Lőw a váltásról: "Nyáron eljöhet az idő, amikor el kell gondolkodnom" - Szoboszlainak nagy ugrás lenne a Bayern és a PSG is

Lőw Zsolt a Kickernek adott interjújában elismerte, lényegesen több mint két megkeresése volt a Bundesligából. Nyomatékosította, hogy nem szándékozik váltani annak ellenére, hogy Thomas Tuchel még egy csapatnál dolgozna vele. A magyar válogatott Európa-bajnokságra való kijutásáról jó véleménnyel volt, és úgy gondolja, Szoboszlai Dominiknak az RB Leipzig ideális választás lenne következő lépcsőfokként.
Csakfoci Admin 2020. november 24., kedd 8:40
Lőw Zsolt a Kickernek adott interjújában elismerte, lényegesen több mint két megkeresése volt a Bundesligából. Nyomatékosította, hogy nem szándékozik váltani annak ellenére, hogy Thomas Tuchel még egy csapatnál dolgozna vele. A magyar válogatott Európa-bajnokságra való kijutásáról jó véleménnyel volt, és úgy gondolja, Szoboszlai Dominiknak az RB Leipzig ideális választás lenne következő lépcsőfokként.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. november 24., kedd 8:40

Lőw Zsolt 2018 júliusa óta a PSG segédedzője, előtte a német RB Leipzignél és az osztrák Salzburgnál, Lieferingnél tevékenykedett. Idén nyáron német sajtóhírek szerint az egyik legfőbb jelölt volt a Bundesligában szerepelő Hoffenheim kispadjára, tavaly pedig a korábbi ötszörös német bajnok VfB Stuttgart csábította. Mindhiába. A szakember nyomatékosította, ezúttal sem biztos, hogy a szezon végén váltani fog.

- Először is nagyon örülök, hogy csak ezt a kettőt sorolta fel. Ez azt jelenti, hogy jól tudok titkot tartani, mert lényegesen több mint két megkeresés érkezett (nevet). Büszke vagyok arra, hogy érdeklődtek irántam, de az időzítés még nem volt megfelelő - kezdte Lőw Zsolta Kicker című lapnak, majd kérdésre válaszolva elmondta, mikor jöhet el a váltás ideje. - A jövő nyáron, hiszen akkor lejár a párizsi szerződésem. Tisztában vagyok vele, hogy a futball nem kívánságműsor. Amikor a koronavírus-járvány beköszöntött, óriási lépést tettünk a Dortmund elleni győzelemmel a Bajnokok Ligájában, és mindkét francia kupasorozat döntőjében szerepeltünk. Meg akartuk nyerni ezeket a trófeákat, így nem távozhattam. A két kupagyőzelem és BL-döntő miatt már megérte. Nyáron azonban eljöhet az idő, amikor el kell gondolkoznom a jövőmön. A szerződéseink lejárnak, egyelőre még nem voltak tárgyalások a hosszabbítással kapcsolatban. Meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok a következő hónapokban.

Hozzátette, Thomas Tuchel vezetőedzővel is beszélt már a szóban forgó érdeklődőkről.

- Nagyon szoros a kapcsolatunk egymással, nagyon élvezzük a közös munkát. Félelmetes edzői stábunk van, akik szakmailag azóta is maximálisan teljesítenek, hogy a szezon elején sok koronavírus-fertőzöttünk volt. Thomas szeretne még egy szakaszt velem végigdolgozni, és én is szeretnék vele megoldani egy nagy feladatot. Nyáron azonban eljöhet az idő, amikor el kell gondolkodnom a jövőn. A kapcsolatunk jóval régebbre nyúlik vissza, amikor még Adi Hütter az RB Salzburg vezetőedzője volt. Azt hiszem, mindketten óriási hasznot húztunk egymásból, mind személyesen, mind edzőként. Így folytatódott az egész Lipcsében Ralf Rangnick, majd Ralph Hasenhüttl mellett. A segédedzőnek nem szabad mindig csak igent mondania, de képesnek kell lennie arra, hogy a háttérben maradjon. A teljes csapat a vezetőedző mögött áll, beleértve a videóelemzőket és az erőnléti edzőket is. A szakmaiság mellett az emberi oldal is számít, hiszen több időt töltünk együtt, mint a családunkkal, és sok mindent együtt élünk át. Ha feszültség van a csapatban, akkor egységesen, a csapattal együtt kell túlélni ezeket a kisebb-nagyobb háborúkat.

A 25-szörös válogatott Lőw kijelentette: már vannak a fejében nevek arra az eshetőségre, ha vezetőedzőként kellene segítőket keresnie. A folytatásban említést tett arról, hogy aggasztja a korábbi csapata, a Mainz idei szereplése, amely a kiesés szélére sodródott a bajnokságban.

- A Mainz része az életemnek. Sajnálom, hogy Szalai Ádám barátommal a klubnál elért siker után így bántak, és nem találtak számára más megoldást. Kívánom nekik, hogy bennmaradjanak a ligában, de ez nagyon nehéz lesz.

Mint ismert, a magyar válogatott Izland legyőzésével kijutott a jövő nyárra halasztott, részben hazai rendezésű Eb-re. Ez az első alkalom, hogy egymást követő két tornán is részt vesznek a mieink.

- Ez rendkívül fontos, mint ahogyan 2016-ban is fontos volt, hiszen hosszú idő után szerepelt a magyar válogatott újra az Eb-n, az azt megelőző időt nehéz volt elviselni. Az, hogy 2016-ban bejutottunk az egyenes kieséses szakaszba az Eb-n, hatalmas lendületet adott Magyarországnak; azóta is több fejlesztés történt az infrastruktúra tekintetében - fogalmazott, majd elmondta, mit szólna ahhoz, ha Szoboszlai Dominik a Bayern Münchenben vagy a PSG-ben folytatná pályafutását.

- Szoboszlainak fontos lesz a következő lépés a karrierjében, a Bayern vagy a PSG jelenleg túl nagy ugrás lenne. Azt javasolom, hogy tegye meg a köztes lépést, nem tudok jobb klubra gondolni, mint az RB Leipzig.

A beszélgetés során említést tett arról is, mit jelent neki a segédedzői szerepkör.

- Nem szeretek mindenáron a reflektorfényben szerepelni, de mindig is fontos volt, hogy meghallgassák és értékeljék a véleményemet. Még akkor is, ha valami nézeteltérés akad Thomas vagy Arno (Arno Michels - az edzői stáb harmadik tagja - a szerk.) és köztem, ezek mindig előreviszik a közös ügyet. Csodálkozna, hogy milyen hevesen vitatkozunk hébe-hóba (nevet). Fontos, hogy mindig tisztelettel legyünk egymás iránt, és az utolsó szó természetesen Thomasé legyen. Ha a főnök azt mondja: "jobbra megyünk", és kiderül, zsákutca, akkor joga van megkérdezni: "Miért nem avatkoztál közbe?" Utána a bölcs srácot játszani, már nem az én dolgom.

Lőw a Lieferingnél, Salzburgnál és a Leipzignél is fiatal, tehetséges játékosokkal dolgozott, ehhez képest a PSG-nél sztárokkal. Kérdésre válaszolva elmondta, könnyebb vagy nehezebb bánni velük.

- Ez változó. Amikor megérkeztünk volt egy 14 frontemberrel felálló rockzenekarunk. Csakhogy, ha mindenki szólót akar játszani, akkor egy koncert szörnyen hangzik. A feladatunk azt volt, hogy mindenkinek megtaláljuk a hangszerét, amelyen a saját szólamát játszhatja úgy, hogy mindenki más is elégedett legyen. Csak így muzsikál jól egy zenekar (nevet).

Végezetül a keddi, RB Leipzig elleni BL-csoportmeccsel kapcsolatos várakozásait ismertette.

- Természetesen nyernünk kell. Viszont Neymar, Mbappé, Icardi, Verratti és Parades hetek óta nem játszott az AS Monaco elleni meccs előtt, így ha egészségesek is egy olyan mérkőzés előtt, mint ami most vár ránk, még nem állnak készen. De eleget panaszkodtunk... Lipcsében a góljaink nyolcvan százalékát szerző Neymar, Mbappé és Icardi távollétében is csak nagy balszerencsével veszítettünk - zárta szavait Lőw.

Neked ajánljuk
Átigazolások
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Tovább az összes átigazoláshoz