NB I: Van egy csapat, amelyik öt játékost és egy edzőt adott az elhúzódott 2. forduló válogatottjába – ők a legjobbak

Az OTP Bank Liga 2. fordulója a szerdán bepótolt MOL Fehérvár FC – Ferencváros mérkőzéssel lett teljes, így most közöljük a játéknap válogatottját és emlékeztetőül az eredményeket.
Privacsek András 2021. szeptember 23., csütörtök 14:09
Az OTP Bank Liga 2. fordulója a szerdán bepótolt MOL Fehérvár FC – Ferencváros mérkőzéssel lett teljes, így most közöljük a játéknap válogatottját és emlékeztetőül az eredményeket.
Szerző: Privacsek András 2021. szeptember 23., csütörtök 14:09

NB I, 2. forduló:

Kisvárda Gyirmót 2-1
MTK - Honvéd 1-0
DVSC - Újpest 2-2
Puskás Akadémia - Paks 1-6
Mezőkövesd - ZTE 3-2
MOL Fehérvár FC – Ferencváros 0-1

A 2. forduló válogatottja:

Dibusz (Ferencváros) - Kinyik (Paks), Nagy Zs. (MTK), Civic (Ferencváros) - Ramadani (MTK), Bognár (Paks), Croizet (Újpest), Papp (Paks), Bumba (Kisvárda) - Sajbán (Paks), R. Mmaee (Ferencváros)

Dibusz Dénes (Ferencváros)

Főleg a második félidőben akadt dolga, a legnagyobb védést Dárdai tekerésénél mutatta be, amikor bravúrral kitenyerelte a jobb sarok felé kanyarodó labdát.

Kinyik Ákos (Paks)

Sokat dolgozott a szélen, rengeteget futott, a támadások felépítése is sok esetben tőle indult.

Nagy Zsombor (MTK Budapest)

Az első fordulóban még nem volt kezdő, a Honvéd ellen viszont már igen. Meghálálta a bizalmat, jól olvasta a játékot, több nagy mentést is bemutatott.

Eldar Civic (Ferencváros)

Hozta a tőle megszokott magabiztos, erőtől duzzadó játékot. Hátul és az ellenfél térfelén is pontos volt. A hajrában az ő szögletét követően fejelt Mmaee a kapuba.

Ylber Ramadani (MTK Budapest)

Rengeteget futott, nagyon sok labdát szerzett, és jól játszotta meg azokat. Csapata egyik leghasznosabb tagja volt.

Bognár István (Paks)

Nálunk Sajbánnal holtversenyben érdemelte ki a forduló játékosa címet. Szinte minden megmozdulása jó volt, kiosztott három gólpasszt és két találat is fűződik a nevéhez.

Yohan Croizet (Újpest)

Vezére volt a csaknem 80 percig emberhátrányban futballozó újpestieknek. Két egyéni villanás után talált be: először szépen fordult le az emberéről és 16 méterről helyezett a kapuba, a második félidőben pedig lefutott két védőt és éles szögből volt eredményes.

Papp Kristóf (Paks)

Az ő mezőnymunkájára is nagy szükség volt, hogy a paksiak ilyen magabiztos győzelmet arassanak. Sokat ütközött, labdákat szerzett és pontosan passzolt.

Claudiu Bumba (Kisvárda)

Egy szép csel után kiosztott egy gólpasszt, a második játékrészben pedig amikor már emberhátrányban futballoztak, 18 méterről okosan tekert a bal sarokba, amivel a várdaiak megnyerték a meccset.

Sajbán Máté (Paks)

Tarthatatlannak bizonyult, bejöttek a cselei, minden támadásnak aktív részese volt. Két gólt lőtt és volt egy gólpassza is.

Ryan Mmaee (Ferencváros)

A marokkói támadó nem először bizonyítja, hogy sokoldalú játékos. A Fradi legaktívabb támadója volt, ráadásul nyerőembernek bizonyult, miután a 83. percben három pontot érő gólt fejelt a nagy rivális, Fehérvár otthonában.

A forduló cseréje:

Nagy Richárd (Paks)

Ilyen a tökéletes csere. Bő tíz perc alatt lőtt egy gólt, kiharcolt egy 11-est és kiosztott egy gólpasszt.

A forduló edzője:

Bognár György (Paks)

Idegenben is bátran játszották a megszokott támadófocijukat, ami ezúttal tökéletesen bejött. Igaz, a 42. perctől emberelőnyben futballoztak, de már egyenlő létszámnál is szereztek két gólt.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
A Bundesliga magyarjai a PL-ben?
A német Kickert vezető Jörg Jakob szerint két, Bundesligában játszó honfitársunk is az angol élvonalba szerződhet a nyári átigazolási időszakban.
Újpest
Yohann Croizet
A Nemzeti Sport információi szerint az egymás után két súlyos sérülést is elszenvedő Yohann Croizet távozhat az Újpesttől, de elképzelhető, hogy Magyarországon marad.
Szeged
Megvan az első érkező
A 21 éves támadó középpályás 3 évre kötelezte el magát az NB II-es klubhoz.
Tovább az összes átigazoláshoz