Fotó: ujpestfc.hu

Megerősítve: Az Újpest megszerezte az NB I egyik legjobb kapusát - hivatalos

Megvan a MOL-éra első igazolása: Riccardo Piscitelli a Mezőkövesdtől érkezik az újpestiekhez a következő idényben.
Nyikes Zoltán 2024. április 25., csütörtök 16:10
Fotó: ujpestfc.hu
Megvan a MOL-éra első igazolása: Riccardo Piscitelli a Mezőkövesdtől érkezik az újpestiekhez a következő idényben.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. április 25., csütörtök 16:10

Hivatalossá vált, amit a csakfoci.hu már hetekkel ezelőtt előre jelzett: az Újpest FC megállapodott Riccardo Piscitellivel, aki a következő szezontól csatlakozik a negyedik kerületiek keretéhez.

Az olasz hálóőr az AC Milan akadémiáján pallérozódott, és eljutott egészen a Rossoneri U19-es csapatáig. Hazájában volt a Carrarese, a Benevento és a Carpi futballistája is, majd a román Dinamo Bukaresthez és a portugál Nacionalhoz vezetett útja, mielőtt 2021-ben Magyarországra, a Mezőkövesdhez igazolt.

A 30 esztendős kapus azóta összesen 62 NB I-es mérkőzésen védte a matyóföldiek hálóját, és ezek közül 16 alkalommal nem kapott gólt.

Benczédi Balázs, az Újpest FC ügyvezetője az alábbi gondolatokkal fogadta az olasz hálóőr szerződtetését: „Riccardo az új éra első igazolása, akit a terveink szerint még többen fognak követni. Bízunk és hiszünk a képességeiben, érkezésével jelentősen bővülnek a vezetőedző lehetőségei.”

Piscitelli, az új tulajdonosi éra első szerzeménye eltökélten osztotta meg velünk gondolatait szerződése aláírása után.

– Az Újpest Magyarország legnagyobb múltú klubja. A szurkolói egészen elképesztőek, ezt volt alkalmam megtapasztalni az elmúlt majdnem három évben. Emellett egy olyan projektet vázoltak fel nekem, amelyben nagy célok és sok kihívás van, ez pedig számomra is kifejezetten motiváló. A tárgyalások során végig azt éreztem, hogy a klub nagyon szeretne engem leigazolni, ez is segítette a döntésemet – nyilatkozta a Kövesdről távozó kapus.

Olvastad már?
A Fradi mellőzött magyar védője Stankovicról: "Nem annyira kommunikatív a játékosokkal" - így alakulhat a jövője nyáron
Bár Pászkára nemigen számít Dejan Stankovic, ő megküzdene a helyéért. Ezzel együtt egy kölcsönadásra is lehet esély nyáron. A Sepsi már többször érdeklődött iránta.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Gyirmót
Ketten távozhatnak
Honlapunk úgy értesült, hogy Soltész Dominik és Kovács Milán is távozik az NB II-es Gyirmót csapatától, utóbbi játékos pedig a Budapest Honvéd színeiben folytathatja.
Újpest/DVSC
Baranyai Nimród
A Debreceni VSC U21-es válogatott jobbhátvédjével, Baranyai Nimróddal pótolhatja az Újpest a kölcsönjátéka után Zalaegerszegre visszatérő Huszti Andrást. (nso.hu)
Újpest
Mészöly Géza
Hivatalossá vált, hogy nem hosszabbítják meg Mészöly Géza vezetőedző lejáró szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz