I. félidő:

Az első félidő szinte azonnal újpesti góllal kezdődött: a felforgatott összeállításban pályára lépő lilák jobban kezdték a találkozót és a 6. percben be is találtak. Croizet 16 méteres lövésébe csak belekapni tudott Kosicky, a labda pedig a kapu jobb oldalában kötött ki (0-1).

Viszonylag gyorsan megkapta azonban az esélyt a Loki, hoghy visszajöjjön a meccsbe. A 14. percben Diaby taposta meg Bárányt, amiért először sárga lapot kapott, de a VAR-felvétel megtekintését követően Bogár játékvezető kiállította a lilák légiósát.

A piros lap után próbált dominálni a DVSC, volt is egy lehetősége Szécsi szép egyéni megmozdulása után, a támadó alig lőtte fordulásból a bal alsó mellé a saját magának felpörgetett labdát. Az Újpest visszahúzódott, a Debrecen pedig sikertelenül próbálkozott – nagyjából így telt el az utolsó félóra a szünetig. A fordulás előtt azonban még akadt egy érdekes jelenet: a 48. percben Kastrati mozdulatánál jelzett kezezést Ugrai és a VAR-stáb is megtekintette az esetet, de végül nem ítélt a játékvezető 11-est.

II. félidő:

A második félidő úgy kezdődött, mint az első: újpesti góllal. A tíz emberrel játszó vendégcsapatban megint Croizet villant az 50. percben. Az elől magányosan küzdő francia támadó két védő mellett indult meg, Charlestont is lefutva, majd megpattanó lövése a kapuban kötött ki (0-2). Tegyük hozzá, hogy szép egyéni akció volt és borzasztó védekezés…

Válaszul a csereként beállt Sós hagyott ki nagy helyzetet, a másik oldalon pedig Antonov lövését védte szépen Kosicky.

A játékrész közepén Pajovic percei következtek, a szerb kapus előbb Ugrai szabadrúgását, majd Tischler fejesét védte bravúrral. A DVSC próbálkozott, de nem sok fantázia volt a hazai akciókban, miközben a vendégek fegyelmezetten tették a dolgukat hátul.

A 77. percben egy szemfüles Dzsudzsák-szabadrúgás után azonban Tischler szépített fejjel (1-2), így igen izgalmassá vált a hajrá. És a 87. percben az egyenlítés is összejött a Lokinak: Ferenczi adott be balról, Tischler pedig 9 méterről úgy fejelt a jobb alsóba, hogy Pajovic még beleért a labdába (2-2).

OTP Bank Liga, 2. forduló:

DVSC – Újpest 2-2 (Tischler 77., 87., ill. Croizet 6., 50.)

Piros lap: Diaby (Újpest, 14.)

Később:

20:00: Puskás Akadémia – Paks