Az első két forduló után egy ponttal álló magyar válogatott győzelmi kényszerben lépett pályára az U17-es világbajnokság utolsó csoportmeccsén: egy győzelem biztos továbbjutást, a pontvesztés viszont szinte biztos kiesést jelentett a mieink számára – írja összefoglalójában az mlsz.hu.

Preisinger Sándor kockázatot vállalt a kezdőcsapat kialakításakor, több támadó típusú labdarúgó került a kezdőbe, így például a védősor bal oldalán is az elsősorban az előrejátékban jeleskedő Komáromi György szerepelt. Az ecuadoriak kezdőcsapata nem változott az előző két mérkőzéshez képest, vezetőedzőjük az összes csoportmeccsükön ugyanazt a tizenegyet küldte pályára.

Az első percekben a dél-amerikaiak birtokolták többet a labdát, próbálták megtalálni a rést a felállt magyar védelmen, de igazán veszélyes lehetőséget nem alakítottak ki. A mieink is vezettek néhány biztató támadást, az első komoly helyzetet is mi dolgoztuk ki: a 14. percben Ominger kapott remek indítást a bal oldalon, centerezésére Molnár Rajmund érkezett, de nem tudta ellőni a kimozduló kapus mellett a labdát.

A 23. percben a kínai játékvezető tizenegyest ítélt egy ecuadori akció végén, de a videóbíró közbelépett, és a videózás után a játékvezető visszavonta az ítéletet és így a vélt szabálytalanság után Hegyi Krisztiánnak felmutatott sárga lapot is. A folytatásban Ecuador beszorította kissé a mieinket, de nem volt nyomasztó a fölénye, a 32. percben például Németh András lövésénél csak másodszorra tudta megfogni a kapusuk a labdát. A szünet előtt egy-két kontrából még eljutottunk a kapuig, a 43. percben egy szöglet után Ominger lőtt kapásból az ecuadori kapu mellé, majd Baráth Péter 18 méteres lövése tévesztett kevéssel célt. A félidő 0-0-s állásnál ért véget, nekünk volt több kapura tartó lövésünk, az ellenfél 52 százalékkal birtokolta a labdát – ez volt az első meccsünk, amikor nem vezettünk 45 perc játék után.

A szünetben egyik csapat sem cserélt, és a játék képe sem változott jelentősen. A dél-amerikaiak négy gyors és technikás támadójuk kreativitásában bízva öt-hat embert folyamatosan a felezővonal környékén tartottak labdabirtoklás esetén is, így megfelelően fel voltak készülve a megszerzett labdákból vezetett támadásainkra.

A kapu előtti letámadásra azonban nem figyeltek kellően, az 50. percben visszaszereztünk egy labdát a tizenhatos előterében, érkezett Németh András, lendületből érkezve maga elé tette a labdát, majd 13 méterről ballal óriási gólt zúdított az ecuadori kapuba, a labda a keresztlécről pattant a hálóba (1-0). A gól után az ecuadoriak egy veszélyes átlövéssel jelentkeztek, majd a második oldalon Molnár Rajmund lőtt kevéssel a bal kapufa mellé. Lövése után Molnárt lecserélte Preisinger Sándor, Mester Csaba érkezett a helyére, az ecuadoriak is cseréltek kettőt.

Ahogyan az várható volt, ellenfelünk a kapott gól után nagyobb sebességre kapcsolt, abban a pillanatban ugyanis kiesésre állt (Ausztrália vezetett Nigéria ellen). Nyomás alá került a magyar kapu, és a 66. percben egyenlített az ellenfél: Balogh rossz megoldást választott, nem tudott felszabadítani az alapvonalnál, Mina visszapasszolt az érkező Vite elé, aki 11 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (1-1).  A 68. percben ismét bizonytalankodtunk hátul, labdát vesztettünk, a dél-amerikaiak pedig éltek a kínálkozó lehetőséggel, és újabb elkerülhető gólt szereztek, ezúttal Mercado lőtt 16 méterről a hálóba (1-2).

A 73. percben visszajött a remény, egyenlítettünk: Kosznovszky bal oldali szöglete után Németh András érkezett a hosszú oldalon, majd egy igazítás után 6 méterről a hálóba bombázott (2-2).

A 77. percben Omingert fellökték a tizenhatoson belül, a játékvezető nem ítélt büntetőt, de a videóbírói szobából rászóltak. Visszanézte az esetet, de végül nem adta meg a tizenegyest.

A 86. percben a nigériai beadás magyar védőhöz került a tizenhatoson belül, de a felszabadítani igyekvő Horváth hibázott, amit Mina könyörtelenül kihasznált, ezzel ismét vezetéshez juttatva ellenfelünket (2-3).

A ráadás első percében Kosznovszky távoli kísérlettel próbálkozott, de a kapus könnyedén hárított. A kontrából Valencia lőtte ki a felső lécet.

Az 5 perces hosszabbítás végéig már nem sikerült kiegyenlítenünk, így csapatunk nem jutott a legjobb 16 csapat közé a világbajnokságon.

U17-es világbajnokság, B-csoport, 3. forduló

Magyarország – Ecuador 2-3 (Németh 50., 73. ill. Vite 66., Mercado 68., Mina 86.)

Magyarország: Hegyi – Posztobányi, Balogh B., Horváth M. – Kata – Major (Kosznovszky, 65.), Baráth P., Ominger (László D., 85.), Komáromi – Molnár R. (Mester, 55.), Németh A.
Ecuador: J. López – Moran (Chavez, 58.), Delgado, Hincapie, Cabezas – Angulo – Mina, Vite (J. Farfan, 84.), Pluas, Mercado – Mejia (Ed. Valencia, 59.)