Fotó: facebook.com/kisvardafc

NB I: Ismét négyet vágott az Újpestnek az utolsó szalmaszálba kapaszkodó Kisvárda - videó

A Kisvárda 4-1-re legyőzte az Újpestet a forduló nyitómérkőzésén.
Póczik Dávid 2024. április 13., szombat 16:27
Fotó: facebook.com/kisvardafc
A Kisvárda 4-1-re legyőzte az Újpestet a forduló nyitómérkőzésén.
Szerző: Póczik Dávid 2024. április 13., szombat 16:27

Az NB I 28. fordulója a Kisvárda-Újpest mérkőzéssel indult, legutóbb a hátul tanyázó várdaiak 4-0-ra győzték le a lilákat, akiket akkor még Nebojsa Vignjevic irányított.

I. félidő

Az első húsz percben igazi hidegzuhany várta az Újpestet: előbb a 8. percben Navrátil talált be a lilák kapujába, miután Makowski indítását remekül átemelte Banai fölött (1-0). Majd szűk tíz perccel később már kettővel ment a Várda: ekkor Koburi adta el a labdát a saját 16-osánál, Makowski lecsapott rá, majd Mesanovic elé talált, aki ziccerben a bal alsóba gurított (2-0).

A 28. percben az idáig enervált Újpest szinte a semmiből büntetőhöz jutott, miután a kiugró Ambroset elkaszálta a rosszul kimozduló Kovács. A 11-est Ljujic határozattan lőtte a jobb alsóba, hiába érezte az irányt a kapus (2-1). Matic lépett feljebb egy kisvárdai támadás során, majd az első gólt szerző Navrátil elé került a labda, ő 15-16 méterről próbálkozott, kísérlete elhalt a blokkban. A 39. percben Matic ismét az akció középpontjába került, a várdai középpályás ekkor Cipetic szabadrúgását fejelte a jobb sarokba (3-1).

A félidő hajrájában még Mörschel fejese ment kapu fölé, így 3-1-re az utolsó szalmaszálba kapaszkodó, szinte biztos kiesőnek mondott Kisvárda 3-1-re vezetett a IV. kerületiek ellen.

II. félidő

A második félidőt is nagy elánnal kezdte a Várda, Mörschel rossz passza után indultak meg a hazaiak, az akció végén Melnyk lőtt, próbálkozását kiszedte Banai a bal felsőből. Az 54. percben a negyedik hazai gól is megszületett, nem is akármilyen körülmények között: Makowski 25-ről csavart a bal felsőbe nagyszerű mozdulattal (4-1).

Néhány perccel később egy szöglet után ugyan betalált az Újpest, azonban Ljujic sarokrúgása az alapvonalon kívülről tekeredett vissza, így nem adták meg a találatot. Spasic kétszer is lövéssel jelentkezett a 60. perc végén: előbb Banai ütötte ki a próbálkozását, majd elkerülte a kaput jobblábas kísérlete. A 66. percben Ljujic szépen ugratta ki Csobothot, aki a pár perccel ezelőtt beállt Kiss Tamás elé passzolt, ő azonban nem tudta átvenni a csapattárs keresztpasszát.

Matic szorításában lépett rosszul a padról beszállt Ganea, aki látszólag súlyos sérülést szenvedett, hordágyon kellett őt levinni a pályáról, miközben a jobb térdét fájlalta. A 76. percben aztán Geiger blokkolta Navrátil ballábas lövését az újpesti kapu előtrében, majd a túloldalon Kiss erős lövését ütötte szögletre Kovács.

A 82. percben debütált az NB I-ben Osztrovka Maxim, a kisvárdaiak saját nevelésű játékosa a napokban lett 17 éves. A hajrában Banai még egy nagy bravúrt bemutatott Ötvös lövésénél, azonban az eredmény már nem változott. Mindkét csapat megőrizte helyét a tabellán, a Kisvárda 24 ponttal a 11., az Újpest 34 ponttal a 10. pozíciót foglalja el.

NB I, 28. forduló

Kisvárda-Újpest 4-1 (Navrátil 8., Mesanovic 17., Matic 39., Makowski 55., ill. Ljujic 30. - 11-esből)

Várda: Kovács M. - Cipetic (Stefan, 71.), Lippai, Jovicic, Körmendi - Melnyk (Osztrovka, 82.), Matic - Navrátil (Ilievski, 89.), Makowski (Camaj, 70.), Spasic - Mesanovic

(cserék: Petkovic, Balogh, Camaj, Lucas, Nikolov, Osztrovka, Ötvös, Stefan, Széles)

Újpest: Banai - Pauljevic, Kobouri, Antzoulas (Csoboth, a szünetben) - Huszti, Radosevic (Kiss, 63.), Mack (Tajti, a szünetben), Ljujic, Geiger - Ambrose (Ganea, 63., Onovo 72.), Mörschel

(cserék: Csoboth, Doka, Ganea, Genzler, Jevtoski, Kiss, Kovács, Onovo, Tajti, Varga B.)

Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK
Vadnai távozik
Távozik az MTK-tól a 36 éves Vadnai Dániel, aki három korszakban is erősítette a kék-fehéreket, 2008-ban bajnok is lett velük.
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Tovább az összes átigazoláshoz