VIDEÓK: A Bajnokok Ligája összes keddi gólja itt – kattints!

Bajnokok Ligája, a keddi eredmények:

 

E-csoport:

CSZKA Moszkva – AS Monaco 1-1 (Traore 34., ill. B. Silva 87.)

Bayer Leverkusen – Tottenham Hotspur 0-0

 

F-csoport:

Sporting Lisszabon – Borussia Dortmund 1-2 (Cesar 67., ill. Aubameyang 10., Weigl 43.)

Real Madrid – Legia Varsó 5-1 (Bale 16., Marcelo 20., Asensio 37., Lucas 68., Morata 85., ill. Radovic 22. – 11-esből)

 

G-csoport:

Leicester City – FC Köbenhavn 1-0 (Mahrez 41.)

Club Brugge – FC Porto 1-2 (Vossen 12., ill. Layun 68., A. Silva 91. – 11-esből)

 

H-csoport:

Dinamo Zagreb – Sevilla 0-1 (Nasri 38.)

Olympique Lyon – Juventus 0-1 (Cuadrado 76.)

Piros lap: Lemina (Juve), 54.

 

 

Nyilatkozatok:

Zinedine Zidane (Real Madrid):  Ronaldo fenomenális volt. Remekül játszotta meg a többieket, és bár voltak lehetőségei, ezúttal nem talált be, de számomra nem kétséges, hogy ez nem sokáig marad így. Elégedett vagyok az eredménnyel a gólokkal és azzal, ahogy a meccs alakult a számunkra. Persze lehet fejlődni még sok mindenben, például abban hogy ne kockáztassunk és adjunk esélyt az ellenfélnek a túlzott támadni akarásunkkal. De a legfontosabb a győzelem és a pontok megszerzése, ezeket pedig meg is csináltuk.

Jacek Magiera (Legia Varsó): – Sok az öt kapott gól, de legalább képesek voltunk helyzeteket kialakítani. Kár, hogy nem mi vezettünk 1-0-ra, az esély megvolt rá. Nagyon kikaptunk végül, de a potenciál megvan a csapatban, tetszett, hogy a támadójátékon végzett munkánk visszaköszönt a pályán.

Hogy miért nem kezdett Nikolics? Ha megnézik, ma a pályán és nem a kispadon volt szükségünk a gyors játékosokra. Nikolics a pozíciós játékban érzi jól magát, nem a kontrákban, ezért is állt csak be a 70. perc körül.

Mauricio Pochettino (Tottenham): – Két, itt eltöltött év után csak jókat tudok mondani Hugo Llorisról. Egy fantasztikus kapus, a világ egyik legjobbja. Megint briliánsan védett, úgyhogy a véleményem nem változott. Jelenleg karrierje legjobb formájában véd és nagyon fontos, hogy egy csapatnak olyan kapus legyen, mint ő.

Claudio Ranieri (Leicester City):  Ez az egész hihetetlen, ez a Leicester City. Nagyon büszke vagyok a csapatomra. Másrészről, ha a Premier League-re gondolok, nagyon, nagyon ideges vagyok. De ez van, egyébként is történt ilyen már velem a karrierem során. Amikor először játszik egy csapat egy ilyen nagy sorozatban, természetesen, hogy gyengélkedik a saját bajnokságában. De jó lenne most már ezen is változtatni. Egyszerű pszichológia az egész: a BL-ben minden különleges képességünk előtérbe kerül, okosan, koncentráltan futballozunk, rengeteg testi és mentális energiát elhasználunk. Most viszont már szeretnénk a bajnokságban is hasonlót produkálni, mert nekünk az az első. De a BL-ben most már a saját kezünkben van a sorsunk és szeretnénk folytatni a jó szereplésünket.

Gianluigi Buffon (Juventus): – Fejlődnünk kell, mert amit ma mutattunk, az nem lesz elég. Pláne, amit 11 a 11 ellen produkáltunk. Ironikus, sokkal inkább csapatként működtünk, amikor 10 emberre fogyatkoztunk. Nem rossz a csapatszellem, de van még hová előrelépni, kár lenne, ha nem tudnánk ebben is fejlődni, enélkül ne lehetünk meghatározó szereplők Európában. Nem ünnepeltem nagyon a védéseimet, mert sok idő volt hátra, és nem akartam erre pazarolni az energiámat.

Massimiliano Allegri (Juventus): – Nem voltunk túl jók a labda járatásában, úgyhogy a játékvezető úgy döntött, hogy besegít és ösztökél minket azzal, hogy kiállítja a játékosunkat. Sajnos megint előjött ez a hibánk. Sok gondot okoztak nekünk a Lyon kontrái az első félidőben Lacazette és Nabir Fekir remekül húzta szét a védelmünket, miközben túl sok labdát veszítettünk. A szünet után már jobban figyeltünk, még 10 emberrel is.

Julian Weigl (Borussia Dortmund – első profi gólját lőtte csapatában, épp a BL-ben): – Nem vagyok benne biztos, hogyan jött össze a gólom. Valósággal eksztázisba kerültem amiatt, hogy bevettem a kaput. Az edzőnk folyamatosan arról beszél, hogy használjuk ki jobban a helyzeteinket, és nekem ma össze is jött. A Sporting nagyot küzdött, hogy visszajöjjön a meccsbe, de mi is mindent beleadtunk, és örülök, hogy végül behúztuk 2-1-gyel a találkozót.