Fotó: paksifc.hu

Bognár nem érti a paksi védők furcsa sérüléseit; a Vidi edzője: "Ez egy olyan meccs volt, amire mindig emlékezni fogok" – NB I-es értékelések

Az NB I 28. fordulójának szombati játéknapján három mérkőzést rendeztek - így értékelték a vezetőedzők a látottakat.
Nyikes Zoltán 2024. április 13., szombat 22:35
Fotó: paksifc.hu
Az NB I 28. fordulójának szombati játéknapján három mérkőzést rendeztek - így értékelték a vezetőedzők a látottakat.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. április 13., szombat 22:35

Kisvárda–Újpest FC 4-1

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Feczkó Tamás (Kisvárda): – Taktikailag jól felkészültünk az Újpestből, mindkét formációjára volt megoldásunk. Nagyon örülök annak, hogy szép gólokat rúgtunk, hiszen az első az egy olyan támadás volt, amit sokat gyakorlunk. Az megadta a kellő alaphangot és önbizalommal tele játszottak a fiúk. Az első másodperctől nagyon akartuk ezt a győzelmet, mint mindig, de most kimondottan cél volt, hogy nem lehet az, hogy ne rúgjunk minimum három gólt ezen a meccsen. Amíg matematikailag van esély, addig az utolsó szalmaszálig is fogunk küzdeni. A matematika nem mellettünk van, de az a dolgunk, hogy minden meccsen a legjobbat nyújtsuk és azok a szurkolók, akik ma is kilátogattak és egész évben mellettünk voltak, megérdemeljék azt, hogy ilyen napokat szerezzünk nekik. A Ferencváros elleni egy teljesen más meccs lesz, felkészülünk belőlük is, de tudjuk jól, hogy a Fradi más kategóriát képvisel, mint a magyar bajnokság, de attól függetlenül lehet pontot szerezni a Groupamában, ezt már többen is megmutatták. A legfontosabb, hogy ezt a labdabirtokló játékot tovább tudjuk vinni és a támadózónában tudjunk ennyi labdát birtokolni és oldalforgatásokkal tudjunk helyzeteket kialakítani. (M4 Sport)

Mészöly Géza (Újpest): – Főleg az volt a bosszantó, hogy ott folytattuk a súlyos egyéni hibákat, ahol a Zalaegerszeg elleni meccsen befejeztük. Most a 16. percig már két olyan hiba volt, amit azonnal kihasznált a Kisvárda, majd amikor visszajöttünk volna a meccsbe és sikerült egy tizenegyesből szépítenünk, akkor azt éreztük, hogy majd rendezzük a sorokat a félidőben, de még a szünet előtt egy harmadik olyan fejest kaptunk, ami ugyan szép volt, de egy szabadrúgás után lehetne hárítani egy ilyet. Aztán amikor kijöttünk a második játékrészre egy játékosunkon megpattanó labda ment be a hálóba, aztán pedig két centin múlt, hogy kiment a labda és ismét vissza tudtunk volna jönni a meccsbe. Csomó ilyen lehetőség lett volna visszajönni a meccsbe, de sokkal többet kell adni és természetesen nagyon csalódott vagyok és nagyon szomorú - mondta Mészöly, akitől azt is megkérdezték, miért nem csíptek-haraptak a játékosai. - Ez jó kérdés, az első pár percben is így kellett volna már kimenni... Nagyon sok olyan játékos van, aki éppen most jött vissza, félkész játékosaink vannak sajnos egyelőre, ez a jó pár labdarúgó befolyásolta a meccs végkimenetelét. Nem jó, ha két meccsen ilyen nagyarányú vereségekbe fut bele a csapat, de nem hiszem, hogy ez a legfontosabb, hogy milyen eredmény született, hanem az, hogy pontra és győzelmekre van szükségünk a következő fordulókban. Össze kell rántania magát a csapatnak, mi, az edzői stáb készen állunk arra, hogy a legjobbunkat adjuk. Az az érdekes, hogy nem elég jól edzeni, jól is kell játszani, és amikor elkezdődik a mérkőzés, abban a pillanatban óriási a tét és ebben ma a Kisvárda fölénk kerekedett. (M4 Sport)

Debreceni VSC–Kecskeméti TE 1-0

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Srdjan Blagojevic (DVSC): – Ugyanazt tudom elmondani, mint az előző mérkőzés után, ma mindent láthattunk a pályán, voltak jó akciók, rosszak, hibák, helyzetek. Nem volt semmiféle kontroll, de az egyetlen különbség az, hogy ma sikerült győznünk. Teljesen különböző volt az első és a második félidő, de még a második félidőn belül is volt különbség az első 25 perc, majd az azt követő időszak között, káoszt láthattunk a pályán, és mivel én maximalista vagyok, nem szeretem az ilyen típusú meccseket, szeretem, ha kontrollálni tudjuk a mérkőzést. Az első játékrészben jól játszottunk, birtokoltuk a labdát és könnyen tudtunk tereket is nyitni, eljutottunk a támadóharmadig, csak hiányoztak az utolsó passzok. A második félidőben már idegesebb lett a játékunk és káoszt láthattunk, ezt nem szeretem, de a legfontosabb, hogy megvan a győzelem. Nagyon nehéz és fontos mérkőzés volt ez, be kell vallanom, hogy szerencsések voltunk, de boldog vagyok és a legfontosabb a három pont. (M4 Sport)

Szabó István (KTE): – A csapattal pont azt beszéltük meg, hogy még egy picivel több kell. Ezelőtti héten hasonló volt a helyzet, de most egy kicsivel nagyobb a hiányérzetem, és most nem csak Lukács helyzetéről beszélek, hanem gólvonalról is fejeltek ki labdát, de Zsótér lövése is ott volt, és még sorolhatnám. Természetesen, amikor már mentünk fel 9-10 emberrel, a DVSC-nek is volt helyzete. Ma sokat tettünk azért, hogy egy pontot elvigyünk, de még egy lapáttal rá kell tenni, és akkor meglesz majd a győzelem. Megdicsértem Kersák Rolandot, nem könnyű ötezer ember előtt védeni az első NB I-es meccsén, nagyszerű teljesítményt hozott le - mondta a szakember, akinek felvetették azt, hogy mit lehet tenni egy ilyen helyzetben, hogy a bennmaradás már megvan, de a csapat március 9. óta nem nyert. - Nehéz ezekkel az adatokkal mit kezdeni, van olyan csapat, amelyik a mai nap nyert, mégis mögöttünk van. Én jobban örülök annak, hogy van 34 pontunk. (M4 Sport)

Paksi FC-Fehérvár FC 1-2 

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Bognár György (Paks): – Sokkal jobb játékra lett volna szükség, az ellenfél nagyon jól védekezett, nagyon jól kontrázott, szerintem megérdemelten nyert. A mi játékunkban ma egyáltalán nem volt benne az, hogy jól focizzunk, ezért a szünetben váltottunk és próbáltunk kicsit brusztosabb játékot játszani, ami ma nem vezetett eredményre. A koncepciónkat nem zavarta meg a második félidő eleje, nyilván a két gól nagy előnynek számított. Volt egy-két egyéni hibánk, de ez beletartozik a csapatjátékba. Ma nem játszottunk jól, nem érdemeltünk győzelmet és el is adtuk az előnyünket, ami volt a második helyen, de nincs még vége a bajnokságnak. Nekiállunk a következő hétnek és megpróbáljuk megtartani a pozíciónkat. Játszottunk már jó pár meccset ebben a szezonban, van olyan tartása a csapatnak, hogy van miért reménykednünk a jövőt illetően – nyilatkozta Bognár, akinek felvetették, hogy Kinyik tudta folytatni a játékot a fejbe rúgást követően is, de Szélpált le kellett cserélni. – Izomsérülése van, amit egyáltalán nem találok indokoltnak úgy, hogy egy hetet készülhettünk erre a meccsre. Az, hogy két belső védőt is sérülés miatt kellett lecserélni, furcsa, mert inkább csatárokat cserél be az ember, hátha jobban fog menni a góllövés, de erre nem volt lehetőségünk azért, mert ketten úgymond feleslegesen jöttek le. (M4 Sport)

Bartosz Grzelak (Vidi): – Tudtuk, hogy nehéz itt Pakson játszani egy erős ellenféllel szemben. Arról beszéltünk, hogy mi sokat nyerhetünk, ellenfelünk pedig sokat veszíthet, hiszen egy Vidi-győzelmet követően közvetlenül egy ponttal mögöttük leszünk a tabellán. Ennek hatására harcosan léptünk pályára, tudtuk, hogy a Paks direkt futballt játszik, a céljuk, hogy minél több labdát eljuttassanak a csatáraikhoz a 16-oson belülre. Mi igyekeztünk a kontratámadásokra építeni, és ez jól is működött a kiállításig, ezt követően egy nagyon erős, stabil védekezést láttam a csapattól. Büszke vagyok a játékosokra, hiszen egy olyan erős ellenféllel szemben, amely erős identitással rendelkezik, a legjobb formánkat kellett hoznunk a győzelemhez. A csapat mentalitását fantasztikusnak értékelem, nagyon jó volt együtt ünnepelni a meccs után a szurkolókkal. Karamoko eddig is a keretünk tagja volt, de az elmúlt két hét volt az, amikor már 100%-os edzésmunkát tudott végezni. Rengeteg potenciál van benne, megérdemli ezeket a pillanatokat, hiszen sokat küzdött a sérülésével a korábbiakban. A következő kezdő tizenegy természetesen még nincs meg, de jó esélyekkel indul, hogy majd benne legyen akkor is. Mindenekelőtt szeretném leszögezni, hogy Csongvai Áron fantasztikus ember, hihetetlen mentalitással, egy csapatjátékos, aki mindent megtesz a sikerért, minden egyes napon. Az, hogy már második alkalommal állították ki, ez a szerencsétlenségből és az ambícióból fakad. Sok olyan szituációt láttam már a Vidi edzőjeként, amikor ez a mentalitása megvédett minket a bajtól. Ő egy fizikális játékos és az ilyen játékosoknál előfordulhatnak ilyen szituációk. Biztos vagyok benne, hogy erősen fog visszatérni, és fényes jövő áll előtte. Az biztos, hogy én mindig mellette leszek. Harcolunk a dobogóért, de a legfontosabb, hogy a szezon végéig azt a munkát folytassuk nap mint nap, amit eddig is elvégeztünk és ne foglalkozzunk túl sokat a második, vagy a harmadik hellyel. A szezon végén meglátjuk majd, milyen pozícióban végzünk, de a legnagyobb dolog a sportban, amikor csapatként érsz el sikereket. Az edzői stáb és a játékosok amilyen közös munkát letesznek a szezonban az asztalra, az teljesen más, mint az előző szezonban, de ez az érzés tesz igazán boldoggá engem, ez a közös munka. Ezt is mondtam a játékosoknak a meccs után az öltözőben, hogy ez egy olyan meccs volt, amire mindig emlékezni fogok. Ez nem egy döntő volt, de úgy játszottunk, mintha egy döntő lett volna, úgyhogy akárhogy is alakul a szezon vége, boldog és büszke leszek arra, hogy ennek a csapatnak és stábnak a része lehetek.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Edzőkérdés
Marek Papszunt nevezte ki új edzőjének a Raków. A Fradival is hírbe hozott edző kapcsán a Csakfoci korábban jelezte, hogy nem benne gondolkodnak az FTC-nél.
Fradi
Játékoseladások?
"Csak különleges ajánlat esetén engedünk el játékost" - utalt Hajnal Tamás többek között Marquinhos vagy Varga Barnabás esetleges értékesítésére. (M4 Sport)
Légiósok
Szalai Attila
A török sajtó szerint a Galatasaray szívesen látná soraiban Szalai Attilát.
Tovább az összes átigazoláshoz