Megint a beugró NB I-es edző vezeti a Vidi-verőkre épülő forduló válogatottját - itt a csapat

Az NB I 15. fordulóját követően összeszedtük, mely játékosok teljesítettek a legjobban honlapunk megítélése szerint.
Nyikes Zoltán 2021. december 6., hétfő 18:51
Az NB I 15. fordulóját követően összeszedtük, mely játékosok teljesítettek a legjobban honlapunk megítélése szerint.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. december 6., hétfő 18:51

NB I, a 15. forduló válogatottja

Szappanos (Honvéd) - Várkonyi (MTK), Cirkovic (Kisvárda), Spandler (Puskás Akadémia), Pillár (Mezőkövesd) - Asani (Kisvárda), Melnik (Kisvárda), Ramadani (MTK) - Ádám (Paks), Koszta (ZTE), Lukic (Honvéd)

Szappanos Péter (Honvéd)

Az első félidő első felében ő tartotta meccsben a Honvédot, több nagy védést is bemutatott, de később is akadt dolga. A kapus jó formája is kellett a kispestiek sikeréhez.

Várkonyi Bence (MTK)

Azért is esett rá a választásunk, mert a 19 éves játékos úgy játszotta az első meccsét az NB I-ben, hogy előtte csak egy hetet készült együtt a felnőttekkel. Élete első élvonalbeli meccsén egy órát játszott, csereként, nehéz helyzetben szállt be, de ez egyáltalán nem fogta meg, a második félidőben a remek felépítésű Tallóval szemben fizikálisan is felvette a versenyt. Az MTK-ban ezzel újabb fiatal akadémista jutott el az élvonalig, Márton Gábor vezetőedző szavai szerint pedig további lehetőségre is számíthat.

Lazar Cirkovic (Kisvárda)

Átlagon felüli fejjátékát ezúttal is megvillantotta mindkét kapu előtt. A meccs elején az ő fejesével szerzett vezetés a várdai csapat.

Spandler Csaba (Puskás Akadémia)

A Ferencváros ellen is bizonyította, hogy miért van a felnőtt válogatott közelében. Többször önfeláldozó mentéssel tisztázott a kapu előtt. Főleg emberhátrányban nagy nyomás nehezedett a védelemre, de az ő vezérletével állták a sarat a felcsútiak.

Pillár Róbert (Mezőkövesd)

Jól védekezett, de most elsősorban az ellenfél kapuja előtt nyújtott teljesítménye miatt került a csapatba. A második félidő elején három védő gyűrűjében csúsztatott a léc alá és ezzel megnyerte a meccset csapatának.

Jasir Asani (Kisvárda)

Nálunk ő a forduló játékosa. Hatalmas kedvvel futballozott, nem tudták tartani a fehérvári védők. Lőtt egy óriási gólt a jobb felsőbe, adott egy gólpasszt és volt egy meg nem adott találata is.

Bohdan Melnik (Kisvárda)

Remekül szűrt a középpályán, de emellett kapura is veszélyesen futballozott, távoli próbálkozásaival hívta fel magára a figyelmet és kiosztott egy gólpasszt.

Ylber Ramadani (MTK)

Hatalmas mezőnymunkát végzett és bejátszotta az egész pályát. Több fontos labdaszerzése is volt, rengeteg párharcot nyert meg.

Ádám Martin (Paks)

Gyakran került helyzetbe A meccs elején lőtt egy óriási gólt 19-ről, majd értékesítette a 11-esét, amivel már 12 gólos és vezeti az NB I góllövőlistáját.

Koszta Márk (ZTE)

Az egerszegiek gólfelelőse ezúttal is eredményes volt. Emellett komoly mezőnymunkát is végzett, valamint a társait is jól hozta helyzetbe.

Nenad Lukic (Honvéd)

Csapata nyerőembere volt. Egy kipattanó után egyenlített az első félidőben, a 95. percben pedig gólra váltott egy 11-est, amivel megnyerte a meccset a Honvédnak és megmentette Horváth Ferenc állását.

A forduló cseréje: Ubochioma Meshack (ZTE)

A nigériai támadó beállásával felpezsdült a Zalaegerszeg támadójátéka. Fejelt egy győztes gólt, két perccel később pedig egy szép csellel két védőt csapott be, lövését azonban fogta a kapus.

A forduló edzője: Erős Gábor (Kisvárda)

A Fehérvár ellen is bátor támadófocit mutattak be, a félidő közepére akár több gólos is lehetett volna a Kisvárda előnye. A második játékrészben szervezetten védekeztek, így nem forgott veszélyben a győzelmük. A beugró edző három meccsen hét pont szerzett csapatával.

Olvastad már?
A távozó Mátyus szerint érthetetlen, hogy nincs szükség komoly futballra a nagy múltú klubnál: „Csak este tudtunk edzeni, mert nappal Ausztriában dolgoztak a játékosok”
Hétfőn hivatalossá vált, amit a csakfoci.hu már korábban jelzett, vagyis Mátyus János távozik az NB III-as Sopron kispadjáról. Korábban a Pápát, a Nyíregyházát és a Haladást is irányító vezetőedző beszélt a tapasztalt nehézségekről és távozásának okairól.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
Tovább az összes átigazoláshoz