8747 néző látogatott ki a ZTE-Ferencváros mérkőzésre a ZTE Arénába, ahol a hangulatra nem lehetett panasz, hiszen a zalaegerszegi csapat most ünnepelte történetének 100. évfordulóját. Hazai helyzettel indult a találkozó, Radó András lőtt jobbal a büntetőterület sarkáról, de Dibusz védeni tudta a kísérletet. Nem sokkal ezt követően Varga lőtte el a labdát kiszorított helyzetből Demjén lábai között, de Bolla menteni tudott a kapu elől szögletre, a sarokrúgást követően pedig Demjén védeni tudat a fejest.

A 19. perceben Radó és Bobál Gergely játszott összes a tizenhatoson belül, utóbbi lőtte el a labdát, de az elkerülte a kaput. A 20. percben aztán megszerezték a vendégek a vezetést: Lovrecsics lapos beadására érkezett Tokmac, aki 10 méterről nem hibázott és a bal alsóba lőtt. Ezután Radó lövése, nem sokkal később pedig Heister kísérlete jelentett veszélyt a kapukra. Az első játékrész utolsó helyzete a hazaiakhoz köthető, Radó tekert jobbal, de a lövése elkerülte a kaput.

A félidőben a hazaiak egyet cseréltek, Lesjak helyett Bobál Dávid érkezett a pályára. Az első komolyabb helyzetre pedig 10 percet kellett várni, amikor Varga Roland készítette le a labdát Lodicónak, aki 17 méterről lőtt is, de a lövés a kapu mellé ment. Ezt követően a hazaiak percei következtek. Előbb Bobál Gergely nem sokkal később pedig Barczi Dávid került helyzetbe, de Dibusz védeni tudott. Stieber is próbálkozott szabadrúgásból 23 méterről, de Dibuszon az ő lövése sem jutott túl. A 78. percben Varga került ziccerbe, de lövése a bal oldali kapufát találta el.

A 80. percben aztán Radót buktatták a tizenhatoson belül, amit a sértett váltott gólra. A hosszabbításban Civic megkapta a második sárgáját, vele együtt a pirosat is, így emberhátrányba kerültek a a zöld-fehérek. Több találat nem született, így a ZTE értékes döntetlent ért el a Ferencváros ellen a klub fennállásának 100. évfordulóján.

Összefoglaló

Tabella

ZTE – Ferencváros 1-1 (Radó 80. – 11-esből, ill. Tokmac 20.)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

ZTE: Demjén – Bolla, Szépe, Lesjak (Bobál D. – a szünetben), Bedi – Mitrovic, Katelaris – Barczi (Ostrek 75.), Stieber, Radó – Bobál G. (Ikoba 63.)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Civic, Heister – Haratin, Sigér (Leandro 86.) – Varga R. (Szánthó 88.), Lódico (Skvarka 63.), Tokmac – Boli

NB I: Kapitális felcsúti hibák után fordított a Vidi, a DVTK is átrobogott az Újpesten – eredmények, videók