Újabb fejezetéhez érkezett a múlt hét szerdán botrányba fulladt ETO FC Győr-Nyíregyháza találkozó utóélete. Mint ismert, a mérkőzés 93. percében a vendégek játékosa, Gulyás Máté azonnali piros lapot kapott, miután brutálisan páros lábbal beleszállt az ellenfél ukrán-magyar középpályásába, Szimcso Viktorba. A 21 éves futballista olyan súlyos keresztszalag-szakadást szenvedett, hogy 8-12 hónap kihagyás vár rá. Az esettel kapcsolatban több szereplőt is megszólaltattunk: az ETO-nál szándékos szabálytalanságról nyilatkoztak, a Szparinál rasszizmust emlegettek – róluk itt olvashattok!

Hétfőn borult minden a győriek részéről. Közleményben jelezték, el kellett halasztani Szimcso műtétjét, mivel a stopli okozta sebek a játékos lábszárán olyan mélyek, hogy a fertőzésveszély miatt kockázatos lenne az operáció. Kedden a Nyíregyháza közös megegyezéssel szerződést bontott az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) által három hónapra eltiltott Gulyás Mátéval.

Csütörtökön a FEB helybenhagyta korábbi döntését, azaz a Szpari vezetőedzője, Zoran Spisljak és segítője is három meccsre szóló eltiltást kap az ETO elleni bajnokin tanúsított magatartása miatt. Pénteken a szabolcsiak közleményben tudatták, a súlyos sérülést okozó játékos mellett Purguly Árpád asszisztensedző munkáját megköszönték.

Szimcso rögzítővel a lábán látogatta meg edzőit és a csapatot – Fotó: www.eto.hu

Csakhogy időközben az ETO-nál sem állt meg az élet, ahogy Szimcso Viktornál sem. A fiatal középpályás pénteken délelőtt mankó és rögzítő segítségével meglátogatta az edzőit és a csapatot, ahol mindenki nagy örömmel fogadta. Egy pillanatra úgy tűnt, mintha nem is történt volna semmi: mosolygott, viccelődött, beszélgetett a többiekkel, mint ha minden a legnagyobb rendben lenne.

Már a visszatérésére készül, nem akarja elhagyni magát. A stopli okozta sérülések már gyógyulófélben vannak, gyorsan meg is mutatta a lábát a csapat egészségügyi stábjának.

Köszönöm szépen, a körülményekhez képest jól vagyok – kezdte Viktor az eto.hu-nak. – Most nem érzek fájdalmat a lábamban, várom már, hogy túl legyek az operáción. A doktor úr azt mondta, amint elmúlnak a sebek a lábszáramról, azonnal telefonáljunk, és már csinálják is a műtétet. Tudom, hosszú út vár még rám, de csak a gyógyulásra koncentrálok.

Sokat pihenek, kezelem a sebeket a lábamon, de most jól esett kicsit kimozdulni és bejönni a többiekhez.

Barátnőm itt van velem, segít nekem mindenben, nem vagyok egyedül, a csapat és a stáb is bármikor bármiben segít. Vasárnap megyek a meccsre is, ott szeretnék lenni a csapattal, támogatni őket, ahogy ők is támogatnak engem – tette hozzá Szimcso, aki ahogy említettük, 8-12 hónapos kihagyás elé néz.

Az év botránymeccséről minden fontos részletet itt olvashatsz!

Az év magyar botránymeccse után egy edzőt is kirúgtak – ellentámadásba ment át a Nyíregyháza