Busai Attila és Völgyi Dániel elsőre meglepőnek tűnő átigazolását egy magyarországi bejegyzésű, 2020-ban alapított cég intézte, amely egy másik, hongkongi vállalkozás nevében járt el, pénzügyi támogatást s erősítést jelentő európai játékosokat ígért a svéd csapatnak.

A Dagens Nyheter című svéd lap információi szerint ugyanakkor a két vállalat tulajdonosa ugyanaz a hongkongi házaspár, a közvetítő pedig “családi jellegű” kapcsolatban van a magyarországi bundabotrány egyik vezéralakjával. Ráadásul a másik, svéd üzletbe bevont cég idén tavasszal a kenyai élvonalban történt fogadási csalások főszereplője volt, ahol szintén szponzorként, illetve résztulajdonosként manipulálták két csapat eredményeit – írja a Blikk.

Emiatt Busai és Völgyi szerződtetése is meghiúsult, mégsem lesz a két korábbi magyar bajnok a Nyköpings játékosa.

A hír megjelenése után azonnal felbontotta a szponzori szerződést a Nyköpings, viszont közleményben jelezte: nem kételkedik a legutóbb az NB II-es Soroksárban szereplő Völgyi és a Skandináviába az indiai Neroca FC-től érkező Busai jóhiszeműségében.

Még ha jó szándékkal is érkezett a szponzor, a múltja aggodalomra ad okot, s a klub nem szeretne kellemetlen helyzetbe kerülni emiatt. A kenyai történésekről nem hallottunk, elsősorban a cég hátterét vizsgáltuk – nyilatkozta Pelle Fröberg, a svéd csapat elnöke.

TOVÁBB: A teljes cikk itt olvasható!