Korábban a MOL Fehérvár FC kapusa, Kovácsik Ádám értékelte a csapat őszi teljesítményét. Az egyszeres magyar válogatott hálóőr mellett Elek Ákos is elmondta a véleményét a mögöttünk hagyott fél évvel kapcsolatban.

Jó lenne azt mondani, hogy minden jó, ha vége jó, de azért a sportban nem minden fekete-fehér. Nagyon fontos volt számunkra a kisvárdai győzelem – kezdte az értékelését a 31 éves középpályás molfehervarfc.hu-nak.

Egy nagy pofonnal indult a szezon az Európa Liga-kieséssel, és arra a csapat remekül reagált. Felálltunk a padlóról, hiszen a csapat nagyon mélyen volt akkor.

Helyenként jól, és szemre tetszetős futballt játszottunk. Aztán, hogy utána mi tört meg és ennek mi az oka, azt igazából még a mai napig keressük. Ha ezt a félszezont elemezzük, akkor nem lehetünk elégedettek. Most jól jön pihenő mindenki számára, hogy kicsit felfrissüljünk, főleg mentálisan. Úgy kell majd nekimenni az edzőtábornak, hogy gyakoroljuk azokat dolgokat, amiket az új edző szeretne, mert azért még vannak hiányosságok. Nyilván kevesebb idő áll rendelkezésünkre, de ha bajnokok akarunk lenni, akkor tavasszal nagyon kevés hibázási lehetőségünk lesz.

Elek szerint a klubvezetés jó döntést hozott a szezon közbeni edzőcserével.

Azt gondolom, azért döntött úgy a klubvezetés, hogy már most vált erre a két hétre, mert így Joannak két héttel több ideje volt arra, hogy begyakorolja azt, amit szeretne. Nyilván ez még azért nem megy flottul, de erre januárban még lesz három hetünk. Bízom benne, hogy a védekezésünk és a támadójátékunk is javulni fog majd.

Végül az előttük álló, 2020-as évvel kapcsolatos várakozásait ismertette, miszerint újra bajnokok lennének.

Egy tíznapos pihenőt kaptunk, aztán december 26-tól mindenki egyéni programmal készül, hogy januárban ne a nulláról induljunk. Úgy szeretnénk elmenni edzőtáborba, hogy ott kőkemény edzőmeccsekkel és edzésekkel készülünk. Az nem fordulhat elő, mint ami tavaly, hogy két vereséggel kezdtük a tavaszt, és gyakorlatilag megpecsételte a sorsunkat a bajnoki címért vívott harcban. Nagyon fontos, hogy még a Magyar Kupában még talpon vagyunk.

Nem tettünk le arról, hogy bajnokok legyünk és mindent ennek fogunk alárendelni.

Most mindenki szusszan egy kicsit, első sorban mentálisan kell feltöltődnünk, aztán nekimegyünk a következő évnek – ígérte a 49-szeres magyar válogatott labdarúgó.

Vidi: “Az edzőváltás változást hozott az öltözőben” – ezért sülhet el jól a rövid téli felkészülés