Fotó: sportal.bg

Kassai leváltását követeli két klub is Bulgáriában: "Ez a kaotikus helyzet a bolgár bíráskodást több tucat évvel vetette vissza"

A Botev Plovdiv kezdeményezett eljárást Kassai Viktor ellen, az akcióhoz már az éllovas CSZKA Szófia is csatlakozott. Kassai Viktor leváltását akarják elérni.
Budai László 2022. október 25., kedd 14:01
Fotó: sportal.bg
A Botev Plovdiv kezdeményezett eljárást Kassai Viktor ellen, az akcióhoz már az éllovas CSZKA Szófia is csatlakozott. Kassai Viktor leváltását akarják elérni.
Szerző: Budai László 2022. október 25., kedd 14:01

A bolgár élvonal tizedik helyén álló Botev Plovdiv hivatalosan is eljárást kezdeményezett a Bolgár Labdarúgó-szövetség játékvezetői bizottságának vezetősége, és különösen annak elnöke, Kassai Viktor ellen - olvasható a klub honlapján megjelentetett közleményben. Az egyesület hivatalos levelét minden élvonalbeli bolgár klubnak címezte, és azt kéri, támogassák őt, hogy együtt elmozdíthassák a korábbi kiváló magyar játékvezetőt jelenlegi pozíciójából.

Klubunk eltökélt abban, hogy támogatást kér a többi bolgár egyesülettől, és közösen követeljük Kassai lemondását. Úgy véljük, hogy a szisztematikus hibák és a bírók képzetlen munkája rendkívül negatívan hat a bolgár bajnokság minőségére és megítélésére. Ráadásul egyre inkább meghatározzák a mérkőzések végeredményét hazánkban

- kezdődik a közlemény.

- Meggyőződésünk az is, hogy a miénkhez hasonlóan sok más klub is áldozatul esett már a bolgár játékvezetők megmagyarázhatatlan döntéseinek a szezon kezdete óta. Olyan döntéseknek, amelyeket a jelek szerint Kassai teljesen normálisnak tart.

- Vajon a VAR-rendszer létezésével normális-e, hogy a bolgár bírók egyre kevésbé hagyatkoznak saját szakértelmükre, és egyre gyakrabban nyúlnak a fejhallgató vagy a monitor után? Sajnos azonban ezek nem kerülnek használatba, mert hiába a technológiai eszközök, a hibák nemhogy nem csökkennek, hanem paradox módon növekednek.

(...) Ez az egész kaotikus, felelőtlen és átláthatatlan helyzet a bolgár bíráskodást több tucat évvel vetette vissza, és két egyértelmű tendenciához vezetett, amelyek ellen határozottan kiállunk: bizonyos csapatok tolerálása és bizonyos bírók támogatása, "ernyő" alá helyezése.

- A Botev Plovdiv egy olyan klub, amelynek nagy hagyományai vannak a bolgár labdarúgásban. A sárga-fekete család az egyik leghűségesebb a hazai sportban. Amikor valaki céltudatosan próbál ártani nekünk, nem tehetünk mást, minthogy reagálunk.

Felkérünk minden bolgár klubot, hogy írja alá nyilatkozatunkat, és közösen nyilvánítsuk ki véleményünket Kassai Viktor vezetése ellen, és követeljük lemondását. Itt az ideje, hogy szembeszálljunk a kulisszák mögötti akciókkal. Eljött az ideje a határozott fellépésnek.

A Botev Plovdivhoz már csatlakozott is egy klub, a bajnokságot jelenleg vezető CSZKA Szófia.

- Az évek során tendenciává vált, hogy ugyanazok a klubok esnek áldozatul és szenvednek súlyos károkat a pályán.

Ismét meggyőződésünkké vált, hogy egységes álláspontra van szükség mindazok részéről, akiket a bolgár bajnokságban a bírók "emberi" vagy nem annyira emberi, mint inkább szándékos hibái érintenek. Hibák, amelyektől az egész bolgár labdarúgás szenved, és a színvonal évről évre meredeken zuhan.

- Hiány van az objektivitásban, a vitás helyzetek vizsgálatának világos kritériumaiban, és a logikátlan döntések, a tendenciózus ítéletek csak egy része mindannak, ami a futballközönség haragját okozza. Úgy gondoljuk, hogy itt az ideje összefogni, és nem hagyni, hogy a bolgár labdarúgás rombolása tovább folytatódjon. Felszólítunk minden klubot, hogy csatlakozzon a Kassai Viktor felfüggesztését célzó aláíráshoz, és ne álljunk meg itt. Szinkronizált akciókra van szükség ahhoz, hogy teljesen megváltozzon a bolgár labdarúgó-környezet megjelenése - szól a CSZKA közleménye.

Nemrég történt egyébként, amikor a Slavia Szófia elnöke, Ventsislav Stefanov kritizálta keményen Kassait, aki január óta vezeti a játékvezetői bizottságot Bulgáriában.

Olvastad már?
Klubelnök ment neki Kassainak: "Bánjon több tisztelettel azokkal, akik pénzt tesznek a fociba"
A Slavia Szófia elnöke, Ventsislav Stefanov kemény kritikával illette Kassait és a bolgár játékvezetőket, szerinte 9 pont úszott már el a csapatának a bírók miatt.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Újpest
Milos Kosanovic
A negyedik kerületiek szerződtették a szabadon igazolható szerb védőt, Milos Kosanovicot.
Tovább az összes átigazoláshoz