Fotó: dvsc.hu

NB I: Dzsudzsák gólja döntött, kapaszkodik a dobogóra a Loki - videó

Dzsudzsák büntetője döntött, a Debrecen otthon tartotta a három pontot a Kecskemét ellen.
Póczik Dávid 2024. április 13., szombat 18:57
Fotó: dvsc.hu
Dzsudzsák büntetője döntött, a Debrecen otthon tartotta a három pontot a Kecskemét ellen.
Szerző: Póczik Dávid 2024. április 13., szombat 18:57

A 28. forduló második szombati bajnokiján a Debrecen a Kecskemét együttesét látta vendégül a Nagyerdei Stadionban.

I. félidő

Az összecsapás első negyed órájában két debreceni helyzetet jegyezhettünk fel: Dzsudzsák fejelt 12 méterről, bólintását nagyot vetődve védte Kersák, majd Bárány lőtt kapu fölé 11 méterről. Nem sokkal később a KTE is helyzettel jelentkezett, Horváth robogott el a bal oldalon, centerezését követően Pálinkás került helyzetbe, lövését Lagator blokkolta.

A 27. percben Horváth fordulásból vette célba a jobb felsőt, de nem talált kaput. Ojediran és Bódi is próbálkozott a 30. perc tájékán, mindkettejük lövése elkerülte a kaput. A 38. percben Ferenczi sarkazása után Bódi tört be a 16-oson belülre, ahol a visszafele igyekvő Nagy Olivér látszólag buktatta a DVSC támadóját, így tizenegyest ítélt Karakó Ferenc. A VAR azonban kihívta a játékvezetőt, aki végül rövid videózás után érvénytelenítette a korábbi döntését.

A négy perces ráadásban láthattuk az első félidő legszebb jelenetét, Dzsudzsák távoli, életerős lövése megpattant egy védőn, az NB I-ben debütáló Kersák azonban így is nagy bravúrral védte a lövést.

II. félidő

A fordulást követően Zsótér szabadrúgását hatástalanította a debreceni sorfal, majd később jobbal tekert a bal alsó felé, Megyeri szépen ütötte szögletre a labdát. Az 59. percben Banó-Szabó Bence visszatért a KTE csapatába, a középpályás eltiltás, majd sérülés miatt volt távol az elmúlt hetekben. Percekkel később Horváth nagyszerűen lőtt a jobb alsó irányába, Megyeri ismét ragyogóan hárított. Akárcsak a 64. percben: Dreskovic utolsó emberként passzolt egy labdát, amire Lukács lecsapott. de ziccerben Megyeribe lőtt.

A 68. percben aztán büntetőhöz jutott  Loki, miután Belényesi egy szöglet után eltalálta lábbal Dreskovic fejét. A 11-est Dzsudzsák sebészi pontossággal lőtt a bal alsóba (1-0).

A folytatásban Nikitscher Tamás is pályára lépett, a KTE középpályása hosszú sérülés után tért vissza a csapatba. A hajrához közeledve a csereként beállt Kocsis került ígéretes helyzetbe, ám csúnyán a kapu mellé lőtt.

A hét perces hosszabbításban Lukács nem talált kaput nagy helyzetben, míg Kocsis közeli ziccerét védte Kersák, így nem tudott ponttal távozni idegenből a Kecskemét. A Loki a negyedik helyre lépett fel a tabellán, és jelenleg négy pont a hátránya a Fehérvár mögött, a KTE pedig maradt a kilencedik pozícióban.

NB I, 28. forduló

Debrecen-Kecskemét 1-0 (Dzsudzsák 69. - 11-esből)

DVSC: Megyeri - Baranyai, Dreskovic, Lagator, Ferenczi - Ojediran (Manrique, 62.), Szuhodovszki (Loncar, 62.) - Bódi (Kocsis, 62.), Dzsudzsák (Romanchuk, 85.), Vajda (Szécsi, 76.) - Bárány

(cserék: Engedi, Erdélyi, Hornyák, Kocsis, Loncar, Manrique, Romanchuk, Szécsi, Tuboly)

KTE: Kersák - Szűcs, Belényesi, Katona - Nagy O. (Szabó A., a szünetben), Meszhi (Nikitscher, 70.), Zsótér (Derekas, 70.), Zeke (Leoni, 82.) - Lukács, Pálinkás (Banó-Szabó, 59.), Horváth K.

(cserék: Fadgyas, Polyák, Iyinbor, Szabó A., Leoni, Derekas, Banó-Szabó, Nikitscher, Kovács K., Szendrei)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
Az NB I-ben idén debütáló, a klubot 2021 óta szolgáló Kersák Roland tovább gyarapíthatja lila-fehér mérkőzései számát, a kapus pénteken ismét elkötelezte magát a KTE mellett és új szerződést írt alá.
Tovább az összes átigazoláshoz