Fotó: vasasfc.hu

NB II: Szerződést hosszabbított a Vasas fiatal gólgyárosa - hivatalos

A Vasas meghosszabbította Tóth Milán szerződését.
Póczik Dávid 2024. április 26., péntek 21:36
Fotó: vasasfc.hu
A Vasas meghosszabbította Tóth Milán szerződését.
Szerző: Póczik Dávid 2024. április 26., péntek 21:36

A Vasas 22 éves támadója, Tóth Milán 2028. június 30-áig szóló szerződést kötött az angyalföldi egyesülettel - adta hírül az NB II-es klub honlapja. Tóth 2023 augusztusában nagy reményekkel igazolt a Vasashoz, a Merkantil Bank Liga idei szezonjában pedig 25 mérkőzésen 14 góljával második helyen áll az NB II-es tabella góllövőlistáján.

A 2002-es születésű csatár 2019-ben, 17 esztendősen a Haladás csapatában mutatkozott be a profi labdarúgásban. A 2020/21-es szezonban 19 másodosztályú meccsen lépett pályára, a következő idényben viszont 34 NB II-es bajnoki mérkőzésen 11 gólt szerzett, amellyel csapata házi gólkirálya lett. A 180 centiméter magas támadó 2022 nyarán az osztrák élvonalbeli Sturm Grazhoz igazolt, ahol a második csapat kapitánya lett, 27 meccsen 13 gólt rúgott és 4 gólpasszt jegyzett.

- Tóth Milán a szerződtetése óta eltelt időszakban egyértelműen bebizonyította, hogy jelenlegi keretünk egyik legértékesebb és legtehetségesebb játékosa. Teljesítményével felhívta magára a szakma figyelmét és számos megkeresés érkezett iránta hazai élvonalbeli és külföldi kluboktól egyaránt. Számunkra mindenekelőtt a Vasas eredményessége a legfontosabb szempont, melynek része értékeink megőrzése is, ezért Milán szerződését a mai nappal közös megegyezéssel módosítottuk, melyből így kikerült az egyoldalúan gyakorolható kivásárlási opció és egyúttal 2028. június 30.-ig meghosszabbítottuk. Stratégiailag különösen fontosnak tartom, hogy ez a megállapodás 5 fordulóval a bajnokság vége előtt létrejött, ezzel is erősítve hosszú távú törekvéseinket – nyilatkozta Nagy Miklós sportigazgató a hosszabbítással kapcsolatban.

- Boldog vagyok, hogy az eddigi teljesítményemmel hozzájárultam a klub céljaihoz és hogy felhívtam magamra a figyelmet, amely most szerződéshosszabbítást ért. Természetesen ezzel nem elégszem meg, mindent megteszek majd azért, hogy a következő szezonban az élvonalban szerepelhessek a Vasassal. Örülök, hogy innentől nem kell a jövőmmel foglalkoznom, csakis a feljutásra fókuszálhatok. Angyalföldön minden lehetőség adott a fejlődésemre, nagyszerűen érzem magam, örülök, hogy a szurkolók is befogadtak és megszerettek, azon leszek, hogy ezt a jövőben is megháláljam a játékommal és a góljaimmal – összegezte gondolatait röviden Tóth Milán.

Olvastad már?
Magyar Kupa-döntős játékos is szerepel az Újpest kívánságlistáján
A csakfoci.hu úgy tudja, hogy Szabó Bálint neve is ott van a kiszemeltek listáján a negyedik kerületieknél.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
KTE
Farkas Balázs
A KTE tárgyal az ETO FC Győr 22 csatárával, Farkas Balázzsal is, aki ebben az idényben csak öt NB II-es meccsen játszott, viszont így is szerzett három gólt. (NSO)
KTE/KBSC
Papp Milán
A Kecskemét szerződtette a Kazincbarcika alapemberét, Papp Milánt.
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Csakfoci információi szerint a KTE-nek komolyan a zsebébe kell nyúlnia, ha érvényesíteni akarja a magyar válogatott támadó vételi opcióját.
Tovább az összes átigazoláshoz