Fotó: www.honvedfc.hu

Sannino: "Hatalmas különbség van a 3-1 és a 4-0 között"; Herczeg elérzékenyült, az albán edző bírózott – EL-nyilatkozatok

A Budapest Honvéd edzője sajnálja az utolsó percben kapott gólt, a litvánok trénere pedig úgy látta, egy csapat játszott, egy pedig gólokat szerzett.
Nyikes Zoltán 2019. július 12., péntek 9:42
Fotó: www.honvedfc.hu
A Budapest Honvéd edzője sajnálja az utolsó percben kapott gólt, a litvánok trénere pedig úgy látta, egy csapat játszott, egy pedig gólokat szerzett.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. július 12., péntek 9:42

Budapest Honvéd-Zalgiris (litván) 3-1

Giuseppe Sannino, Honvéd: – Nagyon örülök, büszke vagyok a játékosaimra, a szurkolókkal és az eredménnyel is elégedett vagyok. Sajnálom, hogy az utolsó percben gólt kaptunk, ez azt jelenti, hogy a következő meccsünk is küzdelmes lesz, nem dőlt még el a párharc, de elindultunk a jó úton. Nagyon örülök, hogy ma fiatal akadémisták jó teljesítményt nyújtottak, a jövőben további fiatalokat is szeretnénk szerepeltetni az első csapatban. Ma egy olyan csapattal játszottunk, akik már 25 meccset játszottak az idényben, a legjobb erőben vannak, jól felkészültek fizikálisan, a következő meccsen ezt is figyelembe kell vennünk. Hatalmas különbség van a 3-1 és a 4-0 között. A nemzetközi porondon ha gólt szerzünk, nagyon kell figyelnünk, hogy nehogy gólt kapjunk. Mindhárom játékost kondícióbeli problémák miatt hoztam le, egy hónapja kezdtük a felkészülést, tudtuk, hogy az Európa Ligában fogunk játszani, nem vagyunk még top formában. Minden alkalommal, amikor a szezon kezdődik, lelkileg megterhelők a mérkőzések, de most különösen az volt, mert sok fiatal lépett pályára. Amikor valaki kiáll egy büntetőt elvégezni, ahhoz személyiség kell, ahhoz, hogy másodjára is kiálljon, még komolyabb karakterre van szüksége. Aki ezt elvállalja, akkor is nagyszerű játékos, ha hibázik. Vannak akik nemrég érkeztek a csapathoz, én azt a döntést hoztam, hogy azok játszanak ma, akik a felkészülésen részt vettek, de ez a következő meccsre nem igaz, ott már bárki bekerülhet a kezdőbe, aki egészséges. 62 éves vagyok, de valahányszor új idényt kezdek magasra törnek bennem az érzelmek. Nagyon nagy öröm Marco Rossi után vezetőedzőnek lenni. Nem könnyű bárhol új munkába kezdeni, de nagyon örülök neki, hogy idejöttem. Remélem, hogy a jövőben telt ház előtt játszik majd a csapat, mert a srácok és a város is megérdemelnék ezt.

Marek Zub, Zalgiris: – Csalódott vagyok az eredmény miatt, ahogy szerintem a Honvéd minden szurkolója is elégedetlen lehet, azt láthattuk, hogy egy csapat játszott, egy pedig gólokat szerzett. Persze a gólok számítanak, a legfontosabb az eredmény, ezek határozzák meg a csapat és persze az edző megítélését is. A Honvéd 3 gólt lőtt, boldogok lehetnek, de Vilniusban mások lesznek a körülmények, lesz még sok lehetőségünk, ezekkel akarunk élni. Nagyon elégedett vagyok az atmoszférával, köszönjük a vendéglátást, remekül éreztük magunkat ebben a városban, a szurkolók és a házigazdák remek hangulatot teremtettek. Vilnius is szép város, szívesen fogadjuk Önöket, reméljük, hogy jó mérkőzést fogunk játszani ott is. Egy ilyen sorozatban a 4-0 és a 3-1 között óriási különbség van, minden gól számít. Ahogy végignézek a jelenlévőkön, azt látom, hogy a csapatuk nyert, de mégsem elégedettek. Persze, ez futball, ilyen előfordul, nem mindig játszik jól egy csapat, ettől még lehet eredményes. Lehet hogy még nem áll készen a Honvéd, mert csak most fejezték be a felkészülést, nem a legjobbjukat nyújtották, ahogy a szlovák játékvezetők sem. Tudom, hogy ők is csak szereplői annak a színháznak, a shownak, ami itt történik, amit futballnak nevezünk, de szerintem most fontos szerepet játszottak az események alakulásában. Azért veszítettük el ezt a mérkőzést, mert hagytuk, hogy a Honvéd három gólt szerezzen, ők nyilván rendelkeznek olyan képességekkel, hogy az ilyen hibákat kihasználják. Ők egy remek csapat, gratulálnom kell nekik. A Honvéd fizikailag fölénk tornyosult, magasabbak, gyorsabbak, erősebbek, és talán nem is voltunk ma eléggé koncentráltak.

Debreceni VSC–Kukësi (albán) 3-0

Herczeg András (DVSC): – Mindenkitől nagyon sok jó kívánságot kaptam, fantasztikus érzés volt, amikor a közönség is köszöntött a szülinapomon, az ember ilyenkor elérzékenyül. Azt is nagyon fantasztikus volt látni, mennyien vannak a lelátón, több mint tízezren, és ezt a srácok értékelték. Nagy dolog, hogy idáig eljutottunk, szeretném mindenkinek megköszönni, aki kilátogatott a stadionba, aki szurkolt nekünk itt vagy a televízió előtt, nagyon sokat segítettek. Nagyon jól kezdtünk az első pár percben, az ellenfelünk ezt követően átvette az irányítást, rúgott is egy kapufát. Mi  több pontatlanságot követtünk el, szerkezetet is váltottunk, aztán megbeszéltük a szünetben az öltözőben a teendőket, a második félidőben pedig nagyon jól játszottunk, sikerült három gólt lőni, minden elismerést megérdemelnek a játékosok, gratulálok nekik.

Ernest Gjoka (Kukësi): – Nagyon jó mérkőzést játszottunk. Az első félidőben jó teljesítményt nyújtottunk, sajnálom, hogy nem tudtuk értékesíteni a helyzeteinket. Nem gondolom, hogy ekkora különbség volt a két csapat között. Jól kezdtük a második félidőt is, majd kaptunk egy gólt. Nem vagyok benne biztos, de azt gondolom, hogy lesről született. Bosszantó ez a háromgólos vereség, a visszavágón nehéz dolgunk lesz, abban bízunk, hogy minél előbb sikerül betalálnunk. Szeretném még megemlíteni, nem vagyok megelégedve a bíróval, sok indokolatlan sárgát kaptunk és elmaradt egy szerintem jogos tizenegyes is. A játékvezető nem volt velünk a mai nap folyamán.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Győr
Tímár Krisztián
Megerősítést nyert a csakfoci.hu információja: távozott az ETO FC Győr kispadjáról Tímár Krisztián. A pótlás házon belülről érkezett Antonio Munoz személyében.
Vasas
Kondás Elemér
Eldőlt, hogy az angyalföldi kispadon nem lesz váltás a válogatott szünet alatt, így továbbra is Kondás Elemér irányítja a Vasast.
ZTE FC
Christy Manzinga
Manzinga 17 mérkőzésen lépett pályára a ZTE-ben, most a dél-koreai másodosztályba igazolt.
Tovább az összes átigazoláshoz