Pedig sokan nem gondolták volna, hogy idehaza a balhéiról elhíresült futballista újult erőre kaphat. Mint azt a csakfoci.hu-nak korábban elmondta: éles fájdalommal járó, visszatérő porckorongsérvvel kezelték, emiatt korlátozott volt a mozgása, infúziók és injekciók sokaságát kapta az egyik fővárosi kórházban. Busai Attila szerint a sérülését nem tudta kiheverni teljesen, de úgy tűnik, ez alig hatott ki a teljesítményére, hiszen négy forduló alatt már hat gólt szerzett az idei kiírásban.

Sajnos azóta sem sikerült helyrehozni a porckorongsérvemet, a műtét az egyetlen megoldás. Kicsit hátráltat a játékban, fájdalomcsillapítókkal játszok hétről hétre, az új vezetőedzőnk, ifj. Albert Flórián mindenben támogat. Van olyan nap, amikor csak könnyed edzésmunkát végzek, ám taktikai jellegű edzésekből is ki kell vennem a részem – kezdte a csakfoci.hu-nak Busai Attila, aki február elején igazolt az NB III Keleti csoportjában szereplő BKV Előréhez. – Csatárként játszok, így tehermentesítve vagyok, nem kell annyit melóznom a középpályán. Annak idején a Fradiban is ékként játszottam, nem volt ismeretlen számomra a poszt. Fájdalmaim ellenére felszabadultan játszok, jól esik, hogy az edzőm is számít rám, amit szeretnék meghálálni minél több rúgott góllal.

Célul tűzte ki, hogy 15 gólt szerezzen a bajnokságban – még ha fogadásból tette -, mégis elérhető közelségben van ez a szám: legutóbb 2012 és 2017 között hasonló mennyiségben termelte a gólokat, igaz két osztállyal feljebb, az NB I-ben.

Az idény elején volt egy fogadásom az egyik barátommal, közöltem vele, 15 gólt fogok rúgni! Hogy mit kap a győztes? Csak egy vacsoráról van szó, a győztes választja ki a helyszínt. Kisebb presztízs, de szerencsére jól megy a játék és azon vagyok, hogy minél hamarabb meglegyen ez a gólszám.

A rutinos, 32 éves labdarúgó kijelentette, idén nem lehet más céljuk, mint a bennmaradás, helyén kell kezelni a most elért sikereket.

A szezon előtt a tisztes bennmaradást tűztük ki célul, ehhez képest az élen állunk, ugyanakkor nem gondolom, hogy bárki feljutást várna tőlünk. A vezetőség sem emlékszik, utoljára mikor sikerült ilyen jól rajtolni, nemhogy négy meccset zsinórban megnyerni a bajnokságban. A csapaton belül nagyon jó a hangulat, mindenkiből árad a pozitivitás, az önbizalom. Tavalyhoz képest óriási változáson mentünk keresztül játékban. Felszabadultan játszunk, hálistennek elől és hátul is stabilak vagyunk. Ha kiesik egy játékos, a másik beáll a helyére, végig nagyszerű teljesítményt nyújt. Le a kalappal a srácok előtt!

Busai tavaly nyáron Svédországból hazatérve balhéba keveredett egy fővárosi szórakozóhelyen, három helyen eltört az arccsontja és műteni is kellett – felépülése hosszú időt vett igénybe. Mint mondta: végleg leszámolt a múltjával és úgy érzi, sínen van az élete.

Aki ismer, az tudja, volt néhány balhém, és ebből jó pár a kelleténél kicsit jobban fel lett fújva. Minden szinten rendben van az életem, és ezáltal jó teljesítményt tudok nyújtani a pályán, aminek csak örülni tudok – fogalmazott, majd a jövőjére vonatkozóan hozzátette: nem zárkózik el attól, hogy akár egy magasabb osztályban komolyabb célokért küzdjön.

LENKÓ PATRIK

“Korlátozott volt a mozgásom, infúziók és injekciók sokaságát kaptam” – ismét kórházba került a magyar foci fenegyereke