A magyar válogatott kapus: "Az átigazolásom vicces volt, mert nem is akartam odamenni" - ez fáj neki a legjobban

A hivatalosan még vissza nem vonult 21-szeres magyar válogatott kapus, Bogdán Ádám egy skót portálnak adott interjúban elárulta, hogy mi az egyik legnagyobb szívfájdalma a futballban.
Csakfoci.hu 2024. május 11., szombat 11:35
A hivatalosan még vissza nem vonult 21-szeres magyar válogatott kapus, Bogdán Ádám egy skót portálnak adott interjúban elárulta, hogy mi az egyik legnagyobb szívfájdalma a futballban.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. május 11., szombat 11:35

Bogdán Ádám elmondása szerint a Skóciában eltöltött idő volt az egyik legnagyobb szívfájdalma a labdarúgásban, pontosabban az, hogy nem tartott tovább az ottani pályafutása. A korábbi liverpooli kapus kétszer is megfordult a Hibernian csapatánál, az Easter Roadon, először kölcsönben, majd rövid távú állandó szerződéssel.

A magyar kapus először 2018-ban költözött Edinburgh-ba - egy szezonra kölcsönben a Liverpooltól -, ahol újra együtt dolgozhatott korábbi boltoni edzőjével, a kétszer a Celtic kispadján is ülő északír Neil Lennonnal. Bogdán akkor 25 mérkőzésen lépett pályára, de a szezon második felében elvesztette a helyét Ofir Marcianóval szemben, miután az Elgin City elleni Skót Kupa-összecsapáson csúnya fejsérülést szenvedett 2019 januárjában.

Bogdán később, már Jack Ross irányítása alatt, egy rövid távú szerződéssel tért vissza a Hibshez, de egyetlen percet sem játszott, majd a szezon a Covid-járvány miatt félbe is szakadt. A 36 éves, jelenleg klub nélküli magyar hálóőr elárulta a Ladbrokes Fanzone-nak, hogy kezdetben fenntartásai voltak a Skóciába költözéssel kapcsolatban, de aztán gyorsan beleszeretett a Hibsbe. A kapus a mai napig gondolkodik azon, hogyan alakult volna a karrierje, ha nem szenved agyrázkódást a Borough Briggsben.

A Hibernianhez történt átigazolásom sztorija vicces, mert ugyan végül oda mentem, pedig nem is akartam. Abban az időben ugyanis nem akartam északabbra költözni, mint Manchester, aztán Neil Lennon felhívott. Elmagyarázta, hogy az elsőszámú kapusának sérülése volt, ami nem igazán gyógyul, így szüksége volt valakire, aki beugrik.

Nyilvánvalóan ismertem őt a Boltonban töltött időmből. Amikor a Hibshez kerültem, azonnal beleszerettem a városba. Edinburgh számomra annyira tökéletes és kompakt volt, egyszerűen beleszerettünk a helybe. És aztán Edinburgh egyik legjobb csapatánál játszani, egy ilyen szép stadionban... számomra olyan volt, mintha a két tökéletes világ találkozott volna, végre valahára az életemben. Egy igazán szép városban voltam, komoly történelemmel és kultúrával, és egy nagyszerű csapatban játszottam.

A skót bajnokság mókás, mert néha egy kicsit olyan, mint egy időutazás. Elutazol néhány helyre és a meccseken sorra jönnek a hosszú labdák. De aztán játszottál a Celtic ellen, akik inkább egy Premier League-csapat, aztán a Rangers ellen, 50 ezer ember előtt. Aztán elmész egy másik meccsre, ahol a színvonal inkább az angliai League One-, vagy a League Two-futballra hasonlít. Skóciában mindent megkapsz, de nagyon élveztem az ott töltött időt.

Azon kívül, hogy a Boltonnal kiestem, az egyetlen igazi szívfájdalmam a pályafutásom során a Hibs volt. Az agyrázkódás, amit elszenvedtem, olyan furcsa volt, mert bár akkor nem tűnt túl komolynak, hónapokig nem tudtam kijönni belőle. Ez idő alatt elvesztettem a helyem a csapatban, aztán Neil Lennont kirúgták, és hirtelen már nem éreztem ugyanúgy magam. Aztán hat hónapig klub nélkül találtam magam. Voltak ajánlataim, de nem akartam elfogadni őket, mert tudtam, hogy olyan helyen akarok élni, ahol az életstílus ugyanolyan jó, mint a futball, ezért hajlandó voltam várni. 2019 decemberében visszamentem a Hibshez, aminek nagyon-nagyon örültem. Alig vártam, hogy elkezdhessem, aztán jött a Covid, és a bajnokságot törölték... - emlékezett vissza Bogdán.

A rutinos hálóőr - aki karrierje során a Vasasnál, Angliában, Skóciában, majd legutóbb a Ferencvárosnál is játszott - ősszel 99 százalékra állította, hogy visszavonul, de hivatalos még nem fejezte be a pályafutását. A háromszoros magyar bajnok kapus kétszer az Év Játékosa is volt itthon.

Olvastad már?
"Ez szégyen egy középcsatártól": Megint támadják a 0 gólos magyar válogatott játékost
Miközben csapatának újabb csatárok megszerzését javasolják, a német Hamburg magyar válogatott támadója, Németh András kemény kritikát kapott egy cikkben. 
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz