Terjedelmes interjút készített a MOL Fehérvár FC klubhonlapja a napokban visszatérő magyar támadóval, Nikolics Nemanjával. A 32 éves játékos visszaemlékezett a 2012-es évre is, amikor a Paulo Sousa vezette Vidi az Európa Liga-csoportkörbe jutott.

– Amit 2012-ben elértünk Paulo Sousa vezetésével, kis túlzással a csoda kategóriába tartozott. Nem sokan hitték, hogy sikerülhet a csoportkör, mégis megcsináltuk, ráadásul az egyenes kieséses szakaszba való továbbjutáshoz is csak kevés hiányzott. Remek csapatok ellen játszhattam és ez az élmény a későbbiekben is sokat jelentett. Azt bizonyítottuk akkor, hogy egy elszánt klubvezetéssel, keményen dolgozó játékosokkal és a végsőkig kitartó szurkolókkal minden sikerülhet – válaszolta Nikolics, akinek 2019 őszén ért véget az amerikai korszak, ahhoz képest februárban igazolt a Vidihez, így kitért arra is, mi történt az elmúlt hónapokban. –Amikor biztossá vált, hogy a lejáró szerződésemet nem hosszabbítom meg és a szezon végén elhagyom a Chicago Fire-t, szóltam a menedzseremnek, hogy vegye fel a kapcsolatot a Vidivel. Többször elmondtam, Magyarországon csak a Vidiben szeretnék játszani, így először ezzel a klubbal akartam tárgyalni. Összességében lehet, hogy egy kicsit sokat vártunk a szerződéssel, lehet, hogy előbb is megegyezhettünk volna, de a lényeg most már az, hogy itt vagyok és alig várom, hogy újra piros-kékben léphessek pályára.

Hozzátartozik a történethez, hogy kértem egy találkozót Garancsi István tulajdonostól is, fontos volt, hogy tudjam, számít rám, szeretne a csapatában látni.

Boldog vagyok, hogy egyetértettünk abban, a mi jövőnk közös.

A 27-szeres magyar válogatott csatár kiemelte, ugyanolyan motivált, mint 22 évesen, amikor először lépett be a Vidi öltözőjébe szinte napra pontosan 10 évvel ezelőtt. Óriási bizonyítási vágy dolgozik benne, újabb trófeákat akar nyerni a Vidivel, úgy érzi, a pályafutása még tartogat nagy sikereket.

– Olyan érzésem van, mintha el se mentem volna. Örülök, hogy Joannal (Joan Carrillo vezetőedző – a szerk.) együtt dolgozhatok, rengeteget segített nekem annak idején, főleg mentálisan kaptam sokat tőle. Soha nem engedte hogy elkényelmesedjek, mindig kereste, hogy miben lehetek még jobb. A maximumot akarta kihozni belőlem, biztos vagyok benne, hogy a mentalitása azóta sem változott. És sok az ismerős az öltözőben, tényleg alig várom, hogy együtt játszhassunk.

Ami pedig a fiatalabbakat illeti, nagyon fontos, hogy mindenki elhiggye, mi vagyunk a legjobbak.

Munka, fegyelem és hit – ezek kellenek a sikerhez, nekem elhihetik– folytatta Nikolics, aki azt is ecsetelte, milyen tavaszra számít a bajnokságban. – Nem a mi kezünkben van a sorsunk, de csak az a cél lebeghet a szemünk előtt, hogy minden előttünk álló meccset megnyerjünk. Ha úgy fejezzük be a szezont, hogy mindent megtettünk és mégsem sikerült, akkor gratulálnunk kell az első helyezettnek, de erre gondolni sem akarok. Bajnoki címet és kupát akarok nyerni a Vidivel, utána pedig a Bajnokok Ligájában akarok szerepelni, ezért fogok dolgozni minden nap. Csodálatos stadionunk, biztos hátterünk és remek szurkolótáborunk van, minden adott a jó szerepléshez, bele kell tennünk a munkát, csak rajtunk múlik, hogy megvalósítjuk-e az álmainkat. Akinek ugyanis nincsenek álmai, annak igazán céljai sincsenek. Nekem viszont mindkettő van és mindkettőt el is akarom érni.

“A legnagyobb áldozatot Nikolics hozta, hogy ideigazoljon”

Pénteken hivatalos sajtótájékoztatón “mutatta be” a MOL Fehérvár FC Nikolicsot, mint új igazolást – a sajtóeseményen Kovács Zoltán sportigazgató is részt vett.

Szeretném megköszönni az elmúlt hónapok türelmét. Amikor az előző évben elbúcsúztam a Chicago Fire-től, elmondtam, hogy egy kis időre lesz szükségem annak érdekében, hogy jó döntést hozzak a saját magam és a családom szempontjából. Ebben az időszakban rengeteg e-mailt és SMS-t kaptam, de csak annyit tudtam válaszolni ezekre, hogy ha lesz konkrétum, akkor nyilatkozni fogok. Az elmúlt két nap érzelemdús volt, boldog vagyok és tele vagyok bizonyítási vággyal. A cél az, hogy ott folytassam, ahol abbahagytam négy és fél évvel ezelőtt. A motivációval nincsen probléma! Sokat fejlődött a klub, amióta elmentem, én is más játékos lettem, de a gólok megmaradtak.

Ebben az évben mindenképpen szeretném megnyerni a Magyar Kupát, hiszen a bajnoki cím, a Ligakupa és a Szuperkupa mellől már csak ez hiányzik a vidis gyűjteményemből, de a fő cél nem lehet más, mint az NB I megnyerése. Hosszú távon a Bajnokok Ligája csoportkörébe szeretnénk jutni.

Mielőtt a Legiához mentem, ők sem szerepeltek a főtáblán 20 évig, mégis sikerült elérnünk. Szeretném megköszönni a tulajdonos úrnak, a sportigazgatónak és a menedzsereimnek, akik mind pontosan tudták, mik a vágyaim és tettek azért, hogy megvalósuljanak. Nem lesz most sok időm felvenni a ritmust, azonnal bizonyítani kell, de felkészültnek érzem magam, tudom, mi a dolgom. Alig várom a holnapi mérkőzést és remélem, kapok néhány játékpercet szombaton, illetve természetesen azt is, hogy megszerezzük a három pontot! – nyilatkozta Nikolics Nemanja.

Régóta húzódott Nikó átigazolása, mindenki sokat tett azért, hogy most itt üljön, de a legtöbbet, a legnagyobb áldozatot ő hozta. Ha nem teszi meg ezeket a lépéseket, mi hiába dolgoztunk volna, ezért ezt szeretném megköszönni neki! Segítségével még sikeresebbek leszünk, mint az elmúlt években. Minden papír rendelkezésre áll ahhoz, hogy szombaton pályára léphessen, nem titok, hogy a meccskeretben benne lesz, minden további pedig Joan Carrillo vezetőedző döntésétől függ.

Az előzetes felmérések tanúsága szerint az alap állóképességet illetően az első háromban van.

Azt mindenki tudja, hogy mikor játszott utoljára, ezért nincsen teljesen száz százalékos állapotban, de pályára tud lépni és látva a motivációját, Nikó hamar tökéletes formában lesz! – fogalmazott Kovács Zoltán sportigazgató.