Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Szalai is értetlenül állt a bolgárok 11-ese előtt: "Még a lábamat is elhúztam", Csoboth: "Több góllal kellett volna nyernünk"

Szalai Attila biztos benne, hogy mindenki öregedett pár évet, Csoboth Kevinnek soha nem volt még része ekkora boldogságban.
Nyikes Zoltán 2023. november 17., péntek 8:48
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Szalai Attila biztos benne, hogy mindenki öregedett pár évet, Csoboth Kevinnek soha nem volt még része ekkora boldogságban.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. november 17., péntek 8:48

Ismét egy drámai hajrában sikerült kivívnia az Eb-részvételt a magyar válogatottnak, miután a hosszabbítás hetedik percében az utolsó esélyt megragadva Szoboszlai szabadrúgását Petkov a saját kapujába csúsztatta, 2-2-es döntetlenre alakítva ezzel a végeredményt.

Az Eb-selejtezőn több véleményes játékvezetői ítélet is született, az egyik leginkább érthetetlennek tűnő döntés a bolgárok tizenegyese volt, amikor is a visszajátszások alapján inkább azt lehetett látni, hogy Szalai Attila egy helyben állt, a bolgár támadó pedig kereste a kontaktot és egyszerűen csak átesett a védő lábán, érthetetlen módon azonban nem hívta ki a VAR a játékvezetőt, hogy nézze vissza az esetet. A lefújást követően a Hoffenheim légiósa is értetlenül állt a döntés előtt.

Szerintem sem értem hozzá, és mindenki más is ezt mondta, aki már visszanézte. Még a lábamat is elhúztam, de a jóisten látta és a végén visszaadta

– nyilatkozott az M4 Sporton Szalai Attila a hazaiak tizenegyeséről. – Rossi is sokszor kiemelte a múltban, hogy a szerencse és a jóisten is azt támogatja, aki beleteszi a munkát és becsülettel megtesz minket. A mai nap is jellemző volt ez a csapatunkra, még ha nem is játszottunk olyan jól és sok helyzetet kihagytunk. Természetesen nem így terveztük a mérkőzést, de ahogyan Rossi is kiemelte, a futball istene az utolsó pillanatban mellénk állt. Mindenki előtt le a kalappal, a szurkolók, a stáb és a csapat előtt is, hiszen hatalmas munka van ebben. Végső soron örülünk annak, hogy sikerült megszerezni a hőn áhított egy pontot, még ha nyerni szerettünk volna, de az egy pont is pont, és éppen ennyi kellett a kijutáshoz. Nagyon boldogok vagyunk. Most pedig arra készülünk, hogy vasárnap, otthon a szurkolóinkkal egy jó eredménnyel búcsúztatni tudjuk ezt a selejtezősorozatot. Jó a hangulat, még ha egy kicsit benne is van a csapatban, hogy nem volt ez sétagalopp, de nagy érzelmek szabadultak fel a lefújás után, a végén jött a dráma. Reméljük nem izgultál túl a szurkolók, de biztos öregedett mindenki pár évet.

Először kapott kezdőként szerepet a válogatottban az Újpest játékosa, Csoboth Kevin, aki végül 59 percet töltött a pályán.

– Az első félidőben szerintem jól játszottunk, több góllal kellett volna nyernünk a mérkőzésen, sajnálom, hogy 1-1-gyel fordultunk a második játékrészre. Izgalmas lett a vége, de a legfontosabb, hogy kijutottunk. Szoboszlaival már az utánpótlásban is együtt játszottunk, és most a válogatottban együtt jutottunk ki az Eb-re, ez fantasztikus érzés, bízom benne, hogy továbbra is tudunk majd együtt játszani. Az egész mérkőzésen az első gólon kívül csak az az egy támadása volt a bolgár válogatottnak, amiből a 11-est kapták, mi domináltunk, szerettük volna megszerezni a második gólt, ami megnyugtatta volna a csapatot. Sajnos nem jött, de nem szeretnék telhetetlen lenni, örülünk a döntetlennek és a kijutásnak. Elképesztő volt az öröm és a boldogság egymás között, még soha nem volt ilyenben részem, nem tudom másképp leírni. A klubcsapatomban a legjobb teljesítményt kell nyújtani és majd meglátjuk, hogy a szövetségi kapitány beválaszt-e az Eb-keretbe – mondta az M4-nek Csoboth.

Melyik Eb-kijutás volt számodra a legdrámaibb? Az aktuális kérdés a csakfoci.hu címlapján, lejjebb görgetve, a "További friss hírek" alatt és a "Magyar válogatott hírek" felett található meg. Kattints és szavazz!

Olvastad már?
Rossi: "Sok magyar van, aki nálam jóval kevésbé szereti a válogatottat, jó lenne, ha szégyenkeznének" - a foci istene együtt nézte a meccset az Aranycsapattal
Annyira stresszes és feszültséggel teli volt a mérkőzés, hogy nehezen tudta élvezni a pillanatot Marco Rossi.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz