A Hoffenheim kipadjáról több mint egy hónapja távozott Alfred Schreuder vezetőedző, azót keresik a német elitliga 6. helyén végzett, így Európa Liga-induló klubnál a végleges megoldást az utódlására.

A német sajtó szerint hamarosan a végéhez érhet a keresés és két nevet dobtak be vasárnap esélyes jelöltként. Az egyik favorit a jelenleg a Bayern második csapatát irányító Sebastian Honess lehet, de a Bild szerint ugyanígy befuthat a csapat egyik korábbi játékosa is.

Aki nem más, mint a magyar Lőw Zsolt: a 41 éves szakember a PSG másodedzője Thomas Tuchel mellett, de Lipcsében is dolgozott már többek között asszisztens-edzőként, jól ismeri a klubot és a német labdarúgást, a Bundesligát is. A lap szerint mindössze az szól ellene, hogy 2021 nyaráig élő szerződése van Párizsban, így ki kellene vásárolni a francia csapattól, amely a Bajnokok Ligája augusztusi, lisszaboni nyolcas döntőjében is érdekelt lesz majd.  A magyar tréner 2006 és 2008 között volt a Hoffenheim játékosa.

Lőw pár hónapja kijelentette, hogy egyelőre fontosabbnak tartja, hogy egy Bajnokok Ligája-győzelemre is esélyes klubnál dolgozhat a világ legjobb játékosaival másodedzőként, vezetőedzőként viszont “teljesen más a felelősség, a nyomás, egy egész csapatot és szakmai stábot kell vezetni”.

Bombaformában a magyar támadó: két gól és egy gólpassz az osztrák bajnokin – videók