KTE újra az NB I-ig. Természetesen emellett igyekeztünk mindent megtenni azért, hogy a kecskeméti szurkolók ki is élvezhessék ezeket a sikereket. Az élvonalba kerülés után, első lépésként, saját, tulajdonosi forrásból – mely 300 millió forintra rúgott - kezdtünk neki a létesítmény alapvető felújításának, hogy egyáltalán hazai környezetben vívhassuk mérkőzéseinket, hiszen mit érne a közösségünk, ha nem, vagy csak kevesen élhettük volna át az elmúlt évek szép sikereit. Nem kérdés, sokkal kevesebb élményt élhettünk volna át közösen. Második lépésként az MLSZ újabb segítségének is hála, tavasszal már a városi lelátót is meg tudtuk nyitni a nézőknek.

Kecskeméten egyre népszerűbb a foci.

- Máshol talán ez evidens, de nekünk mégis nagy siker, hiszen ez tette lehetővé, hogy az idei szezonban már a nagymúltú csapatokhoz felzárkózva a negyedik leglátogatottabb mérkőzéseket tudjuk megrendezni. Méghozzá úgy - és ezúton is meg kell jegyeznem szurkolóink eléggé meg nem köszönhető elszántságát - hogy az időjárás viszontagságait továbbra sem tudjuk enyhíteni.

Azóta a létesítmény átlagosan nagyjából 70 százalékos kihasználtság mellett működik, ha a nézőszámokat vesszük alapul.

De, nem egyszer rendeztünk telt házas mérkőzéseket is. Ahogy azt többször is őszintén elmondtuk már, évek óta folyamatosan kerestük a forrást ahhoz - természetesen a jelen, szűkösebb kor realitásait teljes mértékben tudomásul véve - hogy további lépésekben újulhasson meg a létesítmény. Végül 2023. augusztus 23-án született meg az a labdarúgó szövetségi határozat, mely lehetővé teszi a pályatest átépítését és korszerűsítését a következő lépésben, melyhez a szükséges forrás szintén többszáz milliós nagyságrendet tesz ki, s amelyet klubunk már nem volna képes saját forrásból biztosítani. Kecskemét – sport iránt elkötelezett városként – ekkor sietett a klub segítségére azzal, hogy biztosítja a szükséges önrészt. Mi tudjuk, hogy mekkora erőfeszítést jelet, és nagyon nagyra értékeljük.

A kecskeméti pályát sok kifogás érte az elmúlt egy évben, legutóbb a Ferencváros elleni mérkőzést egészen irreális körülmények között rendezték meg.

A KTE ügyvezetője hozzátette, a pályatest felújítása a következő lépés lehet, de mindenki azon dolgozik továbbra is, hogy későbbiekben a lelátók és a főépület is megújulhasson.

– A pályatest felújításával egy olyan helyzet áll elő, ami majd minket is komolyabb döntési helyzet elé állít, hiszen nem mindegy, hogyan helyezzük el az új gyepszőnyeget. Vannak tervek arra vonatkozóan, hogy jobban ráhúzzuk a főépületre, megszüntetve ezzel a korábbi futópálya helyét. Dolgozunk azon, hogy további forrásokat tudjunk megszerezni a lelátók felújítására. Terveink szerint első körben a napos oldal kerülne átépítésre, ezt követően kerülhetne sor a főépület korszerűsítésére és bővítésére.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Mohamed Ali Ben Romdhane
Tunéziában azt írják, hogy az Al Ahlyhoz igazolhat Mohamed Ali Ben Romdhane, honlapunk azonban úgy értesült, hogy a Fradinál egyelőre nem jelentkezett az egyiptomi csapat az üzlettel kapcsolatban.
ETO FC
Kuznyecov Szergej
Korábbi hírünknek megfelelően Kuznyecov Szergej lett a győriek új vezetőedzője.
ETO FC
Távozik a vezetőedző
Az NB II-ben szereplő ETO FC vezetősége szerződést bontott az első csapatot irányító Antonio Munozzal.
Tovább az összes átigazoláshoz