Egy hete számoltunk be róla, hogy az NB II 5. helyén álló Siófok radikális bércsökkentésre készül, mivel a klubot is elérték a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásai. György Tamás, a klub tulajdonosa honlapunknak elmondta, a csapat játékosai nem fogadták el az ajánlatot. Információink szerint a futballisták az eddigi gyakorlatnak megfelelő csökkentést vállalták volna egységesen, de úgy tudjuk, a siófoki esetben ennél többről van szó.

– Egyelőre nincs egyezség, patthelyzet van. Bízom benne, hogy a játékosok megértik, nincs más választásuk. Rendkívül kevés mozgásterünk van, valós veszély a csőd.

Van egy rendelkezésre álló forrás, amit szét tudunk osztani a játékosok között, de tíz egységből nem tudunk húsz egységet fizetni.

– Vagy belemennek a csökkentésbe, vagy csődbe viszik a klubot, de így sem, úgysem lesz több pénzük – mondta a klubtulajdonos.

Korábban a Nyíregyháza, az ETO, a Gyirmót és a Dorog is bejelentette, hogy jelentősen csökkenteniük kell a játékosok bérét, ugyanakkor Budafokon a szezon végéig nem változnak a fizetések.