Fotó: MTI/Illyés Tibor

Bolgár-magyar: "Példátlan, szégyenteljes és rémálomszerű meccs, újabb infarktus a végén" - lapszemle

Így látták a bolgár lapok és internetes portálok a csütörtöki Bulgária-Magyarország Eb-selejtezőn (2-2) történteket. Lapszemle.
Nyikes Zoltán 2023. november 17., péntek 11:42
Fotó: MTI/Illyés Tibor
Így látták a bolgár lapok és internetes portálok a csütörtöki Bulgária-Magyarország Eb-selejtezőn (2-2) történteket. Lapszemle.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. november 17., péntek 11:42

"Bulgária példátlan, szégyenteljes és rémálomszerű mérkőzésen játszott döntetlent Magyarország ellen" – írja a sportal.bg, amely kiemeli, hogy bizonyos időszakokban a stadiont üvöltő szirénák hangja töltötte be, hallva azt, ami Szófia központi utcáin zajlott a Bolgár Labdarúgó Szövetség vezetősége elleni tüntetésen. A portál szerint a bolgár főváros közelmúltbeli történetében nem volt ilyen véres és tüzes éjszaka.

"Ez a helyes út Bulgária számára! A válogatott radikálisan megváltozott Ilian Iliev alatt" – olvasható a gong.bg-n, amely dicsérte a nemzeti csapatot Iliev szövetségi kapitány bemutatkozó meccsén. "Bulgária válogatottját másodpercek választották el attól, hogy győzelmet könyveljen el a csoportunk legerősebb csapata. Összességében Iliev vezetésével Bulgária teljesen más arcát mutatta, és elég jó meccset játszott. Ez az az út, amelyen a válogatottunknak haladnia kellene" - írják.

"Fájdalmas deja vu! Az utolsó pillanatban maradt el Magyarország legyőzése" – ez áll a novasport.bg portálon, amely arra utalt, hogy korábban Bulgária a 96. percben kapott ki Montenegróban, míg Szerbia a 96. percben egyenlített ellenük Razgradban.

– Fontos meccs volt, mindenki a legjobbját nyújtotta, sajnos az utolsó másodpercben kapott góllal döntetlen lett. Ez fájó, mert jót tett volna az önbizalmunknak, ha legyőzzük Magyarországot, de a szerencse megint nem a mi oldalunkon álltmondta a bolgárok játékosa, Martin Minchev.

– Jó eredmény, de a mérkőzés alakulását tekintve lehetett volna jobb is. Az utolsó percben egyenlítettek, de így is gratulálhatunk magunknak a jó játékhoz. Nem foglalkoztunk a vitával, hogy hol játsszák a mérkőzést, vártuk a meccset, függetlenül attól, hogy hol játsszák – ezt már Naumov tette hozzá.

"Egy meccs, amit nem kellett volna lejátszani: Iliev átalakította Bulgáriát a favorit ellen" – olvasható a gol.bg-n, amely azt írja, hogy a tragikus sorsú Bulgária végre a jó arcát mutatta, nem adta meg magát a csoport legjobbja ellen, és csak a legvégén csúszott ki a győzelem a kezéből, de a stadionon kívüli csúnya jelenetek beárnyékolták a meccset.

"Nincs győztes az abnormális meccsen, háború a Vaszil Levszki Stadion előtt!"– ezt a topsport.bg írja. A portál megemlíti, hogy Bulgária az Eb-selejtező első győzelme előtt állt, de szó szerint az utolsó másodpercben ez elmaradt, ennek ellenére a hazaiak irigylésre méltó szellemiségről tettek tanubizonyságot.

"Újabb infarktus a végén: a 97. percben öngólt lőttünk Magyarország ellen" – írja a telegraph.bg, hozzátéve, hogy "ugyanilyen sza*ul éreztük magunkat június 20-án, amikor a szerb Lazovic a 96. percben egyenlített Razgradban".

Melyik Eb-kijutás volt számodra a legdrámaibb? Az aktuális kérdés a csakfoci.hu címlapján, lejjebb görgetve, a "További friss hírek" alatt és a "Magyar válogatott hírek" felett található meg. Kattints és szavazz!

Olvastad már?
Szalai is értetlenül állt a bolgárok 11-ese előtt: "Még a lábamat is elhúztam", Csoboth: "Több góllal kellett volna nyernünk"
Szalai Attila biztos benne, hogy mindenki öregedett pár évet, Csoboth Kevinnek soha nem volt még része ekkora boldogságban.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz