A zokogó Dárdai tartását dicsérik a németek: "Annyi sorscsapást megélt a saját családjában is"

Nehéz pillanatokat élt át a Hertha szurkolói előtt állva a magyar tréner a hétvégi bajnokin, de komoly lelkierőről tett tanúbizonyságot.
Csakfoci.hu 2024. január 23., kedd 21:30
Nehéz pillanatokat élt át a Hertha szurkolói előtt állva a magyar tréner a hétvégi bajnokin, de komoly lelkierőről tett tanúbizonyságot.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. január 23., kedd 21:30

A fiatal Hertha-elnököt, a mindössze 43 évesen elhunyt Kay Bernsteint gyászolta a berlini klub, a csapata és a mintegy 40 ezres szurkolótábor is a vasárnapi, Fortuna Düsseldorf elleni Bundesliga 2-es bajnokin (2-2). A lefújást követően a csapat az ultrák elé vonult, hogy együtt emlékezzen a volt klubvezetőre, és a megrázkódtatás a jelek szerint mindenkit mélyen érintett.

A Berliner Kurier cikke felidézi, hogy "sok méltósággal, de még több könnycseppel, csendben búcsúztatták" Bernsteint a fővárosi arénában, és komoly érzelmi hullámvasútra ült fel mindenki. Egyrészt a szomorúság dominált, másrészt az akarat, hogy valahogyan elvégezzük a dolgunkat, és egy kis öröm is támadjon mindenki szívében. Ezt élte át a cikk és egy mellékelt fotó szerint Dárdai Pál vezetőedző is, aki komoly dilemmába került, hogy "a puha" vagy "a kemény Pált" mutassa a külvilág felé.

A meccs lefújását követően Dárdai a játékosokkal együtt a keleti sarokban lévő drukkerekhez ment.

"Dárdai sírt. Az arcán látszott az összes fájdalom Bernstein halála miatt. Játékosa, Deyovaisio Zeefuik meglepett és sajnálkozó tekintettel nézett edzője után, amikor Dárdai elsétált a szektor elől. Igen, a férfiaknak és a főnöknek is szabad néha sírni. Az edző, aki már annyi sorscsapást megélt a saját családjában, gyorsan visszanyerte nyugalmát, és tette a dolgát - interjút adott a Sky tévécsatornának a pálya szélén" - írja a lap.

Ezek pedig a mérkőzés előtti megható pillanatok Berlinben:

Olvastad már?
Dárdai Márton döntött: A magyar válogatottban szeretne szerepelni a Hertha védője - hivatalos
Dárdai Márton Instagram-oldalán tudatta, hogy a jövőben Magyarországot szeretné képviselni válogatott szinten.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Kuznyecov Szergej
A csakfoci.hu számolt be először arról vasárnap, hogy Kuznyecov Szergej az egyik jelölt a győri kispadra. A Kisalföld ezúttal azt írja, hogy csütörtökön Győrben járt Kuznyecov és az ETO vezetőivel tárgyalt.
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Torino technikai igazgatója, Davide Vagnati kéthetente érdeklődik magyar válogatott kölcsönjátékosuk felől - állítja a futballista ügynöke. (TMW)
Újpest
Tim Hall
Az Újpest és Tim Hall közös megegyezéssel szerződést bontott. A luxemburgi védő 2023 januárjában érkezett Újpestre. Első félszezonjában 14 meccsen lépett pályára, míg a mostani évadban 15 NB I-es találkozón.
Tovább az összes átigazoláshoz