Fotó: dvtk.eu

A Kuznyecov helyébe lépő Diósgyőr-edző: "Nem állítom, hogy néhány nappal az első meccs előtt hálás dolog beugrani" - lehet, hogy belenyúl a csapat játékába

Simon Miklós szerint nincs nehéz helyzetben a Diósgyőr, hiszen minden feltétel adott, a játékoskeret jó.
Nyikes Zoltán 2024. február 1., csütörtök 16:58
Fotó: dvtk.eu
Simon Miklós szerint nincs nehéz helyzetben a Diósgyőr, hiszen minden feltétel adott, a játékoskeret jó.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. február 1., csütörtök 16:58

Mint ismert, szerda este érkezett a váratlan hír, hogy pár nappal az NB I tavaszi folytatása előtt a Diósgyőr kirúgta Kuznyecov Szergej vezetőedzőt - ezzel kapcsolatban összeállítottunk egy háttéranyagot is arról, mi vezetett a magyar-orosz téner némiképp meglepetésszerű, de közel sem előzmény nélküli menesztéséhez.

A hétvégén Simon Miklós irányítja a DVTK-t Debrecenben, az akadémia szakmai igazgatója jól ismeri a keretet, az idény összes mérkőzést személyesen látta, és sok edzésen is ott volt az elmúlt időszakban, emellett tisztában van az élvonal mezőnyével is, hiszen televíziós szakértőként segítette az M4 Sport munkáját a bajnoki közvetítések során.

– Nem szokványos, hogy pár nappal a bajnoki rajt előtt távozik egy edző. Ám így történt, és erre a helyzetre kellett a klubnak reagálni, én pedig úgy éreztem, hogy oda kell állni a feladat mellé – kezdte Simon a klubhonlapon. – Nem állítom, hogy néhány nappal az első tétmérkőzés előtt hálás dolog beugrani, de nekem most azt kell nézni, hogyan tudok segíteni a klubnak. Annak idején dr. Bajúsz Endre sportigazgató azzal győzött meg a diósgyőri munka elvállalásáról, hogy hasznosítani tudom az eddigi pályafutásom során felhalmozott tapasztalatot. Nagyon tetszett a környezet, az, hogy a DVTK egy multisportklub, és egy egész régió zászlóshajója. Szervezetet, és játékosokat szeretnék építeni, mert úgy vélem: ezen a téren vagyok képes a legjobb teljesítményre. A DVTK Labdarúgó Sportakadémia szakmai igazgatójaként egy munka közepén, de még inkább egy munka elején talált meg a felkérés, amit nem szeretnék félbehagyni. A klub és a játékosok fejlesztése a fő feladatom, amiben az első csapat irányítása egy állomás.

Nincs nehéz helyzetünk, hiszen minden feltétel adott. Jó játékoskerettel rendelkezünk, amely a téli edzőtáborban elvégzett munkának köszönhetően megfelelő állapotban várja a rajtot. A mi feladatunk az együttes továbbfejlesztése, többek között beépíteni a csapatba a magyar fiatalokat.

Teljes mellszélességgel beleállok ebbe a feladatba, és a tudásom legjavát fogom nyújtani. Nyugodt vagyok, mert tudom, hogy mögöttem áll egy egész multisportklub, a tulajdonos, a klubvezetés, és számíthattok a klub összes munkatársára.

Simon hozzátette, edzői pályafutása során minden szinten dolgozott, Marco Rossi távozását követően beugró edzőként is szerzett tapasztalatot az élvonalban, akkor négy mérkőzésen keresztül irányította a Honvédot.

– Az élet pedig hoz érdekes dolgokat, akkor is játszottunk Debrecenben, és legyőztük a bajnoki címet ünneplő ellenfelet egy fiatalokkal teletűzdelt csapattal. Akadémiai szakmai igazgatóként nagyon szoros, napi szintű kapcsolatban álltam az előző vezetőedzővel és dr. Bajúsz Endrével. Sokat egyeztettünk, beszélgettünk, illetve minden mérkőzést láttam sok edzésen is ott álltam a pálya szélén. Természetesen az is igaz, hogy a közös munka során jobban meg lehet ismerni a játékosokat, de a fiatalokkal, illetve a második csapatba visszajátszókkal korábban is kialakult ez a személyes kapcsolat. A diósgyőri öltöző tele van jó szellemű, profi labdarúgókkal, akiknek az a feladatuk, hogy a tudásuk legjavát adják. Én ebben fogom őket segíteni. Ezek alapján kijelenthetem, hogy a klub, a játékosok és a szakmai stáb is készen áll, nincsenek kétségeim afelől, hogy meg fogjuk oldani a feladatot.

Simontól azt is megkérdezte a klubhonlap, mennyiben kell, mennyiben szeretne változtatni a csapaton, egyáltalán az idő rövidségére való tekintettel szabad-e változtatni.

Az előttünk álló két napban szeretnék egyeztetni a játékosokkal, kíváncsi vagyok a véleményükre, az érzéseikre, mert egy csapat vagyunk, csak közösen tudunk jól szerepelni. Véleményem szerint egy vezetőedző szerepe az a feladata, hogy a labdarúgók teljesítménye a lehető legmagasabb szintű legyen, és nekem ehhez minden feltételt biztosítani kell.

Ezen kívül nagyon hiszek abban, hogy nem csak a csapatot, hanem az egyént is fejleszteni kell. Ezeket is figyelembe véve fogok döntést hozni, még az is előfordulhat, hogy azonnal belenyúlunk a játékba, miként az is, hogy folytatjuk az elkezdett munkát - folytatta Simon, aki azt is elárulta, hogy szeretné, ha Tuska János kapusedző, Póti Krisztián videóelemző és Dobó László teljesítmény edző folytatná a munkát, miként Bubori Kornél erőnléti edző is, aki az elmúlt időszakban az akadémiai munkájával párhuzamosan egyre többet dolgozott az első csapat mellett, elutazott a téli edzőtáborba is.

Simonnal együtt érkezik a stábba Szamosi Tamás, a DVTK II vezetőedzője, akit rendkívül jó szakembernek tart, nem véletlenül csábította vissza Diósgyőrbe, hiszen korábban már dolgozott a DVTK első csapata mellett.

Olvastad már?
Kuznyecov az utolsó szavaival a vezetők előtt bírálta a Diósgyőrt: "NB II-es költségvetéssel dolgozunk"
A Diósgyőri Szurkolói Koordinációs Iroda számolt be az utolsó hivatalos eseményről, amin Kuznyecov Szergej diósgyőri vezetőedzőként beszélt a szurkolók és a vezetők előtt.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Dárdai Pál
A 26 éves szélső, Fabian Reese a napokban a csapat nevében látogatást tett Dárdai otthonában, a célja pedig az volt, hogy meggyőzze a magyar trénert a júniusban lejáró szerződésének meghosszabbításáról.
Magyarokat igazol?
Csepregi György
Három magyar játékos (ebből egy játszik itthon) van a belga élvonalba feljutó Beerschot magyar sportigazgatójának, Csepregi Györgynek a listáján. (Sportrádió)
Siófok
Vukmir távozott, megvan az utódja
Dragan Vukmir távozott a Siófok vezetőedzői posztjáról, utódja a legutóbb Ajkán dolgozó Jeney Gyula lett.
Tovább az összes átigazoláshoz