A forduló gólja

Ritkán látható ollózós gólt szerzett a hétvégén a Kisvárda játékosa, Horváth Zoltán. A bajnokság során hol kezdőként, hol csereként lehetőséget kapó, egy hete Szolnokon győztes gólt szerző futballista a szabolcsiak Budafok elleni mérkőzésének 12. percében, egy szöglet után felfejelt labdát ollózott látványos mozdulattal a léc alá. A hazaiak végül 4-2-re nyertek, amivel egyre közelebb kerülnek céljuk eléréséhez, az NB I-be jutáshoz.

A forduló nyilatkozata

Ha most bármit mondanék, eladhatnám a házam…” – adott rövid, de elgondolkodtató nyilatkozatot Nagy Tibor, a Vác edzője, akinek csapata 2-1-es vereséget szenvedett a Csákvár otthonában.

A forduló búcsúzója

A vezetőedző is kimondta, amit szinte már mindenki sejtett: a Sopron búcsúzik az NB II-es bajnokságtól. A hűség városiak gyakorlatilag a szezon kezdete óta sereghajtók, 28 bajnokin mindössze egyszer nyertek, és ők kapták a legtöbb gólt is az idényben. A télen Bekő Balázs vette át a gárda irányítását, de ő sem tudott csodát tenni, a Soroksár elleni, hazai 0-1 után pedig így fogalmazott:

„Ki kell mondani, hogy ez a lift, ez bizony leért… A jövőt kell építeni, nagyon sajnálom a szurkolókat, de egyet tudok ígérni, hogy a szezon hátralévő részét becsülettel befejezzük. Teljesen új alapokra kell helyezni a soproni futballt, és cselekedni kell, mert ha nem, akkor a legrosszabb is bekövetkezhet.”

A forduló kiütése

Gólparádét rendezett a Siófok a másodosztály hétvégi fordulójában: Varga Attila együttese a Zalaegerszeg hétközi legyőzése után a középmezőnyben tanyázó Szolnokot fogadta, és köszönhetően többek között Elek Bence két góljának (aki így a héten négy találattal zárt) sima, 4-0-s sikert aratott. A Balaton-partiak így tovább menekülnek a kiesőzónától, amitől azonban még mindig csak három pont választja el őket.

“Magyarországon a focival foglalkozni taszító” – szókimondó interjú az Újpest bajnokával, aki soha nem tagadná le munkáját

A forduló sérülései

Ritkán látható jelenetek voltak az ETO-Nyíregyháza NB II-es mérkőzésen. Az egyik győri támadásnál három Szpari-labdarúgó, Kelemen Dávid, Kesztyűs Barna és Fodor Ferenc is lenn maradt. Ezután nem sokkal az ETO helyzetbe került, de mivel három vendégjátékos is megsérült, ezért lehetőség ide vagy oda, Ducsai József játékvezető megállította a támadást. Ezt később erősen reklamálták a hazaiak.

Durva: Egy támadás alatt három Szpari-játékos is megsérült, vitatott ítéletet hozott a bíró – videó

A forduló drámája

Az elmúlt fordulókban is vészesen közelített a Zalaegerszeg a kiesőzónához, de vasárnap estére „meg is érkeztek” a 18. helyre a zalaiak. A szezont még feljutási szándékkal kezdő, télen teljes stábcserén átesett ZTE a Budaörsöt fogadta négy nyeretlen meccsel a háta mögött. Bár a vezetést meg tudták szerezni, nem kellett sok idő Sajbánék egyenlítéséhez, majd a 92. percben egy pontos Czvitkovics-lövéssel a három pontot is megszerezte Bognár György együttese. A budaörsiek akár még a dobogóra is odaérhetnek, a ZTE-nél viszont nagy változásokra van szükség a kiesés elkerüléséhez.

A kiesőhelyen álló ZTE vezetője: “A mostani helyzet is bizonyítja, hogy a csapat együtt van” – interjú

A forduló újabb lépése

A hétvégi játéknapon egy újabb lépést tett az NB I felé az MTK. Feczkó Tamás együttese a Kazincbarcikát fogadta és győzte le 4-1-re az új Hidegkuti Nándor Stadionban, amivel közel került ahhoz, hogy matematikailag is bebiztosítsa élvonalbeli tagságát a 2018/2019-es szezonra. Egész pontosan húsz pont az előnyük a harmadik Békéscsabával szemben, amikor még mindkét együttesnek nyolc bajnokija van vissza.