– Már korábbról volt egy jó kapcsolatom Csiszár Ákos elnök úrral, az ő hívására mentem Sopronba – kezdte a Soprontól távozó  Mátyus János a csakfoci.hu-nak. – Biztató jövőképet vázolt, az volt a terv, hogy október végére, november elejére érkezik egy tőkeerős befektető, ennek köszönhetően a tavasznak már egy erősebb kerettel vágtunk volna neki, a következő szezonban pedig az NB II lett volna a cél.

Mikor érezted úgy, hogy elég volt?

– Sajnos a várt pozitív változások elmaradtak, Csiszár Ákos pedig két héttel ezelőtt bedobta a törölközőt. Ez volt az a pont, amikor azt éreztem, nekem sincs értelme maradnom. Sajnálom, hogy így alakult, nem volt könnyű ez a három hónap, már csak azért sem, mert nem lehetett olyan szakmai munkát végezni, amit elterveztünk.

Mire gondolsz?

– Például arra, hogy csak este tudtunk edzéseket tartani, mivel a játékosok jelentős része nappal Ausztriában dolgozott.

Mennyire viselt meg, hogy nem tudtad befejezni az eltervezett munkát?

– Inkább a klubot sajnálom. Érthetetlen számomra, hogy ilyen fantasztikus városban nincs komoly futball. Azt kívánom a helyieknek, hogy rövid időn belül rendeződjön a klub helyzete, és a csapat jusson vissza az őt megillető helyre.

Mátyus korábban eredményesen dolgozott Pápán, Nyíregyházán és a Haladásnál is.