Fotó: www.express.de

Löw: "Koromsötét nap ez a számunkra" - megsemmisített, megalázott, tehetetlen németek

A német válogatott menedzsere elmondta, a szövetségi kapitány továbbra is élvezi a bizalmat. Klinsmann és Mätthaus is azon az állásponton van, hogy a Thomas Müller, Mats Hummels, Jerome Boateng triónak helye van a Nationalelfben.
Nyikes Zoltán 2020. november 18., szerda 11:18
Fotó: www.express.de
A német válogatott menedzsere elmondta, a szövetségi kapitány továbbra is élvezi a bizalmat. Klinsmann és Mätthaus is azon az állásponton van, hogy a Thomas Müller, Mats Hummels, Jerome Boateng triónak helye van a Nationalelfben.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. november 18., szerda 11:18

Jürgen Klinsmann és Lothar Mätthaus is azon az állásponton van, hogy a Thomas Müller, Mats Hummels, Jerome Boateng triót vissza kellene hívnia Joachim Löw szövetségi kapitánynak a német labdarúgó-válogatottba, amely kedden este régen nem látott nagy különbségű, 6-0-s vereséget szenvedett Spanyolországtól Nemzetek Ligája-találkozón.

A Nationalelf az NL utolsó fordulójában a csoportelsőségért és az azzal járó négyes döntőbe jutásért rendezett összecsapáson teljesen egyoldalú meccsen, mindössze két kapura lövési kísérlettel kapott ki olyan arányban, melyre története során legutóbb 1931-ben volt példa.

"Nehéz ezt megmagyarázni, koromsötét nap ez a számunkra, a mérkőzésen semmi nem működött, támadásban és védekezésben sem" - nyilatkozott a találkozó után Löw, aki szerint csapata az ellenfél 1-0-s vezetése után feladta az előzetes koncepciót, szervezetlenül és kommunikáció nélkül futballozott, amely végzetes hiba volt. "Világosan megbeszéltük, hogy mit akarunk játszani és mit nem, a spanyolok azonban gyorsabbak és erősebbek voltak, hozzá sem fértünk a labdához, kettő-három gólos hátrányban pedig nem tudtunk már visszajönni a meccsbe."

A 60 éves szakember emlékeztetett, korábban a szakmai stábbal azt mondták, bíznak a válogatottba meghívott futballistákban, akikkel szerinte jó úton haladnak, de még nem tartanak ott, ahol gondolták. Jelezte, változatlanul bíznak a játékosokban, és a hosszabb szünet alatt az lesz a feladatuk, hogy ezt a csalódást feldolgozzák, és levonják a megfelelő következtetéseket. Löw esetleges távozását illetően Oliver Bierhoff,

a német válogatott menedzsere a mérkőzés után kijelentette, a kapitány változatlanul élvezi a bizalmat, ezen ez a meccs nem változtat.

A játékosok közül a még így is ziccereket hárító csapatkapitány, a kapus Manuel Neuer csalódást keltőnek és keserűnek nevezte az eredményt, és azt mondta, minden találkozót komolyan kell venniük, azokról a futballistákról pedig szerinte most nincs itt az ideje beszélgetni, akik nem tagjai a válogatottnak. Löw elődje, Jürgen Klinsmann, valamint a korábban a magyar válogatottat is irányító Lothar Mätthaus azonban Müller, Hummels és Boateng visszatérése mellett tette le a voksát.

"Nem látok okot a pánikra és egy új kapitány kinevezésére, de rengeteg dologról kell beszélni a játékosokkal egyénileg, vagy kisebb csoportokban" - mondta Klinsmann, aki a vezéregyéniséget hiányolja a Nationalelfből, szerinte Neueren kívül senki nem alkalmas erre a feladatra, Müller azonban az lenne, miután a Bayern Münchenben is ez az egyik feladata. Mätthaus ennél is határozottabban fogalmazott, kijelentette, hogy ő soha korábban nem látott ilyen "összeomlást" a német csapattól, amelyben helye van a Müller, Hummels, Boateng triónak, melyről Löw 2019 márciusában mondott le. "Ugyanakkor nem hiszem, hogy a kapitány változtat az álláspontján ezt a három játékost illetően" - mondta Mätthaus, majd odaszúrt még egyet a szakvezetőnek: "a hibákat nem kell elemezni, a videós elemzés erről a meccsről nyolc órán keresztül tartana!"

A spanyol sajtó szinte ünnepi hangulatban számolt be az összecsapásról, a La Vanguardia azt írta, Luis Enrique tanítványai "meglepték a németeket, akiknek erre nem volt válaszuk", míg az El Mundo egyenesen úgy fogalmazott, "Spanyolország megalázta Németországot egy történelmi estén". Az El País szerint a spanyolok új generációja "korszakalkotó gólsorozattal hozta zavarba a németeket", a brit The Guardian pedig úgy vélte, a spanyolok "megsemmisítették" a Nationalelfet. Az osztrák Kurier című napilap azt írta, "az őrületes spanyolok átgázoltak a tehetetlen németeken", az amerikai ESPN pedig a tudósításában azt emelte ki, hogy ha a spanyolok pontosabbak, akkor még nagyobb arányban is győzhettek volna.

Így értékelt a spanyolok szakvezetője

Luis Enrique, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya csapatának minden tagját dicsérte a németek ellen aratott kiütéses, 6-0-ás sikert követően, amivel együttese megnyerte csoportját a Nemzetek Ligájában, és bejutott a jövő októberi négyes döntőbe.

"Ez a győzelem minden játékosé, még azoké is, akik nem léptek pályára" - mondta a sevillai találkozót követően a szakember. "Igazságtalan lenne bárkit is külön kiemelni, mert ahhoz, hogy az egész pályán nyomás alatt tartottunk egy olyan válogatottat, mint a német, minden futballistánkra szükség volt." A szakvezető arról is beszélt, hogy a sorozat korábbi meccseivel ellentétben ezúttal minden összejött nekik, és megérdemelten végeztek az élen a kvartettben. "Ez egy olyan este volt, amely nagyon ritka, amikor minden úgy alakul, ahogy elterveztük. A futballistáink mindannyian fel voltak tüzelve, és mindent jól csináltak. Ez történik, amikor az egyéni képességek és a hozzáállás együtt van" - mondta lelkesen a szakember. "Szerintem egyszer sem érdemeltünk vereséget ebben a sorozatban. Szereztünk 13 gólt a hat mérkőzésen és csupán hármat kaptunk, a számok magukért beszélnek."

A spanyol együttes hét pontot veszített a csoportban, miután Ukrajnában kikapott, míg szombaton Svájcban 1-1-re végzett úgy, hogy számos helyzet mellett két büntetőt is kihagyott. A németekkel a keddi 6-0-t megelőzően döntetlent játszottak Sergio Ramosék idegenben. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Jansen az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci exkluzív információi: Pascal Jansen veszi át a Ferencváros irányítását.
DVSC
Dániából igazoltak
A 19 éves Szűcs Tamás az FC Köbenhavn korosztályos csapatától igazolt haza.
Fradi
Jansen a Népligetben
Már fotó is készült arról, ahogyan Pascal Jansen az FTC Népligeti Sportközpontjában van. A Csakfoci úgy tudja, a felek még tárgyalnak egymással.
Tovább az összes átigazoláshoz