Fotó: dpa

Sokkoló, ahogy a német szurkolók szétverték Nápolyt, de a Frankfurtnál az olaszokra mutogatnak - fotók, videók

Felgyújtottak egy rendőrautót, pirotechnikai eszközökkel lőttek a rendőrökre, bárokat támadtak meg a német drukkerek Nápolyban.
Budai László 2023. március 16., csütörtök 8:15
Fotó: dpa
Felgyújtottak egy rendőrautót, pirotechnikai eszközökkel lőttek a rendőrökre, bárokat támadtak meg a német drukkerek Nápolyban.
Szerző: Budai László 2023. március 16., csütörtök 8:15

Egészen sokkoló jelenetek zajlottak Nápolyban, ahol az Eintracht Frankfurt szurkolói - a hírek szerint, kiegészülve az Atalanta huligánjaival - szerda este, a Napoli-Frankfurt BL-nyolcaddöntő előtt egész egyszerűen szétverték Nápoly belvárosát. A "drukkerek" pirotechnikai eszközökkel lőttek a rendőrökre, legalább egy rendőrautót felgyújtottak, több bárt is megtámadtak, amerre jártak, pusztítottak.

Eltartott egy ideig, mire a rendőrség úrrá tudott lenni a helyzeten. A Bild szerint végül sikerült az ultrákat buszokra ültetni, és a városközpontból visszavinni őket a kikötő területén lévő szállodájukba - eközben a buszokat kövekkel és üvegekkel dobálták meg a Napoli szurkolói.

A németek pusztítása

Ennek ellenére Philipp Reschke, az Eintracht szurkolói ügyekért felelős elnökségi tagja egyelőre nem vállalta a felelősséget a német drukkerek tettéért.

- Egyértelmű, hogy ezt senki sem akarja látni. Ez az a randalírozás, amitől a sorsolás napja óta tartanunk kellett. A városban tartózkodó olasz rendőrök úgy írták le nekünk a helyzetet, hogy egy 250 fős Eintracht szurkolói csoport egyfajta menetet indított a part mentén a város felé rendőri kísérettel.

Egy téren kb. 150 nápolyi jött és megtámadta a csoportunkat, akkor indult be az, amit láttunk, ami egy viszonylag hosszú összecsapásban csúcsosodott ki.

- Láttuk, hogy egy rendőrségi jármű kigyulladt, de a rendőrök maguk sem tudták megmondani, hogy ki okozta ezt. Kicsit úgy tűnt, hogy az egymást kereső csoportok megtalálták egymást. A legfontosabb: nincsenek áldozatok, még a rendőrök között sem. Még várnunk kell, mit mond a rendőrség. A rendőrök a két csoport közé álltak, akik egymás ellen akartak menni, de még nem tudom megmondani, hogy a mi csoportunk volt-e az, amelyik megtámadta a rendőröket.

A Frankfurt-szurkolók pusztítása ráadásul úgy történt, hogy a mérkőzésről - a korábbi botrányok miatt - már eleve ki voltak tiltva, biztos volt, hogy nem mehetnek be a találkozóra.

A balhé éjszaka, a meccs után is folytatódott, ekkor az olasz drukkerek próbáltak a német csapat szállodájához jutni, eközben összecsaptak a rájuk vigyázó rendőrökkel.

Olvastad már?
BL: A Poolnak esélye sem volt a csodára a Bernabéuban, a Napoli is negyeddöntős – videó
A Real Madrid és a Napoli is kettős győzelemmel jutott a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Kerkez: irány az MU?
A magyar válogatott játékos édesapja éppen most fotózkodott a Kerkez iránt állítólag érdeklődő MU menedzserével, Erik Ten Haggal.
MLSZ
Szélesi Zoltán
A Csakfoci információja szerint Szélesi léphet feljebb és ő veheti át az U21-es válogatott irányítását Gera Zoltán távozása után.
Vasas
Gera az új edző
Desits Szilárd távozik az angyalföldiektől, a csapatot Gera Zoltán irányítja a jövőben - jelentette be a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz