Fotó: Sky Sports

A Newcastle nem akar bajba kerülni a Szoboszlai-transzfer miatt - ezért kell még alkudoznia az áron

Az angol klub összesen 150 millió eurót költhet, ezért a magyar támadóért sem fizetné ki a kivásárlási árat, hanem lejjebb alkudná azt a Leipzignél.
Budai László 2023. június 6., kedd 9:35
Fotó: Sky Sports
Az angol klub összesen 150 millió eurót költhet, ezért a magyar támadóért sem fizetné ki a kivásárlási árat, hanem lejjebb alkudná azt a Leipzignél.
Szerző: Budai László 2023. június 6., kedd 9:35

A SkySport újságírója, Philipp Hinze arról ír Twitter-oldalán, hogy a Szoboszlai Dominik iránt élénken érdeklődő Newcastle szeretné lejjebb alkudni az RB Leipzig támadójának árát. A futballista szerződésében szerepel egy 70 millió eurós kivásárlási ár, azaz ha ezt kifizetné az angol klub, akkor a Lipcsével nem is kellene tárgyalnia, ennél azonban kevesebbért vinnék a Szarkák a magyar válogatott csapatkapitányt.

Hinze szerint ugyanis - a lehetséges játékoseladásokból befolyó összegeket is beleszámolva - a Newcastle körülbelül 150 millió eurót költhet a nyáron, mert a klubnál szigorúan be akarják tartani a Financial Fair Play előírásait. Ennek a 150 milliónak a felét pedig úgy tűnik, nem akarják egyetlen játékosra rákölteni. 

Szoboszlai jövőjétől függhet két Leipzig-célpont helyzetének az alakulása is. A Frankfurt-játékos Jesper Lindströmért 25 millió eurót ajánlottak, de az Eintracht ezt nem fogadta el, és többet akar kapni érte. A Leipzignél szívesen látnák a Liverpool fiatalját, Fabio Carvalhót is, érte 12 millió eurót kínáltak, de a Vörösök visszautasították az ajánlatot, a tehetséges labdarúgót nem is adnák el végleg, maximum kölcsönadnák vagy úgy értékesítenék, hogy legyen visszavásárlási opció a szerződésében. A Lipcse azonban nincs kényszerhelyzetben azok után, hogy megállapodtak Christoph Baumgartner (Hoffenheim) klubváltásáról, aki szükség esetén Szoboszlai pótlására is megfelelő lenne.

Olvastad már?
Méterekről mutogatott Szoboszlainak az ellenfél szurkolója - látnod kell a magyar játékos reakcióját
Az Eintracht Frankfurt drukkere az elveszített kupadöntő után a második lipcsei gólt szerző Szoboszlai Dominikot pécézte ki magának.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Újpest
Milos Kosanovic
A negyedik kerületiek szerződtették a szabadon igazolható szerb védőt, Milos Kosanovicot.
Ajka
Schindler Szabolcs
A csakfoci.hu információi szerint nagy eséllyel a jelenleg a Vasas tartalékcsapatánál dolgozó Schindler Szabolcs lehet az ajkaiak új vezetőedzője.
Tovább az összes átigazoláshoz