NB I: Van egy csapat, amelyik öt játékost és egy edzőt adott az elhúzódott 2. forduló válogatottjába – ők a legjobbak

Az OTP Bank Liga 2. fordulója a szerdán bepótolt MOL Fehérvár FC – Ferencváros mérkőzéssel lett teljes, így most közöljük a játéknap válogatottját és emlékeztetőül az eredményeket.
Privacsek András 2021. szeptember 23., csütörtök 14:09
Az OTP Bank Liga 2. fordulója a szerdán bepótolt MOL Fehérvár FC – Ferencváros mérkőzéssel lett teljes, így most közöljük a játéknap válogatottját és emlékeztetőül az eredményeket.
Szerző: Privacsek András 2021. szeptember 23., csütörtök 14:09

NB I, 2. forduló:

Kisvárda Gyirmót 2-1
MTK - Honvéd 1-0
DVSC - Újpest 2-2
Puskás Akadémia - Paks 1-6
Mezőkövesd - ZTE 3-2
MOL Fehérvár FC – Ferencváros 0-1

A 2. forduló válogatottja:

Dibusz (Ferencváros) - Kinyik (Paks), Nagy Zs. (MTK), Civic (Ferencváros) - Ramadani (MTK), Bognár (Paks), Croizet (Újpest), Papp (Paks), Bumba (Kisvárda) - Sajbán (Paks), R. Mmaee (Ferencváros)

Dibusz Dénes (Ferencváros)

Főleg a második félidőben akadt dolga, a legnagyobb védést Dárdai tekerésénél mutatta be, amikor bravúrral kitenyerelte a jobb sarok felé kanyarodó labdát.

Kinyik Ákos (Paks)

Sokat dolgozott a szélen, rengeteget futott, a támadások felépítése is sok esetben tőle indult.

Nagy Zsombor (MTK Budapest)

Az első fordulóban még nem volt kezdő, a Honvéd ellen viszont már igen. Meghálálta a bizalmat, jól olvasta a játékot, több nagy mentést is bemutatott.

Eldar Civic (Ferencváros)

Hozta a tőle megszokott magabiztos, erőtől duzzadó játékot. Hátul és az ellenfél térfelén is pontos volt. A hajrában az ő szögletét követően fejelt Mmaee a kapuba.

Ylber Ramadani (MTK Budapest)

Rengeteget futott, nagyon sok labdát szerzett, és jól játszotta meg azokat. Csapata egyik leghasznosabb tagja volt.

Bognár István (Paks)

Nálunk Sajbánnal holtversenyben érdemelte ki a forduló játékosa címet. Szinte minden megmozdulása jó volt, kiosztott három gólpasszt és két találat is fűződik a nevéhez.

Yohan Croizet (Újpest)

Vezére volt a csaknem 80 percig emberhátrányban futballozó újpestieknek. Két egyéni villanás után talált be: először szépen fordult le az emberéről és 16 méterről helyezett a kapuba, a második félidőben pedig lefutott két védőt és éles szögből volt eredményes.

Papp Kristóf (Paks)

Az ő mezőnymunkájára is nagy szükség volt, hogy a paksiak ilyen magabiztos győzelmet arassanak. Sokat ütközött, labdákat szerzett és pontosan passzolt.

Claudiu Bumba (Kisvárda)

Egy szép csel után kiosztott egy gólpasszt, a második játékrészben pedig amikor már emberhátrányban futballoztak, 18 méterről okosan tekert a bal sarokba, amivel a várdaiak megnyerték a meccset.

Sajbán Máté (Paks)

Tarthatatlannak bizonyult, bejöttek a cselei, minden támadásnak aktív részese volt. Két gólt lőtt és volt egy gólpassza is.

Ryan Mmaee (Ferencváros)

A marokkói támadó nem először bizonyítja, hogy sokoldalú játékos. A Fradi legaktívabb támadója volt, ráadásul nyerőembernek bizonyult, miután a 83. percben három pontot érő gólt fejelt a nagy rivális, Fehérvár otthonában.

A forduló cseréje:

Nagy Richárd (Paks)

Ilyen a tökéletes csere. Bő tíz perc alatt lőtt egy gólt, kiharcolt egy 11-est és kiosztott egy gólpasszt.

A forduló edzője:

Bognár György (Paks)

Idegenben is bátran játszották a megszokott támadófocijukat, ami ezúttal tökéletesen bejött. Igaz, a 42. perctől emberelőnyben futballoztak, de már egyenlő létszámnál is szereztek két gólt.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Gyirmót
Ketten távozhatnak
Honlapunk úgy értesült, hogy Soltész Dominik és Kovács Milán is távozik az NB II-es Gyirmót csapatától, utóbbi játékos pedig a Budapest Honvéd színeiben folytathatja.
Újpest/DVSC
Baranyai Nimród
A Debreceni VSC U21-es válogatott jobbhátvédjével, Baranyai Nimróddal pótolhatja az Újpest a kölcsönjátéka után Zalaegerszegre visszatérő Huszti Andrást. (nso.hu)
Újpest
Mészöly Géza
Hivatalossá vált, hogy nem hosszabbítják meg Mészöly Géza vezetőedző lejáró szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz