Meglehetősen kalandos időszakon van túl Busai Attila, aki tavaly nyáron egy villámgyors kitérő erejéig a svéd harmadik ligában szereplő Nyköping légiósa volt. Hazatérését követően balhéba keveredett egy fővárosi szórakozóhelyen – három helyen eltört az arccsontja és műteni is kellett. A felépülése hosszú időt vett igénybe, majd február elejétől az NB III Nyugati csoportjában érdekelt BKV Előre szerződtette, ahol két meccset kezdőként végigjátszott.

Időközben a legutóbbi Nagykanizsa elleni bajnokin már a keretben sem volt, és megindultak a találgatások, mi állhat a háttérben. A játékos kisebb hallgatás után a fejét fogva, fájdalmas arckifejezéssel jelentkezett be a kórházi ágyról. Egész pontosan egy hétig az Országos Gerincgyógyászati Központ lakója volt, ahol porckorongsérvvel kezelték.

Nem tudom, mitől alakulhatott ki, az orvosok sem tudják pontosan. Sajnos meglehet, a kiegészítő sportok szerepet játszhatnak a sérv kialakulásában, hiszen ilyenkor a gerinc folyamatos terhelésnek van kitéve. Sokat lábteniszezem és teniszezek, valamint a teqballt és persze a padballt sem vetem meg – kezdte a csakfoci.hu megkeresésére Busai Attila – De tény: három éve már volt hasonlóban részem. Akkor rendbe jött, most viszont újra előjöttek a fájdalmak, ezért döntöttem úgy, kezeltetni fogom a sérvemet. Leginkább a reggeli ébredés során jelentkeztek a gondok: még a legegyszerűbb apró mozdulatokat sem tudtam rendesen elvégezni. Korlátozott volt a mozgásom. Nem szerettem volna, hogy megműtsenek, ezért egyhetes gyógykezelésen vettem részt. Infúziók és injekciók sokaságát kaptam, emellett gyógytornákra és masszázsra jártam. Érzem, valamennyit segített, de beletelik pár napba, mire minden egyszerre hatni fog.

Mit mondanak az orvosok?

Az ilyesfajta kezelések 95 százalékban szoktak segíteni, az orvosok szerint így akár még öt évig is játszhatok. Nagyon fontos, hogy a csapatszintű edzések mellett a gyógytornát folyamatosan végezzem, ezáltal elérhetem a kívánt hatást.

A Ferencvárossal korábban bajnok középpályás úgy véli: rutinjával sokat segíthet csapatának, amely az NB III Nyugati csoportjában a 17., kiesést jelentő helyen áll 24 fordulót követően.

Jól érzem magam a csapatban, azon kívül, hogy a bennmaradásért harcolunk. Nehéz időszak vár ránk, minden meccs élet-halál harc lesz. Azért jöttem ide, hogy segítsek tapasztalatommal. Alkalmasnak tartom a keretet arra, hogy a vonal felett végezzünk a szezon végén. Amíg nem lesznek újra fájdalmaim, addig szeretnék még játszani. Tisztában vagyok vele, hogy nem leszek már fiatalabb. 32 éves vagyok, a pályafutásom vége felé járok, de egyelőre még nem gondolok arra, milyen osztályban, csapatban fogok futballozni a jövőben – zárta szavait Busai Attila, aki legutóbb a 2017/18-as idényben pályára lépett az NB III-ban. Akkor a DVTK tartalékcsapatában szintén két mérkőzésen, előtte pedig az FTC II és az MTK II együttesében is szerepelt a magyar harmadvonalban.

LENKÓ PATRIK