Infarktus közeli állapot: „Akár a kispadunk mellé is odaparkolhatott volna a mentő”

Bár 2-1-re győzött a Csákvár a Siófok otthonában, közel sem volt teljesen elégedett a látottakkal a vendégek vezetőedzője, Szíjjártó István. A már a 9. perctől emberelőnyben játszó Fejér megyei együttes szakvezetője a lefújás után ész nélküli, fegyelmezetlen játéknak nevezte azt, amit a második félidőben mutattak, majd később a Csákvár honlapjának nyilatkozva is elégedetlenkedett:

Akár a mentő is odaparkolhatott volna a kispadunk mellé, időnként ugyanis infarktus közeli állapotban voltam. Bután futballoztunk, s megint olyan szituáció után kaptunk gólt, melyet számtalanszor átbeszéltünk – fogalmazott Szíjjártó István.

Ollózós gól a másodosztályban is

Nem a debreceni Zsóri Dániel emlékezetes találata volt a hétvége egyetlen ollózós gólja hazánkban, hiszen a másodosztályban a Monor támadója, Hamar Ádám is ugyanezt a megoldást választotta, igaz szerényebb kivitelben. A sereghajtó ennek a gólnak is köszönhetően szerzett otthon egy pontot a Békéscsaba ellen.

Nem ért pontot az előző csapatnak lőtt parádés szabadrúgás

Remek, jobb felső sarkos szabadrúgással jelentkezett volt csapata, a Zalaegerszeg ellen a Nyíregyháza játékosa, Polényi Gábor. Szépséghiba, hogy mindezt 2-0-s zalai vezetésnél tette, és később sem sikerült egyenlítenie a szabolcsi csapatnak. A ZTE így harmadik tavaszi bajnokiját is megnyerte, és egyedüli csapatként 100%-os még 2019-ben az NB II-ben.

Remek bemutatkozás: 35 perc kellett az első győri Madarász-gólhoz

Góllal és győzelemmel mutatkozott be új csapatában, az ETO FC Győrben Madarász Márk. A fiatal középpályás (aki az NB I-es Puskás Akadémia kölcsönjátékosa) a téli átigazolási időszak utolsó hetében váltott Zalaegerszegről a Rába partjára, a Vasas otthonában rendezett bajnoki 36. percében pedig máris villant: szép cselek után került ziccerbe, majd pontosan gurított a kapu bal alsó sarkába.

“Ha a játékvezető….” – Nem adtak meg egy gólt a vendégcsapatnak az éllovas otthonában

Büszke vagyok a fiúkra, hiszen amit elterveztünk, sikerült véghez vinniük az éllovas otthonában. Ha a második szabályos gólunkat is megadja a játékvezető, a mérkőzés a mi javunkra dőlt volna el.

Így értékelte a Dorog vezetőedzője, Miskei Attila a Gyirmót elleni 3-1-es vereséggel végződő mérkőzést.

Új korszak kezdődik: fontos változást jelentett be a feljutásért harcoló NB II-es klub

Tizenegyesgyanú a hajrában: Filkor lerántása nem ért büntetőt

A már említett Soroksár – Budafok mérkőzés hajrájában a hazaiak egy meg nem adott büntetőt kértek számon a játékvezetőn. A 82. percben ugyanis bal oldali soroksári szöglet után úgy tűnik, Filkor Attila lerántotta Bor Dávidot, ráadásul a játékvezető is jó pozícióból figyelte a történéseket, de a síp néma maradt.

Meglepő megállapítás: „A magyar játékos tud futballozni, de…”

Mérgesen nyilatkozott a Nyíregyháza zalaegerszegi veresége után a Spartacus trénere, Zoran Szpisljak. A szakember játékosai ugyanis csak a második félidőre „pörögtek fel”, ami nem tetszett a vezetőedzőnek.

„Azért vagyok mérges, mert a magyar játékos tud futballozni, de ehhez előbb bajba kell kerülnie… Csapatunknál sajnos tendencia, hogy nem vagyunk képesek kilencven percen át ugyanúgy futballozni. Ez történt most is, csak nem az elejétől kezdünk el megfelelően futballozni.” – idézi a Zalai Hírlap Szpisljak meccs utáni mondatait.

Bedobásból született gól döntött a Kovácsok meccsén

Négy Kovács vezetéknevű futballista is pályára lépett a vasárnapi Soroksár – Budafok mérkőzésen. A hazaiak részéről a kapus, Dániel valamint a mezőnyjátékos Dávid, a vendégeknél a szintén hálóőr Zoltán és a mezőnyjátékos Dávid kapott helyet a kezdőcsapatban. Bár a találkozón mindkét csapat előtt adódtak bőven lehetőségek, a hajrában egy bedobás utáni gól döntött: Vaszicsku a jobb oldalról dobta be a kapu elé a labdát, amely egy pattanás után Gohérhoz került, ő pedig közelről a gólvonal mögé fejelte a labdát.

Öt gól különbség a tabellaszomszédok meccsén

Bár a tabellán közel azonos mutatókkal áll a Kazincbarcika és a Vác, a hétvégén mégis óriási különbség domborodott ki a két csapat mérkőzésén a Duna-partiak javára. A vasárnapi vendégcsapat 5-0-s győzelméből Sóron Tibor, Görgényi Dávid egy-egy, Zsolnai Richárd két góllal vette ki a részét. A nagy zakó ellenére azonban a Barcika továbbra is – egy ponttal – a Vác előtt áll a tabellán.

ÓHÁZY BÁLINT