Diósgyőr: 2,2 milliárdos költségvetés, kiderült Elek ára  

A magyar szinten kiemelkedőnek mondható, 2202,9 millió forintos költségvetéssel a pénzügyi ranglistán a negyedik helyen áll a kluba csapat azonban végül éppen csak, hogy bennmaradt az első osztályban.   

Az is kiderült, hogy a Diósgyőr milyen összegért értékesítette a Kazahsztánba, a Kajratnak eladott Elek Ákost, aki a magyar válogatottnak is alapembere.   

Az adatok szerint Elek eladásából 154 millió forint (kb. 480 ezer euró) folyt be a miskolciaknak.   

Értékesítettek a DVTK brandet  

A társaság 571 millió forintért eladta a DVTK brandet, a vevő „egy Svájcban bejegyzett cég” volt. Ez az összeg szintén az egyéb bevételeket növelte. A klub eddig nem verte nagydobra a márka értékesítését, az éves beszámolóban az szerepel, hogy korábban 561 millióra értékelték ezt. A vevő kilétéről többet nem árultak el, a qubit.hu azt valószínűsíti, hogy a klub jelenlegi tulajdonosi köréhez állhat közel a cég.   

Diósgyőri Stadion: Plusz 100 milliót remélnek  

A most átadott új stadionban a menedzsment szerint reálisan meccsenként 10 milliós bevétellel lehet tervezni, ami éves szinten akár 100 milliós extra bevételt jelenthet. Kiemelik még, hogy a gyengébb bajnoki szereplés miatt 2016-ban rutinosabb, erősebb játékosokat vettek, akik azonban nagyobb bérigénnyel álltak elő, így a bérköltség jelentősen emelkedett. Emellett a beszámolóban szerepel a magyar foci egyik tételmondata: „előrehaladott tárgyalások folynak egy új főszponzorjelölttel”.